boggi Opublikowano 21 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 21 Listopada 2011 Witajcie Dłuuugo nic nie wklejałem , w sobotę zrobiliśmy z moim synkiem Hubercikiem ( 5 lat i 9 miesięcy ) parówki drobiowe , wzorując się na tym przepisie http://wedlinydomowe.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=931&Itemid=4 . Jak widać na fotkach użyłem cienkich jelit , są to jelita baranie , takie jak do kabanosów . Teraz już wiem , że na pewno często będziemy je robić . Hubert zajada się nimi jak nie wiem co . Najlepsze jest to co powiedział po spróbowaniu - cyt " Tatuś niebo w gębie , palce lizać !!! Musimy częściej takie robić " Aż mnie w sercu ruszyło http://i39.tinypic.com/addlkn.jpg http://i44.tinypic.com/99lzr7.jpg http://i43.tinypic.com/14t07eh.jpg http://i39.tinypic.com/124fqtw.jpg http://i43.tinypic.com/2crkfmt.jpg http://i40.tinypic.com/250mtzt.jpg http://i42.tinypic.com/2a1fu1.jpg http://i39.tinypic.com/5eamtx.jpg http://i40.tinypic.com/33vyr5w.jpg http://i41.tinypic.com/ojnthy.jpg Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/4/#findComment-186389 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 21 Listopada 2011 Tatuś niebo w gębie , palce lizać !!! Musimy częściej takie robić :clap: :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/4/#findComment-186404 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 25 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 25 Listopada 2011 No tak Hubert czuje , że Łyk-end się zbliża i już mu się marzą pyszne paróweczki Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/4/#findComment-187293 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakanazva Opublikowano 27 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 27 Listopada 2011 Witam Boggi, bede musial podsowiecic sobie ten przepis i zrobic mojej coreczce, straszny niejadek wiec jezeli u Ciebie paroweczki przeszly przez "kontrole jakosci" i kontrolerowi smakowaly to i u mnie zdadza egzamin.Pozdrawiam Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/4/#findComment-187504 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 20 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Jutro przymierzam się do ponownej produkcji parówek , już nie mogę wytrzymać z moim Hubciem , no cóż, mus to mus Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/4/#findComment-198049 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 21 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 21 Stycznia 2012 Gdzieś na naszym forum czytałem chyba , że ktoś dodawał do tych parówek ( do farszu ) ketchup . Nie wiem czy to prawda , i przede wszystkim , czy to nie jest błąd .Tak się zastanawiam , czy nie poprawiło by to koloru Ja robię bez wędzenia , więc może coś by to pomogło lekko zabarwić Mięsko już zmielone 3 razy , teraz czekam na rozdrabnianie blenderem Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/4/#findComment-198104 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 21 Stycznia 2012 Nic z tego nie rozumiem . Ktoś robi parówki z piersi kurczaka i chce by były ciemne. To tak jak malować białą farbą i mieć pretensją że jest biała. Chcesz żeby była ciemniejsza. Użyj mięsa z udek kurczaka lub z udźca indyka. Nie chcesz zmieniać receptury a chcesz mieć ciemniejszy kolor użyj naturalnego barwnika . Najbardziej do tego nadaje się słodka papryka mielona odpowiednio przygotowana . Kieczup do parówek, to jakaś nowa nie znana mi metoda ,dlatego nie wypowiadam się, bo nigdy nie robiłem pomidorowych parówek .Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/4/#findComment-198141 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 21 Stycznia 2012 Pewnie jest już za późno bo parówki zrobione ; w recepturze nr 3 i nr 4 na "swoje" parówki pis67 dodawał ketchup https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=227265#227265https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=231864#231864 Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/4/#findComment-198142 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 21 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 21 Stycznia 2012 DZIADEK, dziękuję za wskazówkę Najbardziej do tego nadaje się słodka papryka mielona odpowiednio przygotowana . Możesz mi zdradzić tę metodę ? Tak sobie pomyślałem , że jak bym miał wędzarnię i uwędził te paróweczki , to też chyba miałyby przełamany kolorek . chudziak, tak paróweczki już zrobione 2 i pół kilograma zrobiliśmy :) Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/4/#findComment-198157 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 21 Stycznia 2012 Tak sobie pomyślałem , że jak bym miał wędzarnię i uwędził te paróweczki , to też chyba miałyby przełamany kolorekBoggi, przecież Dziadek Ci już wszystko wyjaśnił. Jesli chcesz złamać kolor swoich parówek, dodaj mięsa z udźca indyka lub udek drobiowych. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/4/#findComment-198158 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 21 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 21 Stycznia 2012 Maxell, tak zrozumiałem co DZIADEK mi napisał , ale czy wędzenie nie nada też koloru ? Myślałem , że wędzeniem , też mógłbym zmienić kolor , ale to pewnie tylko z zewnątrz. Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/4/#findComment-198160 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 21 Stycznia 2012 Oczywiście, że kolorek z zewnątrz, smak i zapach pięknie się zmienią. Jesli jednak chciałbyś "przyciemnić" nieco farsz, zrób jak radzi Dziadek. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/4/#findComment-198161 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 21 Stycznia 2012 Myślałem , że wędzeniem , też mógłbym zmienić kolor , ale to pewnie tylko z zewnątrz.Wędzeniem zmienisz kolorek i smakowo również.. :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/4/#findComment-198162 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 21 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 21 Stycznia 2012 Na pewno następnym razem tak zrobię .Jeszcze raz bardzo dziękuję za cenne wskazówki Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/4/#findComment-198163 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 22 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 22 Stycznia 2012 No i paróweczki zrobione : http://i39.tinypic.com/24qons5.jpg http://i44.tinypic.com/b8pjt4.jpg http://i39.tinypic.com/1912k1.jpg Trochę zjedliśmy na kolację a reszta poszła do zamrożenia http://i40.tinypic.com/v3n87o.jpg Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/4/#findComment-198199 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 24 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Jak fajnie posiedzieć przy takiej wędlince Świeżutki wyrób , polędwica a`la Parmeńska:) http://i44.tinypic.com/mkdkpc.jpg http://i43.tinypic.com/vx1zxt.jpg Właśnie zlewam winko z winogron , wstawione 01.11.2011 Jeszcze młode , ale już można poczuć fajny smaczek Do tego polędwiczka mmmmmmmmm Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/4/#findComment-198707 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Dawno nic nie pisałem . W sobotę mam wesele szwagierki , właśnie robię smalczyk na wiejski stół i kabanoski Kabanosy ściśle według 16 - stki nadziane w jelita baranie : http://i49.tinypic.com/2nbgll4.jpg Tutaj już wiszą , jutro zadymiam http://i49.tinypic.com/jh4phu.jpg Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/4/#findComment-230486 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Kabanosy już uwędzone , teraz tylko podsuszyć , http://i48.tinypic.com/34hc8p4.jpg Smalczyk też można zawozić do lokalu http://i45.tinypic.com/358cmbr.jpg Kabanosy wymagają podsuszenia , przy obecnych temperaturach ciężko pewnie żeby wisiały w kuchni . Mieszkam w bloku i nie mam chłodnego pomieszczenia . Powiedzcie jak najlepiej podsuszyć , żeby na sobotę były takie fajne Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/4/#findComment-230602 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Mam już finalną wersję http://i47.tinypic.com/qqzuhe.jpg Kabanosy po podsuszeniu sporo straciły na wadze , ale to jest przecież zamierzone . Robiłem według 16 - stki , odcinki o długości 60 cm , po przewieszeniu wychodzi nam 30 cm. Po uwędzeniu taka sztuka pojedyncza ważyła 111 g , dziś po podsuszeniu zważyłem tę samą sztukę i mam 84 gramy . Jak dla mnie to wystarczy na razie podsuszania , oczywiście będą podsychać na bieżąco , postaram się czasami zważyć tę samą sztukę i opisywać tutaj Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/4/#findComment-230714 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 4 Sierpnia 2012 boggi, i to jest to! jak patrze na zdjęcie mam ochotę wziąć 3 sztuki w pęczek i włożyć do gęby :devil: :thumbsup: :clap: Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/4/#findComment-230715 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 4 Sierpnia 2012 ja z kolei całego pęczka to nie ale kawałeczek z chęcią bym uszcznął Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/4/#findComment-230718 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Ja własnie sobie podjadam , kurcze mogły byc trochę tłuściejsze. Ale nie jest źle Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/4/#findComment-230742 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Po uwędzeniu taka sztuka pojedyncza ważyła 111 g , dziś po podsuszeniu zważyłem tę samą sztukę i mam 84 gramy . Jak dla mnie to wystarczy na razie podsuszania , oczywiście będą podsychać na bieżąco , postaram się czasami zważyć tę samą sztukę i opisywać tutaj Kabanosy były wędzone tydzień temu we czwartek . Dziś po pomiarze ta sama sztuka waży 78 g http://i48.tinypic.com/34fzoqs.jpg Jeszcze kilka fotek http://i45.tinypic.com/2rn7a15.jpg http://i49.tinypic.com/2rp6wyg.jpg Jeszcze przekrój http://i47.tinypic.com/imihvr.jpg Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/4/#findComment-231491 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 boggi, I jak też tak chcę SUPER robić :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/4/#findComment-231512 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Więc w czym problem ? Nie jest to takie trudne Jak nie spróbujesz , to się nie przekonasz . Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/4/#findComment-231573 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.