oskp Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zakupiony materiał to ponad 4 kg szynki oraz ponad 3 kg boczku : http://img231.imageshack.us/img231/6731/p1060081.jpg http://img705.imageshack.us/img705/4971/p1060082.jpg Córka miała niezłą zabawę robiąc szynce zastrzyki :grin: http://img832.imageshack.us/img832/9125/p1060084w.jpg A teraz do beczki w piwnicy / temp. 7 stopni / http://img37.imageshack.us/img37/5824/p1060085ce.jpg Jeszcze tylko obciążenie żeby całe mięsko było zakryte : http://img705.imageshack.us/img705/9755/p1060086m.jpg I żegnaj mięsko na 11 dni , co 2 dni przyjdę cię odwrócić na drugi boczek , żeby dobrze ci się spało ....... http://img510.imageshack.us/img510/1206/p1060087m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5097-teraz-spr%C3%B3buj%C4%99-zrobi%C4%87-szynk%C4%99-i-boczek/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 25 Stycznia 2011 No pięknie to wygląda tylko brak mi tutej obrobienia tej szynki i podzielania na poszczególne mięśnie. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5097-teraz-spr%C3%B3buj%C4%99-zrobi%C4%87-szynk%C4%99-i-boczek/#findComment-143330 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 25 Stycznia 2011 I żegnaj mięsko na 11 dni ,proponowałbym trochę częściej , przynajmniej raz dziennie Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5097-teraz-spr%C3%B3buj%C4%99-zrobi%C4%87-szynk%C4%99-i-boczek/#findComment-143331 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskp Opublikowano 25 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 25 Stycznia 2011 No pięknie to wygląda tylko brak mi tutej obrobienia tej szynki i podzielania na poszczególne mięśnie. He he , ja jestem samochodziarzem , podzielić na części to ja umiem gaźnik lub skrzynię biegów , ale może i tego kiedyś się nauczę :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5097-teraz-spr%C3%B3buj%C4%99-zrobi%C4%87-szynk%C4%99-i-boczek/#findComment-143336 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 25 Stycznia 2011 He he , ja jestem samochodziarzem , podzielić na części to ja umiem gaźnik lub skrzynię biegów , ale może i tego kiedyś się nauczę Mamy ten sam zawód.Wszystko przed Tobą :wink: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5097-teraz-spr%C3%B3buj%C4%99-zrobi%C4%87-szynk%C4%99-i-boczek/#findComment-143340 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 25 Stycznia 2011 dasz radę kolego nie takie rzeczy dzieliło się na części pierwsze Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5097-teraz-spr%C3%B3buj%C4%99-zrobi%C4%87-szynk%C4%99-i-boczek/#findComment-143346 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskp Opublikowano 25 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Poczytam trochę forum , zawsze chyba mogę podzielić już po peklowaniu przed wiązaniem , tak myślę ....... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5097-teraz-spr%C3%B3buj%C4%99-zrobi%C4%87-szynk%C4%99-i-boczek/#findComment-143347 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 25 Stycznia 2011 oskp, czytaj bracie, czytaj http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1155 http://wedlinydomowe.pl/articles.php?topic=100 Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5097-teraz-spr%C3%B3buj%C4%99-zrobi%C4%87-szynk%C4%99-i-boczek/#findComment-143350 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskp Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 5 Lutego 2011 Dzisiaj ociekanie i wiązanie , wreszcie nadszedł, po tylu dniach oczekiwania, ten ,, pracowity " weekend :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5097-teraz-spr%C3%B3buj%C4%99-zrobi%C4%87-szynk%C4%99-i-boczek/#findComment-145095 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 5 Lutego 2011 Dzisiaj ociekanie i wiązanie , wreszcie nadszedł, po tylu dniach oczekiwania, ten ,, pracowity " weekend No to do dzieła Widzę, że masz glinianą beczkę jak ja Pamietaj żeby dobrze osuszyć przyszłe wędzonki a reszta to już z górki, powodzenia Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5097-teraz-spr%C3%B3buj%C4%99-zrobi%C4%87-szynk%C4%99-i-boczek/#findComment-145098 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskp Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 5 Lutego 2011 Pamietaj żeby dobrze osuszyć przyszłe wędzonki Pamiętam , pamiętam , jeśli wieczorem obciekną , powiąże je i powieszę w piwnicy / około 7-8 stopni/ to nie zbrązowieją mi po górze , bo wędzić zamierzam dopiero jutro Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5097-teraz-spr%C3%B3buj%C4%99-zrobi%C4%87-szynk%C4%99-i-boczek/#findComment-145102 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskp Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 5 Lutego 2011 Czy mogą tak wędzonki ociekać do jutra rana w piwnicy ? temperatura + 9 stopni Wędzonki zostały wypłukane z zalewy w zimnej wodzie około 1 godziny http://img146.imageshack.us/img146/151/p1060107p.jpg http://img687.imageshack.us/img687/9207/p1060109.