Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Małgoś, następnym razem zakupię po prostu aluminiowe gotowce i problem z głowy ... jestem ciekaw co to będzie.... na razie jest 54 stopnie po 50 minutach pieczenia ... po włożeniu termometru w głąb pasztetu odnoszę wrażenie, że konsystencja jest luźna, ale może to przez to, że pasztet jest ciepły, wręcz bardzo ciepły? :???: :shock: ?

 

[ Dodano: Sro 12 Paź, 2011 01:12 ]

Po włożeniu do piecyka...

http://img847.imageshack.us/img847/7500/pa110352.th.jpg

 

20 minut pieczenia ...

 

http://img708.imageshack.us/img708/1923/pa120354.th.jpg

 

Koniec pieczenia ...72 stopnie w środku ...

 

http://img195.imageshack.us/img195/642/pa120356.th.jpg

 

Teraz się chłodzi :)

Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....

Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-179437
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

A jednak doczekałem ... w pełni nie wystygł, ale bez problemu dał się ukroić :D .... pasztetos pyszny ... :D

...foto zamieszczę rano jak do końca stężeje :) ....

a w sumie to i teraz zrobię .... a co tam.... :)

W każdym razie do krojenia się nadaje już teraz ... zobaczymy jak stężeje do rana... może do smarowania się nada ... jeden słoik, po dużym majonezie winiary zagotowany ... myślę, że jutro raz jeszcze zagotuję jak kiełbaskę słoikową, czy nie ma potrzeby?

Oto wynik :)

 

http://img850.imageshack.us/img850/1087/pa120357.th.jpg

http://img97.imageshack.us/img97/7005/pa120364.th.jpg

 

:D :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

 

[ Dodano: Sro 12 Paź, 2011 04:01 ]

Ps. szczerze mówiąc, to jakieś zaleciałości z wiązania wędlin się ma ... nawet boczkiem , pasztet związałem :D :lol: :thumbsup: :clap:

Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....

Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-179445
Udostępnij na innych stronach

Nooo ''chopie'' :grin: ELEGANCKO Ci to wyszło :clap: :thumbsup: :clap: Ps. Ten na moich fotkach też był pieczony , ale zdjęcia w brytfance nie zdążyłam zrobić :rolleyes: Pozdrawiam!
Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-179466
Udostępnij na innych stronach

Małgoś, następnym razem zakupię po prostu aluminiowe gotowce i problem z głowy

Tak najlepiej. Ja cały czas piekę pasztety w takich aluminiowych foremkach.

Widzę ,że wyszedł Ci "niezły pasztet"..w pozytywnym tego słowa znaczeniu :grin: .

"W życiu piękne są tylko chwile.."

Dżem

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-179473
Udostępnij na innych stronach

Malinowy Bzyk, możesz mi to podesłać na e-mail, tak extra? Może i ja się zabawię w uporządkowanie ... ;) Dzięki :)

Pewnie ze mogę ale nie ma nic za darmo :grin: wiec będziesz odpowiedzialny aby te materiały były obrobione i umieszczone na naszej stronie. Ja nie mam za bardzo czasu na takie rzeczy. Miłej lektury. pozdrawiam.

 

[ Dodano: Sro 12 Paź, 2011 16:53 ]

Myth pasztecik elegancki.Trzymaj się wskazówek z moich materiałów a zobaczysz jakie pyszne wyroby będą wychodzić. Dla ciekawości dodam ze te materiały to do nauczania przyszłych technologów.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-179503
Udostępnij na innych stronach

Malinowy Bzyk, oki, postaram się ogarną w jak najszybszym czasie :D

Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....

Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-179522
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...
Mój wczorajszy pasztet nazywał się ''porządki w zamrażarce'' :blush: :grin: 4 udka pieczone, 2 gotowane , wątróbki dr.30 dkg podsmażone z cebulą-2 duże- mielone raz na sitku 4mm , skórki wp. prawie rozgotowane-1.20 kg , podgardle surowe-30 dkg +bułka namoczona w rosole -mielone na 4mm x2. 3 jajka, pieprz, sól,majeranek- do smaku :wink: ja , jak zwykle... :blush: pieczenie-1h20min. w temp. 160*C A ze 4 kg mi tego chyba wyszło :shock: reszta do słików :thumbsup:
Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-197922
Udostępnij na innych stronach

i ma wyczuwalny smak skórek.

