myth Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 11 Października 2011 Małgoś, następnym razem zakupię po prostu aluminiowe gotowce i problem z głowy ... jestem ciekaw co to będzie.... na razie jest 54 stopnie po 50 minutach pieczenia ... po włożeniu termometru w głąb pasztetu odnoszę wrażenie, że konsystencja jest luźna, ale może to przez to, że pasztet jest ciepły, wręcz bardzo ciepły? :???: :shock: ? [ Dodano: Sro 12 Paź, 2011 01:12 ]Po włożeniu do piecyka...http://img847.imageshack.us/img847/7500/pa110352.th.jpg 20 minut pieczenia ... http://img708.imageshack.us/img708/1923/pa120354.th.jpg Koniec pieczenia ...72 stopnie w środku ... http://img195.imageshack.us/img195/642/pa120356.th.jpg Teraz się chłodzi Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-179437 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 12 Października 2011 A jednak doczekałem ... w pełni nie wystygł, ale bez problemu dał się ukroić .... pasztetos pyszny ... ...foto zamieszczę rano jak do końca stężeje ....a w sumie to i teraz zrobię .... a co tam.... W każdym razie do krojenia się nadaje już teraz ... zobaczymy jak stężeje do rana... może do smarowania się nada ... jeden słoik, po dużym majonezie winiary zagotowany ... myślę, że jutro raz jeszcze zagotuję jak kiełbaskę słoikową, czy nie ma potrzeby?Oto wynik http://img850.imageshack.us/img850/1087/pa120357.th.jpghttp://img97.imageshack.us/img97/7005/pa120364.th.jpg :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: [ Dodano: Sro 12 Paź, 2011 04:01 ]Ps. szczerze mówiąc, to jakieś zaleciałości z wiązania wędlin się ma ... nawet boczkiem , pasztet związałem :lol: :thumbsup: :clap: Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-179445 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 12 Października 2011 Nooo ''chopie'' :grin: ELEGANCKO Ci to wyszło :clap: :thumbsup: :clap: Ps. Ten na moich fotkach też był pieczony , ale zdjęcia w brytfance nie zdążyłam zrobić :rolleyes: Pozdrawiam! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-179466 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 12 Października 2011 Małgoś, następnym razem zakupię po prostu aluminiowe gotowce i problem z głowy Tak najlepiej. Ja cały czas piekę pasztety w takich aluminiowych foremkach. Widzę ,że wyszedł Ci "niezły pasztet"..w pozytywnym tego słowa znaczeniu :grin: . Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-179473 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Bzyk Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 12 Października 2011 Malinowy Bzyk, możesz mi to podesłać na e-mail, tak extra? Może i ja się zabawię w uporządkowanie ... Dzięki Pewnie ze mogę ale nie ma nic za darmo :grin: wiec będziesz odpowiedzialny aby te materiały były obrobione i umieszczone na naszej stronie. Ja nie mam za bardzo czasu na takie rzeczy. Miłej lektury. pozdrawiam. [ Dodano: Sro 12 Paź, 2011 16:53 ]Myth pasztecik elegancki.Trzymaj się wskazówek z moich materiałów a zobaczysz jakie pyszne wyroby będą wychodzić. Dla ciekawości dodam ze te materiały to do nauczania przyszłych technologów. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-179503 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 12 Października 2011 Malinowy Bzyk, oki, postaram się ogarną w jak najszybszym czasie Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-179522 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Mój wczorajszy pasztet nazywał się ''porządki w zamrażarce'' :blush: :grin: 4 udka pieczone, 2 gotowane , wątróbki dr.30 dkg podsmażone z cebulą-2 duże- mielone raz na sitku 4mm , skórki wp. prawie rozgotowane-1.20 kg , podgardle surowe-30 dkg +bułka namoczona w rosole -mielone na 4mm x2. 3 jajka, pieprz, sól,majeranek- do smaku :wink: ja , jak zwykle... :blush: pieczenie-1h20min. w temp. 160*C A ze 4 kg mi tego chyba wyszło :shock: reszta do słików :thumbsup: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-197922 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajasc Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 20 Stycznia 2012 einshel z tymi skórkami to trochę przesadziłeś na tą ilość pasztetu. Cytuj zajasc Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-198026 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Mówisz...? A dobry bardzo jest i syty... :thumbsup: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-198028 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajasc Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Syty pewnie jest ale pewne jest że struktura jest bardzo ścisła i ma wyczuwalny smak skórek. Ale skro ci taki smakuje to wszysto wporządku. Cytuj zajasc Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-198032 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 20 Stycznia 2012 i ma wyczuwalny smak skórek. własnie ,że nie czuć ,a zdecydowałam się na to , ponieważ -udka były ''suche'' i wątróbka tez... :grin: jest na kromę w sam raz... :thumbsup: Nie sprawdzonych ''badziewi'' ja tu nie podaję...Naprawdę dobry +cebula + ogórek kiszony.... :thumbsup: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-198034 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajasc Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 20 Stycznia 2012 einshel- fajnie że ci smakuje ja też lubię nawet pojeść samych skórek . Ale wiem to z własnego doświadczenia że jak się przedobrzy ilość skórek do danego wyrobu posmak będzie wyczuwalny i wyrób będzie bardziej ścisły. I niepisz że wstawiasz jakiś konkretny przepis sprawdzony. Bo czytają nowicjusze i będą powielać , a piszesz w temacie pasztet z kurczaka, a powinieneś napisać pasztet ze skórek wieprzowch bo cztry udka z kurczaka to samego czystego mięsa pewnie mniej jak 1 kg. Cytuj zajasc Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-198041 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzus Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Gratuluję Pasztetowcy (pasztetnicy) pięknych wyrobówja również często wymiatam lodówkę i zamrażarkę w celu zrobienia pasztetówdo rozdrabniania nie używam jednak maszynki tylko wrzucam wszystko do malakseraużywam mało tłuszczu wiec daje wiecej warzyw z wywaru, żeby nie był suchy.cebulkę dodaję zarówno gotowaną z wywaru jak i podsmażoną ze słoninkądorzucam do malaksera zawsze resztki wędzonek i smak pasztetu się wzbogaca. piekę w foremkach aluminiowychpotem kroje je na pół i tak mrozepasztet po rozmrozeniu jest lepszy jak swiezy Pozdrawiam Cytuj Wędzić jest rzeczą ludzką Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-198044 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Bo czytają nowicjusze i będą powielać I słusznie ... niech wiedzą co dobre...Na wegetariańskie forum nie trafili...Kto zechce -niech spróbuje ...ja nie zmuszam nikogo...bo cztry udka z kurczaka To dołóż jeszcze 2... Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-198045 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajcman Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 16 Lipca 2012 Witam wszystkich serdecznie W niedziele pokusilem sie o zrobienie pierwszego w moim zyciu pasztetu Myslalem ze cos pospuje ale naszczescie powiem skromnie udal mi sie Teraz zona i tesciowa mnie "molestuja" o nastepny Ponizej fotki http://t4.pixhost.org/thumbs/1451/13447517_2012-07-15-14-09-08.jpg http://t4.pixhost.org/thumbs/1451/13447518_2012-07-15-14-28-41.jpg http://t4.pixhost.org/thumbs/1451/13447519_2012-07-15-14-28-44.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-228084 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 16 Lipca 2012 To nie pozostaje nic innego aby żonę i teściową nauczyć. Niech kobitki wiedzą, co znaczy słowo pani domu, czyli "gospodyni domowa". Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-228088 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 16 Lipca 2012 A według jakiego przepisu robiłeś :question: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-228091 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajcman Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 16 Lipca 2012 Ja robile wedlug tego przepisu http://www.mniammniam.com/pasztet_drobiowy_do_sloiczkow_-12373p.html z malymi modyfikacjami tzn : - mialem mniejszego kurczaka ( ~ 1kg ) -pieczenie w aluminiowej foremce nie w sloikach - boczek wedzony na wiesz Najpierw nagrzalem piekarnik do 100°C, pozniej wzmiejszylem do 70. Ogolnie to z temperatura sie bawilem moim wykladnikiem byl boczek jak sie przypiekal za bardzo to zmenijszalem temperature. Co do uczenia moich kobitek to : zrobienie tego pasztetu zrobilo mi tak wielka frajde i sie przytym niezle zrelaksowalem wiec nie bede ich nauczal P.S sorki za brak polskich liter ale nie mam klawiatury z polskimi znaczkami pod reka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-228100 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 16 Lipca 2012 Co do uczenia moich kobitek to : zrobienie tego pasztetu zrobilo mi tak wielka frajde i sie przytym niezle zrelaksowalem wiec nie bede ich nauczal Czyli mówiąc jasno i prosto, permanentny relax masz teraz jak w banku. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-228102 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajcman Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 16 Lipca 2012 Co do uczenia moich kobitek to : zrobienie tego pasztetu zrobilo mi tak wielka frajde i sie przytym niezle zrelaksowalem wiec nie bede ich nauczal Czyli mówiąc jasno i prosto, permanentny relax masz teraz jak w banku. Dokladnie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5080-pasztet-z-kurczaka/page/3/#findComment-228103 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.