andrzej k Opublikowano 1 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 1 Czerwca 2007 Witam Maad. Bardzo się cieszę że to sygnalizujesz i również się cieszę że parę lub paręnaście osób na naszym kochanym forum daje systematyczne sygnały o zdrowym jedzeniu . A nasza stronka i forum to przecież produkty bez konserwantów i ulepszaczy . I oto chodzi !!! Serdecznie pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/497-coraz-wi%C4%99cej-polak%C3%B3w-umiera-z-powodu-z%C5%82ego-od%C5%BCywiania/page/4/#findComment-13318 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 11 Listopada 2015 Tak wygląda boczek parzony przeze mnie zakupiony w "owadzie w kropeczki" A tak wygląda baleron zrobiony przeze mnie i parzony razem w tym samym garze z "boczkiem" z fotki powyżej.Oba elementy parzone w woreczkach próżniowych,przy czym baleron pakowałem ja a "boczek" "owad w kropeczki" I jak tu nie umrzeć z powodu złego odżywiania Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/497-coraz-wi%C4%99cej-polak%C3%B3w-umiera-z-powodu-z%C5%82ego-od%C5%BCywiania/page/4/#findComment-455819 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 11 Listopada 2015 Co to kurna jest to białe na boczku ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/497-coraz-wi%C4%99cej-polak%C3%B3w-umiera-z-powodu-z%C5%82ego-od%C5%BCywiania/page/4/#findComment-455825 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 11 Listopada 2015 Oba elementy parzone w woreczkach próżniowych teraz widać czym jest nastrzykiwany boczek dla zysku . Producent nie przewidział woreczków. Zamroź boczek, to się jeszcze na koniec "zeszcza" To białe, to tłuszcze związane wielofosforanem w ilości 5 gr / 1 kg, a pewnie przedawkowane. Dodawany do solanki w celu "zwiększenia objętości przez mięsko" Jak dodają świństwa do paliwa, to jest oszustwo, a jak do mięsa to biznes Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/497-coraz-wi%C4%99cej-polak%C3%B3w-umiera-z-powodu-z%C5%82ego-od%C5%BCywiania/page/4/#findComment-455828 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 11 Listopada 2015 (edytowane) Na fejsie orzeczono, że klej do tapet Wiem że nastrzykują czymś w rodzaju żelu, są na ciepło i na zimno Edytowane 11 Listopada 2015 przez wosiu Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/497-coraz-wi%C4%99cej-polak%C3%B3w-umiera-z-powodu-z%C5%82ego-od%C5%BCywiania/page/4/#findComment-455829 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 11 Listopada 2015 Raczej na 100% to nie są wielofosforany !Bardziej faktycznie stawiam na klej do tapet. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/497-coraz-wi%C4%99cej-polak%C3%B3w-umiera-z-powodu-z%C5%82ego-od%C5%BCywiania/page/4/#findComment-455848 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 11 Listopada 2015 Bardziej faktycznie stawiam na klej do tapet. a może "wędlinofilia" Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/497-coraz-wi%C4%99cej-polak%C3%B3w-umiera-z-powodu-z%C5%82ego-od%C5%BCywiania/page/4/#findComment-455850 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 11 Listopada 2015 wypaliłem z tym klejem hehe Andy dobrze wiedzieć co to tak na prawdę jest wygląda okropniście zaprawdę. Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/497-coraz-wi%C4%99cej-polak%C3%B3w-umiera-z-powodu-z%C5%82ego-od%C5%BCywiania/page/4/#findComment-455851 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 11 Listopada 2015 Mięso nastrzykuje się preparatami żelujący.Trwałe żele tworzą podczas procesu obróbki cieplnej, stąd często wypływająca galareta z boczku czy szynki.Jednak substancje są bezbarwne.Tutaj ewidentnie ktoś coś popierd. .... a sam fakt takiego mięsa powinno natychmiast zgłosić się do Sanepidu !!! Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/497-coraz-wi%C4%99cej-polak%C3%B3w-umiera-z-powodu-z%C5%82ego-od%C5%BCywiania/page/4/#findComment-455854 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 11 Listopada 2015 Tutaj ewidentnie ktoś coś popierd. .... i już jest w pełni gotowa odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/497-coraz-wi%C4%99cej-polak%C3%B3w-umiera-z-powodu-z%C5%82ego-od%C5%BCywiania/page/4/#findComment-455865 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 11 Listopada 2015 Nie do końca.Substancje żelujące produkowane są na bazie agaru, lub pochodnych i nie są szkodliwe dla człowieka.Spożywamy je w kisielach, budyniach, etc. Ale to białe gów....może być trucizną i gdybym na takie coś trafił w mięsie, od razu powiadomiłbym Sanepid. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/497-coraz-wi%C4%99cej-polak%C3%B3w-umiera-z-powodu-z%C5%82ego-od%C5%BCywiania/page/4/#findComment-455872 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 11 Listopada 2015 (edytowane) Ale to białe gów....może być truciznąPrawdopodobnie jest to emulsja białkowo-tłuszczowo-wodna, np z MOM.Dodaje się ją do wszystkich wędlin wysokowydajnych.Polifosforany pełnią tutaj funkcję wspomagacza utrzymującego całość w kupie.Taki rodzaj technologicznego katalizatora. Edytowane 11 Listopada 2015 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/497-coraz-wi%C4%99cej-polak%C3%B3w-umiera-z-powodu-z%C5%82ego-od%C5%BCywiania/page/4/#findComment-455882 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 11 Listopada 2015 (edytowane) Mogło by i tak być Aniu, ale emulsja nie jest w kolorze białym.To jest tzw nastrzyk mięsa, mięsem.Kolor powinien być zbliżony do mięsa, lub bezbarwny. Nie sądzę aby jakikolwiek zakład pokusił się o taki efekt końcowy wyrobu u klienta.Tu jest ewidentnie coś nie tak. Edytowane 11 Listopada 2015 przez miro Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/497-coraz-wi%C4%99cej-polak%C3%B3w-umiera-z-powodu-z%C5%82ego-od%C5%BCywiania/page/4/#findComment-455887 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 11 Listopada 2015 Pfujjj.. Juz myslalem ze to drożdżówki z lukrem... Udal bym zatrucie przewodu pokarmowego i producenta zaskarzyl... A Bleeee.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/497-coraz-wi%C4%99cej-polak%C3%B3w-umiera-z-powodu-z%C5%82ego-od%C5%BCywiania/page/4/#findComment-455894 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 11 Listopada 2015 Tu jest wątek w którym DZIADEK opisuje własny przypadek i akurat to mięso nie było nastrzyknięte https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1595-wyciekajace-bialko-z-wedzonek/ Mogło by i tak być Aniu, ale emulsja nie jest w kolorze białym. To jest tzw nastrzyk mięsa, mięsem. Kolor powinien być zbliżony do mięsa, lub bezbarwny. Jeśli w emulsji jest białko to gdy wypłynie i się zetnie będzie właśnie białe . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/497-coraz-wi%C4%99cej-polak%C3%B3w-umiera-z-powodu-z%C5%82ego-od%C5%BCywiania/page/4/#findComment-455918 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 11 Listopada 2015 Jeśli w emulsji jest białko to gdy wypłynie i się zetnie będzie właśnie białe . Olga wyjęła mi to z ust Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/497-coraz-wi%C4%99cej-polak%C3%B3w-umiera-z-powodu-z%C5%82ego-od%C5%BCywiania/page/4/#findComment-455959 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 11 Listopada 2015 Nastrzyk boczku metodą mięso-mięso ?To faktycznie komuś się pomyliły środki nastrzykowe. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/497-coraz-wi%C4%99cej-polak%C3%B3w-umiera-z-powodu-z%C5%82ego-od%C5%BCywiania/page/4/#findComment-455982 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 22 Października 2016 Dzisiaj na kanale ATM rozrywka był program z cyklu, "Ewa gotuje" jak zrobić sposobem domowym szynkę.Najpierw uśmiechnięta non stop pani Ewa radziła zrobić zalewę z saletrą zamiast z peklosolą ,następnie radziła zalewę wraz ziołami zagotować(drugi błąd) i trzeci błąd po tygodniu peklowania,szynkę upiec w piekarniku w 160 stopniach. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/497-coraz-wi%C4%99cej-polak%C3%B3w-umiera-z-powodu-z%C5%82ego-od%C5%BCywiania/page/4/#findComment-523413 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.