własnie ,że nie czuć ,a zdecydowałam się na to , ponieważ -udka były ''suche'' i wątróbka tez... :grin: jest na kromę w sam raz... :thumbsup: Nie sprawdzonych ''badziewi'' ja tu nie podaję...Naprawdę dobry +cebula + ogórek kiszony.... :thumbsup:
Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-198034
Udostępnij na innych stronach

einshel- fajnie że ci smakuje ja też lubię nawet pojeść samych skórek . Ale wiem to z własnego doświadczenia że jak się przedobrzy ilość skórek do danego wyrobu posmak będzie wyczuwalny i wyrób będzie bardziej ścisły. I niepisz że wstawiasz jakiś konkretny przepis sprawdzony. Bo czytają nowicjusze i będą powielać , a piszesz w temacie pasztet z kurczaka, a powinieneś napisać pasztet ze skórek wieprzowch bo cztry udka z kurczaka to samego czystego mięsa pewnie mniej jak 1 kg.
zajasc
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-198041
Udostępnij na innych stronach

Gratuluję Pasztetowcy (pasztetnicy) pięknych wyrobów

ja również często wymiatam lodówkę i zamrażarkę w celu zrobienia pasztetów

do rozdrabniania nie używam jednak maszynki tylko wrzucam wszystko do malaksera

używam mało tłuszczu wiec daje wiecej warzyw z wywaru, żeby nie był suchy.

cebulkę dodaję zarówno gotowaną z wywaru jak i podsmażoną ze słoninką

dorzucam do malaksera zawsze resztki wędzonek i smak pasztetu się wzbogaca.

 

piekę w foremkach aluminiowych

potem kroje je na pół i tak mroze

pasztet po rozmrozeniu jest lepszy jak swiezy

 

Pozdrawiam

Wędzić jest rzeczą ludzką
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-198044
Udostępnij na innych stronach

Bo czytają nowicjusze i będą powielać

I słusznie ... niech wiedzą co dobre...Na wegetariańskie forum nie trafili...Kto zechce -niech spróbuje ...ja nie zmuszam nikogo...

bo cztry udka z kurczaka

To dołóż jeszcze 2... :cool:
Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-198045
Udostępnij na innych stronach

  • 5 miesięcy temu...

Witam wszystkich serdecznie

W niedziele pokusilem sie o zrobienie pierwszego w moim zyciu pasztetu :)

Myslalem ze cos pospuje ale naszczescie powiem skromnie udal mi sie :)

Teraz zona i tesciowa mnie "molestuja" o nastepny

Ponizej fotki

 

http://t4.pixhost.org/thumbs/1451/13447517_2012-07-15-14-09-08.jpg

 

http://t4.pixhost.org/thumbs/1451/13447518_2012-07-15-14-28-41.jpg

 

http://t4.pixhost.org/thumbs/1451/13447519_2012-07-15-14-28-44.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-228084
Udostępnij na innych stronach

To nie pozostaje nic innego aby żonę i teściową nauczyć. Niech kobitki wiedzą, co znaczy słowo pani domu, czyli "gospodyni domowa".
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-228088
Udostępnij na innych stronach

A według jakiego przepisu robiłeś :question:

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-228091
Udostępnij na innych stronach

Ja robile wedlug tego przepisu

 

http://www.mniammniam.com/pasztet_drobiowy_do_sloiczkow_-12373p.html

 

z malymi modyfikacjami tzn :

- mialem mniejszego kurczaka ( ~ 1kg )

-pieczenie w aluminiowej foremce nie w sloikach

- boczek wedzony na wiesz

 

Najpierw nagrzalem piekarnik do 100°C, pozniej wzmiejszylem do 70. Ogolnie to z temperatura sie bawilem moim wykladnikiem byl boczek jak sie przypiekal za bardzo to zmenijszalem temperature.

 

Co do uczenia moich kobitek to : zrobienie tego pasztetu zrobilo mi tak wielka frajde i sie przytym niezle zrelaksowalem wiec nie bede ich nauczal :)

 

P.S sorki za brak polskich liter ale nie mam klawiatury z polskimi znaczkami pod reka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-228100
Udostępnij na innych stronach

Co do uczenia moich kobitek to : zrobienie tego pasztetu zrobilo mi tak wielka frajde i sie przytym niezle zrelaksowalem wiec nie bede ich nauczal

Czyli mówiąc jasno i prosto, permanentny relax masz teraz jak w banku.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-228102
Udostępnij na innych stronach

Co do uczenia moich kobitek to : zrobienie tego pasztetu zrobilo mi tak wielka frajde i sie przytym niezle zrelaksowalem wiec nie bede ich nauczal

Czyli mówiąc jasno i prosto, permanentny relax masz teraz jak w banku.

 

Dokladnie :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-228103
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.