Pools Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 22 Lutego 2011 Spotkałem się ostatnio z opinią, że, nie należy szczelnie przykrywać (zamykać) pojemników w których pekluje się mięso. Opinia domorosłego masarza. Czy to prawda ? Czy takie twierdzenie ma jakieś fachowe podstawy ? Ja osobiście często przy większej ilości planowanych wędzonek przykrywam pojemniki i stawiam jeden na drugim (oszczędność miejsca w lodowce). Codzinnie pojemniki są otwierane, mięso wyjmowane z solanki i wkładane ponownie. Czy to błąd ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5245-przykrywanie-pojemnika-w-trakcie-peklowania-mokrego/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 22 Lutego 2011 Spotkałem się ostatnio z opinią, że, nie należy szczelnie przykrywać (zamykać) pojemników w których pekluje się mięso. Opinia domorosłego masarza.Szkoda, że nie uzasadnił swojej tezy. Ja osobiście często przy większej ilości planowanych wędzonek przykrywam pojemniki i stawiam jeden na drugim (oszczędność miejsca w lodowce). Codzinnie pojemniki są otwierane, mięso wyjmowane z solanki i wkładaneRób tak, jak dotychczas. Najważniejsza jest temperatura. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5245-przykrywanie-pojemnika-w-trakcie-peklowania-mokrego/#findComment-148230 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pools Opublikowano 22 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 22 Lutego 2011 Dzięki za błyskawiczną odpowiedź, Tak też myślałem, że nie powinno mieć to wiekszego znaczenia :-)Serdecznie jeszcze raz dziękuję za info i wyrazy uszanowania. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5245-przykrywanie-pojemnika-w-trakcie-peklowania-mokrego/#findComment-148232 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 22 Lutego 2011 Bagno, a co z wymianą gazową, czyżby nowa rewolucja w peklowaniu ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5245-przykrywanie-pojemnika-w-trakcie-peklowania-mokrego/#findComment-148244 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 22 Lutego 2011 Miro, a zobacz co kolega Pools napisał: "Codzinnie pojemniki są otwierane, mięso wyjmowane z solanki i wkładane ponownie" w pojemnikach zapewne pozostaje troszkę wolnego miejsca na wymianę gazową Pools, dla spokojnosci duszy ja w takiej sytuacji podkładam pod brzeg pokrywy jakiś widelec czy coś w tym rodzaju..... Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5245-przykrywanie-pojemnika-w-trakcie-peklowania-mokrego/#findComment-148251 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 22 Lutego 2011 I tego stanowczego stwierdzenia brakowało mi w wypowiedzi Bagno.Inaczej można by pomyśleć, że bez dostępu powietrza też można.A przecież ....było: http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=397&highlight=wymiana+gazowa Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5245-przykrywanie-pojemnika-w-trakcie-peklowania-mokrego/#findComment-148253 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.