Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

 

 

Maad. Bardzo się cieszę że to sygnalizujesz i również się cieszę że parę lub paręnaście osób na naszym kochanym forum daje systematyczne sygnały o zdrowym jedzeniu . A nasza stronka i forum to przecież produkty bez konserwantów i ulepszaczy . I oto chodzi !!!

 

Serdecznie pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

  • 8 lat później...
  • Odpowiedzi 92
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Tak wygląda boczek parzony przeze mnie zakupiony w "owadzie w kropeczki" :D

 

post-39822-0-91342200-1447235692_thumb.jpg

 

post-39822-0-58961500-1447235811_thumb.jpg 

 

A tak wygląda baleron zrobiony przeze mnie i parzony razem w tym samym garze z "boczkiem" z fotki powyżej.Oba elementy parzone w woreczkach próżniowych,przy czym baleron pakowałem ja a "boczek" "owad w kropeczki" :facepalm:

 

post-39822-0-32725200-1447236247_thumb.jpg

 

post-39822-0-27942200-1447236298_thumb.jpg

 

I jak tu nie umrzeć z powodu złego odżywiania  :)  :)  :facepalm:

 

Przyjacielem trzeba być,a nie bywać....

Co to kurna jest to białe na boczku ?

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

 

Oba elementy parzone w woreczkach próżniowych
teraz widać czym jest nastrzykiwany boczek dla zysku . Producent nie przewidział woreczków. :cry: Zamroź boczek, to się jeszcze na koniec "zeszcza"  :D To białe, to tłuszcze związane  wielofosforanem   w ilości 5 gr / 1 kg, a pewnie przedawkowane. Dodawany do solanki w celu "zwiększenia objętości przez mięsko" 

Jak dodają świństwa do paliwa, to jest oszustwo, a jak do mięsa to biznes  :cry: 

Na fejsie orzeczono, że klej do tapet  :D  :facepalm:  :devil:

Wiem że nastrzykują czymś w rodzaju żelu, są na ciepło i na zimno

Edytowane przez wosiu
Przyjacielem trzeba być,a nie bywać....

Raczej na 100% to nie są wielofosforany !

Bardziej faktycznie stawiam na klej do tapet.  :w00t:

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

:facepalm:  :laugh: wypaliłem z tym klejem hehe  :blush:

Andy dobrze wiedzieć co to tak na prawdę jest  :thumbsup: wygląda okropniście zaprawdę. Pozdrawiam

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Mięso nastrzykuje się preparatami żelujący.

Trwałe żele tworzą podczas procesu obróbki cieplnej, stąd często wypływająca galareta z boczku czy szynki.

Jednak substancje są bezbarwne.

Tutaj ewidentnie ktoś coś popierd. .... a sam fakt takiego mięsa powinno natychmiast zgłosić się do Sanepidu !!!

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Nie do końca.

Substancje żelujące produkowane są na bazie agaru, lub pochodnych i nie są szkodliwe dla człowieka.

Spożywamy je w kisielach, budyniach, etc.

 

Ale to białe gów....może być trucizną i gdybym na takie coś trafił w mięsie, od razu powiadomiłbym Sanepid.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Ale to białe gów....może być trucizną

Prawdopodobnie jest to emulsja białkowo-tłuszczowo-wodna, np z MOM.

Dodaje się ją do wszystkich wędlin wysokowydajnych.

Polifosforany pełnią tutaj funkcję wspomagacza utrzymującego całość w kupie.

Taki rodzaj technologicznego katalizatora.

Edytowane przez EAnna

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Mogło by i tak być Aniu, ale emulsja nie jest w kolorze białym.

To jest tzw nastrzyk mięsa, mięsem.

Kolor powinien być zbliżony do mięsa, lub bezbarwny.

 

Nie sądzę aby jakikolwiek zakład pokusił się o taki efekt końcowy wyrobu u klienta.

Tu jest ewidentnie coś nie tak.

Edytowane przez miro

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Pfujjj.. Juz myslalem ze to drożdżówki z lukrem... 

Udal bym zatrucie przewodu pokarmowego i producenta zaskarzyl...  A Bleeee..  :mad: 

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..

  Tu jest wątek w którym DZIADEK  opisuje własny przypadek  i akurat to mięso nie było nastrzyknięte 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1595-wyciekajace-bialko-z-wedzonek/

 

 

 

Mogło by i tak być Aniu, ale emulsja nie jest w kolorze białym. To jest tzw nastrzyk mięsa, mięsem. Kolor powinien być zbliżony do mięsa, lub bezbarwny.

 

Jeśli w emulsji jest białko to gdy wypłynie  i  się zetnie będzie właśnie białe .

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

 

 

Jeśli w emulsji jest białko to gdy wypłynie  i  się zetnie będzie właśnie białe .

Olga wyjęła mi to z ust :D

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Nastrzyk boczku metodą mięso-mięso ?

To faktycznie komuś się pomyliły środki nastrzykowe.  :D

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

  • 11 miesięcy temu...

Dzisiaj na kanale ATM rozrywka był program z cyklu, "Ewa gotuje" jak zrobić sposobem domowym szynkę.Najpierw uśmiechnięta non stop pani Ewa radziła zrobić zalewę z saletrą zamiast z peklosolą ,następnie radziła zalewę wraz ziołami zagotować(drugi błąd) i trzeci błąd po tygodniu peklowania,szynkę upiec w piekarniku w 160 stopniach.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.