boggi Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 30 Marca 2013 Biała zrobiona , jutro będzie na śniadanko Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/5/#findComment-278478 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 30 Marca 2013 Biała zrobiona , jutro będzie na śniadanko I tak ma być :smile: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/5/#findComment-278482 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 30 Marca 2013 Biała zrobiona , jutro będzie na śniadanko Zdążyłeś .. :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/5/#findComment-278484 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 30 Marca 2013 Zdążyłeś .. :wink:No jasne Teraz jeszcze pyrka karkóweczka w słoikach wg kol. miro Życzę wszystkim Zdrowych i pogodnych Świąt Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/5/#findComment-278487 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Biała i karkóweczka w słoikach oceniona przez biesiadników bardzo dobrze z czego jestem bardzo zadowolony .Dzięki wielkie za tę stronkę Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/5/#findComment-278748 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Kabanosy były wędzone tydzień temu we czwartek . boggi, ja to jestem pod wrażeniem twoich sierpniowych kabanosów :clap: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/5/#findComment-278749 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Tak jakoś wyszły Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/5/#findComment-278753 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Kiedyś będąc w sklepie mięsnym , dostałem od pani , która tam sprzedaje przepis na szynkę gotowaną . Spróbowałem i jestem zadowolony. Przepis jest prosty a szyneczka smaczna słona w sam raz szczerze mówiąc , to nie spodziewałem się takiego efektu Szynka gotowana Zalewa : 1,5 l wody 5 płaskich łyżek soli ½ Łyżeczki mielonego pieprzu 2 Łyżki majeranku 2-3 ząbki czosnku 4 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego Wszystko razem zagotować. Około 1 kg szynki surowej związać przędzą lub włożyć do siatki wędliniarskiej , ponakłuwać i włożyć do gorącej zalewy. Od czasu zagotowania gotować 15 minut. Zostawić pod przykryciem do następnego dnia . Na drugi dzień doprowadzić do wrzenia i gotować 15 min. Zostawić w wodzie do ostygnięcia. http://i50.tinypic.com/nfpkzp.jpg http://i45.tinypic.com/72vdhx.jpg http://i50.tinypic.com/fp115h.jpg http://i45.tinypic.com/vz8m0x.jpg Ostatnie zdjęcie zrobione po odcięciu plasterka tępym nożem :blush: Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/5/#findComment-280144 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king_lpk Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 witam tym sposobem robię schab i udziec z indyka b/k ale zmniejszam czas gotowania z pierwszego 5-6 min z drugiego 3-4min i dodaję łyżeczkę cukru do zalewy, wychodzi miękkie i soczyste. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/5/#findComment-280149 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes80 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 super produkt :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/5/#findComment-280152 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 zmniejszam czas gotowania z pierwszego 5-6 min z drugiego 3-4minProsze o doprecyzowanie. Czy zmniejszasz czas gotowania schabu o 5-6 min - czyli gotujesz 9-10 min? Zmniejszasz czas gotowania udźca o 3-4 min w stosunku do 15 ? Czy tez odnosi sie to do pierwszego i drugiego dnia gotowania. Poza tym co z wagą mięsa? Schab schabowi nie równy, to samo udziec z indyka np. 22 kg lub z indyczki 6kg. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/5/#findComment-280166 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king_lpk Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 jeżeli chodzi o schab b/s to wybieram wąskie, waga ok 1kg. udziec ostatnio kupiłem ok 0,9 kg bez skóry i kostki (ze skórą lepszy) przekroiłem na pół, lepiej się kroi później .na gotującą zalewę wkładam mięsko i 5-6 min. gotuję, zdejmuję z ognia i do ostygnięcia. wyjmuję mięso garnek z Zalewą na gaz jak się zagotuje to wkładam mięso i 3-4 min.gotowanie i do ostygnięcia. SMACZNEGO Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/5/#findComment-280188 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Mam prośbę , może ktoś zrobi szyneczkę z przepisu podanego wyżej i podzieli się opinią . Jak widać na zdjęciu szynka jest szara , bo na samej soli . Gdyby dodać odrobinę peklosoli , to na pewno środek byłby zielonkawy , czyli niedopeklowany.Ale nam w domu wcale to nie przeszkadza . Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/5/#findComment-280321 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Jak widać na zdjęciu szynka jest szara , bo na samej soli .Ale nam w domu wcale to nie przeszkadza . Szara to nie znaczy że niesmaczna :smile: Najważniejsze Bodziu że Wam smakuje .. :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/5/#findComment-280324 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Mam prośbę , może ktoś zrobi szyneczkę z przepisu podanego wyżej i podzieli się opinią . Jak widać na zdjęciu szynka jest szara , bo na samej soli . Gdyby dodać odrobinę peklosoli , to na pewno środek byłby zielonkawy , czyli niedopeklowany. Ale nam w domu wcale to nie przeszkadza . Najpierw standardowo zapekluj a potem tylko sparz w przyprawach i nie dodawaj już soli. Wyjdzie różowa. Możesz też upiec w piekarniku. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/5/#findComment-280334 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 miro, ja to wiem , ale ten smak odpowiada nam najbardziej , bez wędzenia i w miarę szybko Szary kolor wcale nie przeszkadza. Chodzi mi dokładnie o tę recepturę co Wy na to . Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/5/#findComment-280342 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 boggi, miro nie kazał tobie wędzić tylko żebyś zapeklował na peklosoli a potem parzył wyjdzie taka jak zrobiłeś tylko różowa. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/5/#findComment-280404 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zalewa : 1,5 l wody 5 płaskich łyżek soli ½ Łyżeczki mielonego pieprzu 2 Łyżki majeranku 2-3 ząbki czosnku 4 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego Wszystko razem zagotować. Co my na to, często robię białą szynkę tylko peklowaną. Co do przypraw to kwestia smaku. Osobiście w domu wolimy nie przesadzać z przyprawami do przyrządzanej szynki, a raczej ich nie stosować. Od czasu zagotowania gotować 15 minut. Zostawić pod przykryciem do następnego dnia . Na drugi dzień doprowadzić do wrzenia i gotować 15 min. Zostawić w wodzie do ostygnięcia. czas parzenia-gotowania zapewne przystosowany jest do soli, trudno powiedzieć czy zachowując te parametry dla szynki peklowanej efekt by był zadawalający :rolleyes: Ale ogólnie szyneczka ładnie się prezentuje :thumbsup: :clap: Pozdrawiam :smile: Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/5/#findComment-280443 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 We wtorek miałem przed sobą kolejne wyzwanie a raczej spotkanie z blondynką W sobotę rano wyroby i po południu wędzenie . Teść zabił ja goliłem , razem z teściem rozpruwaliśmy wnętrzności i przepołowiliśmy , reszta już była na mojej głowie http://i44.tinypic.com/1z20x1v.jpg Z rozbioru fotek nie mam , bo byłem bardzo przejęty i było zbyt mało czasu Tutaj mój a`la borniak http://i44.tinypic.com/33eio7p.jpg Dymogenerator na trociny bukowe http://i44.tinypic.com/5dm1ht.jpg W całej okazałości . http://i41.tinypic.com/2j61frr.jpg http://i44.tinypic.com/6se15d.jpg http://i39.tinypic.com/33nhwxv.jpg http://i39.tinypic.com/33ll0gg.jpg http://i41.tinypic.com/314tt8l.jpg http://i42.tinypic.com/ivver5.jpg Takie wyroby wychodzą z tego cudeńka http://i41.tinypic.com/ei5emv.jpg http://i40.tinypic.com/n53rpv.jpg http://i41.tinypic.com/e17s4o.jpg http://i43.tinypic.com/332owmp.jpg Nie obyło się bez kontroli jakości , kontroler trochę podrósł . http://i43.tinypic.com/15gxppj.jpg http://i41.tinypic.com/35ch8bb.jpg Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/5/#findComment-282703 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Kolor wędlinek jasno- brązowy,taki jaki lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/5/#findComment-282713 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daro699 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Kolorek ładny ale ile razy słyszeliście od rodziny czy znajomych-dlaczego takie blade?Wsklepie sa ładniejsze? :grin: Cytuj http://xt24.eu/sklep/volvoforum/ www.facebook.com/OdziezVolvo?ref=hl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/5/#findComment-282719 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgadza się , czasami takie uwagi się słyszy , albo ,że niska temp wędzenia i będziesz to wędził dwa dni i tak nie uwyndzisz Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/5/#findComment-282759 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba1 Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 3 Maja 2013 kontroler trochę podrósł .raczej nam Pokemon zmalał :grin: :grin: :grin: Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/5/#findComment-283387 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Ktoś robi parówki z piersi kurczaka i chce by były ciemne. To tak jak malować białą farbą i mieć pretensją że jest biała. Chcesz żeby była ciemniejsza. Użyj mięsa z udek kurczaka lub z udźca indyka. Nie chcesz zmieniać receptury a chcesz mieć ciemniejszy kolor użyj naturalnego barwnika . Najbardziej do tego nadaje się słodka papryka mielona odpowiednio przygotowana . DZIADKU,Napisz proszę, jak tę papryke przygotować, aby ładnie podbarwiła parówki.Z góry dziękuję Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/5/#findComment-329952 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 15 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 15 Października 2014 Witam po dłuższej przerwie.Coś tam porobiłem ale bardzo mało, szczególnie karkóweczka w słoikach i czasami w osłonkach barierowych. Teraz mam swoje 3 ary na ogródkach działkowych i jestem na etapie robienia wędzarni.Będzie to składana skrzynia o wymiarach 65 cm x 80 cm i ok 120 wysoka.Jako palenisko dorwałem dziś na złomie bratrurę Coś takiego jak w linku : http://bzianka57.flog.pl/wpis/2827048/palenisko-i-bratrura-zwana-tez-duchowka--czyli-piekarnik Bratrura ma wymiary szer 30 cm wysokość 20 cm i długość 50 cm. Teraz mam dylemat nie wiem czy dołożyć tylko do skrzyni i tyle, czy wpuścić głębiej i bawić się z deflektorem.U teścia mam wędzarnię z szerokim paleniskiem, kanał doprowadzony jest tylko do wlotu skrzyni i wędzi się dobrze.Więc chyba nie będę zmieniał zasady Wspomniana wyżej bratrura ma uchylane z góry do dołu drzwiczki i chyba nie będę ich usuwał, na pewno nie na początku. Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/5/#findComment-377144 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.