myth Posted October 11, 2011 Report Share #51 Posted October 11, 2011 Małgoś, następnym razem zakupię po prostu aluminiowe gotowce i problem z głowy ... jestem ciekaw co to będzie.... na razie jest 54 stopnie po 50 minutach pieczenia ... po włożeniu termometru w głąb pasztetu odnoszę wrażenie, że konsystencja jest luźna, ale może to przez to, że pasztet jest ciepły, wręcz bardzo ciepły? :???: :shock: ? [ Dodano: Sro 12 Paź, 2011 01:12 ]Po włożeniu do piecyka...http://img847.imageshack.us/img847/7500/pa110352.th.jpg 20 minut pieczenia ... http://img708.imageshack.us/img708/1923/pa120354.th.jpg Koniec pieczenia ...72 stopnie w środku ... http://img195.imageshack.us/img195/642/pa120356.th.jpg Teraz się chłodzi Quote Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-179437 Share on other sites More sharing options...
myth Posted October 12, 2011 Report Share #52 Posted October 12, 2011 A jednak doczekałem ... w pełni nie wystygł, ale bez problemu dał się ukroić .... pasztetos pyszny ... ...foto zamieszczę rano jak do końca stężeje ....a w sumie to i teraz zrobię .... a co tam.... W każdym razie do krojenia się nadaje już teraz ... zobaczymy jak stężeje do rana... może do smarowania się nada ... jeden słoik, po dużym majonezie winiary zagotowany ... myślę, że jutro raz jeszcze zagotuję jak kiełbaskę słoikową, czy nie ma potrzeby?Oto wynik http://img850.imageshack.us/img850/1087/pa120357.th.jpghttp://img97.imageshack.us/img97/7005/pa120364.th.jpg :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: [ Dodano: Sro 12 Paź, 2011 04:01 ]Ps. szczerze mówiąc, to jakieś zaleciałości z wiązania wędlin się ma ... nawet boczkiem , pasztet związałem :lol: :thumbsup: :clap: Quote Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-179445 Share on other sites More sharing options...
Einshell Posted October 12, 2011 Report Share #53 Posted October 12, 2011 Nooo ''chopie'' :grin: ELEGANCKO Ci to wyszło :clap: :thumbsup: :clap: Ps. Ten na moich fotkach też był pieczony , ale zdjęcia w brytfance nie zdążyłam zrobić :rolleyes: Pozdrawiam! Quote Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-179466 Share on other sites More sharing options...
Małgoś Posted October 12, 2011 Report Share #54 Posted October 12, 2011 Małgoś, następnym razem zakupię po prostu aluminiowe gotowce i problem z głowy Tak najlepiej. Ja cały czas piekę pasztety w takich aluminiowych foremkach. Widzę ,że wyszedł Ci "niezły pasztet"..w pozytywnym tego słowa znaczeniu :grin: . Quote "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-179473 Share on other sites More sharing options...
Malinowy Bzyk Posted October 12, 2011 Report Share #55 Posted October 12, 2011 Malinowy Bzyk, możesz mi to podesłać na e-mail, tak extra? Może i ja się zabawię w uporządkowanie ... Dzięki Pewnie ze mogę ale nie ma nic za darmo :grin: wiec będziesz odpowiedzialny aby te materiały były obrobione i umieszczone na naszej stronie. Ja nie mam za bardzo czasu na takie rzeczy. Miłej lektury. pozdrawiam. [ Dodano: Sro 12 Paź, 2011 16:53 ]Myth pasztecik elegancki.Trzymaj się wskazówek z moich materiałów a zobaczysz jakie pyszne wyroby będą wychodzić. Dla ciekawości dodam ze te materiały to do nauczania przyszłych technologów. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-179503 Share on other sites More sharing options...
myth Posted October 12, 2011 Report Share #56 Posted October 12, 2011 Malinowy Bzyk, oki, postaram się ogarną w jak najszybszym czasie Quote Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-179522 Share on other sites More sharing options...
Einshell Posted January 20, 2012 Report Share #57 Posted January 20, 2012 Mój wczorajszy pasztet nazywał się ''porządki w zamrażarce'' :blush: :grin: 4 udka pieczone, 2 gotowane , wątróbki dr.30 dkg podsmażone z cebulą-2 duże- mielone raz na sitku 4mm , skórki wp. prawie rozgotowane-1.20 kg , podgardle surowe-30 dkg +bułka namoczona w rosole -mielone na 4mm x2. 3 jajka, pieprz, sól,majeranek- do smaku :wink: ja , jak zwykle... :blush: pieczenie-1h20min. w temp. 160*C A ze 4 kg mi tego chyba wyszło :shock: reszta do słików :thumbsup: Quote Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-197922 Share on other sites More sharing options...
zajasc Posted January 20, 2012 Report Share #58 Posted January 20, 2012 einshel z tymi skórkami to trochę przesadziłeś na tą ilość pasztetu. Quote zajasc Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-198026 Share on other sites More sharing options...
Einshell Posted January 20, 2012 Report Share #59 Posted January 20, 2012 Mówisz...? A dobry bardzo jest i syty... :thumbsup: Quote Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-198028 Share on other sites More sharing options...
zajasc Posted January 20, 2012 Report Share #60 Posted January 20, 2012 Syty pewnie jest ale pewne jest że struktura jest bardzo ścisła i ma wyczuwalny smak skórek. Ale skro ci taki smakuje to wszysto wporządku. Quote zajasc Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-198032 Share on other sites More sharing options...
