Marek z Bielska Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 16 Lutego 2011 witam dawno nic nie dodawałem z wędzenia,dziś były szynki,balerony i polędwice. jutro jeszcze będą kurze cycki,prostuję piersi drobiowe wędzone :wink: , boczki pieczone (coś dla Tygrysków) oraz ogony i uszy wp. fotki poniżej ciąg dalszy nastąpi :wink: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/87944e3bf6db.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/34c871cda4e2.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cf8152a2299f.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d1a17a3f1867.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5bd115ad6abe.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ff179c8a12d8.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3c7d203a75b5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5217-w%C4%99dzenie-szyneczek-dla-marcysi/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 16 Lutego 2011 Czy aby Marcysia będzie w stanie wszystko zjeść :lol: , ładne te wędzonki :thumbsup: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5217-w%C4%99dzenie-szyneczek-dla-marcysi/#findComment-147117 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 16 Lutego 2011 dawno nic nie dodawałem z wędzeniaMareczku nareszcie dodałeś, wszystko po prostu jak malowane :clap: Widać, że wiesz co robisz :thumbsup: Marcysia ma prawo być dumna z Ciebie. Pozdrawiam Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5217-w%C4%99dzenie-szyneczek-dla-marcysi/#findComment-147119 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 16 Lutego 2011 Marek :clap: gratuluję pomysłu wiązania szynek, będę musiał tak spróbować.Kolor to sama olcha? Jaka była temp wędzenia? Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5217-w%C4%99dzenie-szyneczek-dla-marcysi/#findComment-147120 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 16 Lutego 2011 Już dawno nie widziałem tak pięknych wędzonek. :clap: :clap: :clap: ja zawsze troszkę przesadzę :grin: a te jak na fototapetę :grin: Cytuj zmierzam do tego żeby zrobić coś ciekawego Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5217-w%C4%99dzenie-szyneczek-dla-marcysi/#findComment-147126 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 16 Lutego 2011 Bardzo ladnie uwedzone :clap: Czy je podpiekales?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5217-w%C4%99dzenie-szyneczek-dla-marcysi/#findComment-147127 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 16 Lutego 2011 Marku jesteś mistrzem :clap: :clap: :clap: tak powinny wyglądać wędzonki powinieneś wystawić na konkurs i na pewno wygrana w kieszeni.Pzdr.Wosiu Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5217-w%C4%99dzenie-szyneczek-dla-marcysi/#findComment-147130 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 16 Lutego 2011 jak by coś zostało to ja na drugie mam Marcysia :lol: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5217-w%C4%99dzenie-szyneczek-dla-marcysi/#findComment-147134 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 16 Lutego 2011 Kolor wędzonek piękny, w smaku też będą b.dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5217-w%C4%99dzenie-szyneczek-dla-marcysi/#findComment-147144 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 16 Lutego 2011 Fajny mięsożerca z Marcysi, jak moje chłopaki :grin: Marku wzorcowe wyroby :thumbsup: :clap: :clap: :clap: Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5217-w%C4%99dzenie-szyneczek-dla-marcysi/#findComment-147148 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 16 Lutego 2011 Co tu pisać jak wszystko smacznie widać :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5217-w%C4%99dzenie-szyneczek-dla-marcysi/#findComment-147151 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskp Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 16 Lutego 2011 :shock: Ale piękny kolor :shock: Uświadamiasz człowiekowi Mareczku ile jeszcze musi się nauczyć :blush: Serdeczne pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5217-w%C4%99dzenie-szyneczek-dla-marcysi/#findComment-147152 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 17 Lutego 2011 Wędzonki super klasa :tongue: :clap:.Ja zanim dojdę do takich superanckich wyrobów,to muszę przeczytać BIBLIOTEKE NARODOWĄ i zjeść beczke soli[peklosoli].Tak trzymaj Marku Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5217-w%C4%99dzenie-szyneczek-dla-marcysi/#findComment-147201 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 17 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 17 Lutego 2011 witam dzisiejsze wędzenie: ^boczki wędzone pieczone (coś dla Tygrysków) ^piersi drobiowe wędzone podpiekane ^schab ala łososiowy "polędwicenszpek" ^ogony i uszy jeszcze się gotują dziś już nie wkleję fotki troszkę z żonką spałaszowaliśmy wieczorkiem,boczuś miodzio,lepszy od szynki i.... zdjęcia może jutro zrobię za dnia lepsze wyjdą. p.s.na wszystkie odpowiedzi jutro odpiszę. nie wiem jak długo fotki będą na tym serwisie na którym umieszczam-na fotosiku nie mam opcji dodania. http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc510e24630e.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1f3162bb39b8.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e2e75fab560d.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d6006f8016c7.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/82c1751fec45.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7a62e2b319d0.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/40748de881a2.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/88d449d9a60e.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/75946a704bbc.jpg słonecznie pozdrawiamy Kasia & Marek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5217-w%C4%99dzenie-szyneczek-dla-marcysi/#findComment-147281 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 17 Lutego 2011 Witam.Dałeś boczkom po "garach" aż sznureczki ściemniały :smile: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5217-w%C4%99dzenie-szyneczek-dla-marcysi/#findComment-147306 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 17 Lutego 2011 boczki wędzone pieczone (coś dla Tygrysków)troszkę z żonką spałaszowaliśmy wieczorkiem,boczuś miodzioI Tygrysic :grin: piersi drobiowe wędzone podpiekaneCzy niewysuszaja sie zbytnio -tak tylko pytam Piekne :thumbsup: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5217-w%C4%99dzenie-szyneczek-dla-marcysi/#findComment-147315 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 18 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 18 Lutego 2011 gratuluję pomysłu wiązania szynek, będę musiał tak spróbować.ja miałem duże szynki 2kg+ ,wiązanie tak pięknych mięśni byłoby barbarzyństwem :wink: Kolor to sama olcha? Jaka była temp wędzenia?wędzenie olchą,temp.55-60'C Czy je podpiekales?absolutnie,na szynkach zrobiłaby się twarda skórka-nie może tego być. Fajny mięsożerca z Marcysi, jak moje chłopakiBeiot no i tu jest przeciwieństwo,Marcysia nie je wędlin choć je ma Dałeś boczkom po "garach" aż sznureczki ściemniałyGonzo to nie sznurki to dratwa rymarska...jest najlepsza :wink: Czy niewysuszaja sie zbytnio -tak tylko pytam PiekneMarcus te piersi drobiowe wyszły naprawdę soczyste i smaczne,jedyny minus to oddzielają się (dwie połówki w siatce,brak dodatków funkcjonalnych :wink: ) chodzi o to aby umieścić je w wędzarni w takim miejscu gdzie nie ma za dużego przeciągu wbić termometr i piec do temp.62'C wewnątrz.to tyle parę fotek ze śniadania http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2a274ac4b602.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7357571381c2.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef2297be2d65.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5217-w%C4%99dzenie-szyneczek-dla-marcysi/#findComment-147431 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.