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5097-teraz-spr%C3%B3buj%C4%99-zrobi%C4%87-szynk%C4%99-i-boczek/#findComment-145191 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 5 Lutego 2011 Czy mogą tak wędzonki ociekać do jutra rana w piwnicy ?Lepiej powiesić, więcej skapie z mięsa. temperatura + 9 stopniMoże być Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5097-teraz-spr%C3%B3buj%C4%99-zrobi%C4%87-szynk%C4%99-i-boczek/#findComment-145195 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackOnion Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 5 Lutego 2011 Chyba nie masz wyjśccia , +9 to nie jest źle Przyjemnego wędzenia, choć straszyć nie chcę to na jutro silne deszcze zapowiadają u nas , pewnie tylko dobra książka od kataru ochroni :devil: Cytuj Krytyk i eunuch z jednej są parafii. Każdy z nich wie jak, żaden nie potrafi.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5097-teraz-spr%C3%B3buj%C4%99-zrobi%C4%87-szynk%C4%99-i-boczek/#findComment-145196 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskp Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 5 Lutego 2011 Lepiej powiesić, więcej skapie z mięsa. A jak odwrócę na drugą stronę ? Wiązania już mam dosyć na dzisiaj , he he na jutro silne deszcze zapowiadają u nas He he dlatego mam wędzarnię w garażu :grin: :grin: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5097-teraz-spr%C3%B3buj%C4%99-zrobi%C4%87-szynk%C4%99-i-boczek/#findComment-145199 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 5 Lutego 2011 A jak odwrócę na drugą stronę ? Wiązania już mam dosyć na dzisiaj , he heNa upartego niech już leżą, ale te kilka pętelek to wcale nie tak dużo roboty :wink: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5097-teraz-spr%C3%B3buj%C4%99-zrobi%C4%87-szynk%C4%99-i-boczek/#findComment-145211 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 5 Lutego 2011 Wiązania już mam dosyć na dzisiaj a wędził będziesz na leżąco? Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5097-teraz-spr%C3%B3buj%C4%99-zrobi%C4%87-szynk%C4%99-i-boczek/#findComment-145214 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskp Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 5 Lutego 2011 Dobra , już idę , powieszę , :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5097-teraz-spr%C3%B3buj%C4%99-zrobi%C4%87-szynk%C4%99-i-boczek/#findComment-145218 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 5 Lutego 2011 Z doświadczenia napiszę że lepiej rolować już osuszone. Nie rozpadają się podczas krojenia. A jak lekko rozklepiesz tłuczkiem..... (oczywiście w środku) Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5097-teraz-spr%C3%B3buj%C4%99-zrobi%C4%87-szynk%C4%99-i-boczek/#findComment-145219 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskp Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 5 Lutego 2011 Nie wytrzymałem , już nic nie kapało ,nagrzałem wędzarnię , osuszyłem 45 minut i poszedłem wędzić................................. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5097-teraz-spr%C3%B3buj%C4%99-zrobi%C4%87-szynk%C4%99-i-boczek/#findComment-145238 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskp Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 5 Lutego 2011 Nadal dymię :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5097-teraz-spr%C3%B3buj%C4%99-zrobi%C4%87-szynk%C4%99-i-boczek/#findComment-145250 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 5 Lutego 2011 Oj uważaj, dotknij szynki spod spodu, są suche? Jesli nie osuszaj dalej.Czekam na relację, jaka temp? czym wędzisz? Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5097-teraz-spr%C3%B3buj%C4%99-zrobi%C4%87-szynk%C4%99-i-boczek/#findComment-145252 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskp Opublikowano 6 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 6 Lutego 2011 N :mellow: o i jak tam bracie dymienie ci wyszlo? Czy aby się nie pospieszyłeś ? _________________ A wyszło mi tak bracie : http://img641.imageshack.us/img641/3717/p1060110i.jpg http://img143.imageshack.us/img143/1368/p1060111p.jpg http://img109.imageshack.us/img109/5691/p1060112.jpg He he , jak to ładnie wygląda :thumbsup: http://img511.imageshack.us/img511/5857/p1060113.jpg Parzenie wędzonek :wink: http://img716.imageshack.us/img716/2936/p1060117o.jpg Szyneczki ........... http://img692.imageshack.us/img692/5827/p1060123n.jpg Boczusie............................... http://img716.imageshack.us/img716/4552/p1060126f.jpg http://img189.imageshack.us/img189/7878/p1060127.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5097-teraz-spr%C3%B3buj%C4%99-zrobi%C4%87-szynk%C4%99-i-boczek/#findComment-145352 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 6 Lutego 2011 Czemu wszystkie produkty osuszasz czy osadzasz na leżąco???? Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5097-teraz-spr%C3%B3buj%C4%99-zrobi%C4%87-szynk%C4%99-i-boczek/#findComment-145387 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 6 Lutego 2011 Ile czasu wedziłes i jakim drzewem? Jasne trochę ale może to ja przyzwyczaiłem sie do ciemnych wędzonek. Wklej jeszcze zdjęcia przekrojów w srodku, fajne, fajne Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5097-teraz-spr%C3%B3buj%C4%99-zrobi%C4%87-szynk%C4%99-i-boczek/#findComment-145391 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.