Einshell Posted January 20, 2012 Report Share #61 Posted January 20, 2012 i ma wyczuwalny smak skórek. własnie ,że nie czuć ,a zdecydowałam się na to , ponieważ -udka były ''suche'' i wątróbka tez... :grin: jest na kromę w sam raz... :thumbsup: Nie sprawdzonych ''badziewi'' ja tu nie podaję...Naprawdę dobry +cebula + ogórek kiszony.... :thumbsup: Quote Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-198034 Share on other sites More sharing options...
zajasc Posted January 20, 2012 Report Share #62 Posted January 20, 2012 einshel- fajnie że ci smakuje ja też lubię nawet pojeść samych skórek . Ale wiem to z własnego doświadczenia że jak się przedobrzy ilość skórek do danego wyrobu posmak będzie wyczuwalny i wyrób będzie bardziej ścisły. I niepisz że wstawiasz jakiś konkretny przepis sprawdzony. Bo czytają nowicjusze i będą powielać , a piszesz w temacie pasztet z kurczaka, a powinieneś napisać pasztet ze skórek wieprzowch bo cztry udka z kurczaka to samego czystego mięsa pewnie mniej jak 1 kg. Quote zajasc Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-198041 Share on other sites More sharing options...
dzus Posted January 20, 2012 Report Share #63 Posted January 20, 2012 Gratuluję Pasztetowcy (pasztetnicy) pięknych wyrobówja również często wymiatam lodówkę i zamrażarkę w celu zrobienia pasztetówdo rozdrabniania nie używam jednak maszynki tylko wrzucam wszystko do malakseraużywam mało tłuszczu wiec daje wiecej warzyw z wywaru, żeby nie był suchy.cebulkę dodaję zarówno gotowaną z wywaru jak i podsmażoną ze słoninkądorzucam do malaksera zawsze resztki wędzonek i smak pasztetu się wzbogaca. piekę w foremkach aluminiowychpotem kroje je na pół i tak mrozepasztet po rozmrozeniu jest lepszy jak swiezy Pozdrawiam Quote Wędzić jest rzeczą ludzką Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-198044 Share on other sites More sharing options...
Einshell Posted January 20, 2012 Report Share #64 Posted January 20, 2012 Bo czytają nowicjusze i będą powielać I słusznie ... niech wiedzą co dobre...Na wegetariańskie forum nie trafili...Kto zechce -niech spróbuje ...ja nie zmuszam nikogo...bo cztry udka z kurczaka To dołóż jeszcze 2... Quote Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-198045 Share on other sites More sharing options...
zajcman Posted July 16, 2012 Report Share #65 Posted July 16, 2012 Witam wszystkich serdecznie W niedziele pokusilem sie o zrobienie pierwszego w moim zyciu pasztetu Myslalem ze cos pospuje ale naszczescie powiem skromnie udal mi sie Teraz zona i tesciowa mnie "molestuja" o nastepny Ponizej fotki http://t4.pixhost.org/thumbs/1451/13447517_2012-07-15-14-09-08.jpg http://t4.pixhost.org/thumbs/1451/13447518_2012-07-15-14-28-41.jpg http://t4.pixhost.org/thumbs/1451/13447519_2012-07-15-14-28-44.jpg Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-228084 Share on other sites More sharing options...
sverige2 Posted July 16, 2012 Report Share #66 Posted July 16, 2012 To nie pozostaje nic innego aby żonę i teściową nauczyć. Niech kobitki wiedzą, co znaczy słowo pani domu, czyli "gospodyni domowa". Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-228088 Share on other sites More sharing options...
JaGra Posted July 16, 2012 Report Share #67 Posted July 16, 2012 A według jakiego przepisu robiłeś :question: Quote Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-228091 Share on other sites More sharing options...
zajcman Posted July 16, 2012 Report Share #68 Posted July 16, 2012 Ja robile wedlug tego przepisu http://www.mniammniam.com/pasztet_drobiowy_do_sloiczkow_-12373p.html z malymi modyfikacjami tzn : - mialem mniejszego kurczaka ( ~ 1kg ) -pieczenie w aluminiowej foremce nie w sloikach - boczek wedzony na wiesz Najpierw nagrzalem piekarnik do 100°C, pozniej wzmiejszylem do 70. Ogolnie to z temperatura sie bawilem moim wykladnikiem byl boczek jak sie przypiekal za bardzo to zmenijszalem temperature. Co do uczenia moich kobitek to : zrobienie tego pasztetu zrobilo mi tak wielka frajde i sie przytym niezle zrelaksowalem wiec nie bede ich nauczal P.S sorki za brak polskich liter ale nie mam klawiatury z polskimi znaczkami pod reka Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-228100 Share on other sites More sharing options...
sverige2 Posted July 16, 2012 Report Share #69 Posted July 16, 2012 Co do uczenia moich kobitek to : zrobienie tego pasztetu zrobilo mi tak wielka frajde i sie przytym niezle zrelaksowalem wiec nie bede ich nauczal Czyli mówiąc jasno i prosto, permanentny relax masz teraz jak w banku. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-228102 Share on other sites More sharing options...
zajcman Posted July 16, 2012 Report Share #70 Posted July 16, 2012 Co do uczenia moich kobitek to : zrobienie tego pasztetu zrobilo mi tak wielka frajde i sie przytym niezle zrelaksowalem wiec nie bede ich nauczal Czyli mówiąc jasno i prosto, permanentny relax masz teraz jak w banku. Dokladnie Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-228103 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.