Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Andyandy, Widzę ,że Twoje polędwice są z błoną.Czy ona nie przeszkadza w czasie póżniejszego krojenia :question: bo ja zawsze ją usuwam do wędzenia,czy to zbędne bo zawsze coś z nią odkroję a szkoda wyrzucać.Jeszcze pytanie czy jeśli ją ścinam przy obróbce schabu to wyrzucam to ,czy można użyć to jako dodatek do kiełbasy?

Pozdrawiam.

Jeżeli wiem - pomagam
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5251-wyroby-kol-andyandy/page/10/#findComment-278059
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 447
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

że Twoje polędwice są z błoną.

Fachowo to z mizdrą - nie z błoną .
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5251-wyroby-kol-andyandy/page/10/#findComment-278062
Udostępnij na innych stronach

DZIADEK, To co z tą mizdrą :question: Ja nie fachman tylko zwykły początkujący ,co szuka odpowiedzi i bładzi :grin:

 

[ Dodano: Czw 28 Mar, 2013 22:43 ]

Podobne błony :grin: ,ścięgna i mizdry widziałem przy podziale szynki i tez nie wiem czy je wyrzucać :question:

Jeżeli wiem - pomagam
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5251-wyroby-kol-andyandy/page/10/#findComment-278064
Udostępnij na innych stronach

Jacbelfer, W zasadzie powinienem ściągnąć, ale zostawiam celowo ponieważ polędwica tak szybko nie wysycha. Krojąc polędwicę zostawiam mizdrę. Kwestia wprawy. Jak kto lubi może zjeść. Jako dodatek do kiełbasy nie polecam, ale zwierzaki uwielbiają.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5251-wyroby-kol-andyandy/page/10/#findComment-278123
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
Ja jak robię porządki po obróbce mięsa w kuchni to całość traktują po wyszorowaniu gorącą parą. A deska po krojeniu trafia do zmywarki. Do tej pory nic nikomu jeszcze nie zaszkodziło, to chyba robię we właściwy sposób?
wszystkiego smacznego
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5251-wyroby-kol-andyandy/page/10/#findComment-283115
Udostępnij na innych stronach

Majówkę czas zacząć i stało się zrobiłem mały zapasik, na chłodniejsze dni.

:clap:

takie tam na majówkę :shock: ciekawe co będzie na czerwcówkę :grin:

Zapraszam na mój blog na FB

 

http://bit.ly/Swojskie_Jadlo

 

17218319_1419130924810406_74944440254938

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5251-wyroby-kol-andyandy/page/10/#findComment-283702
Udostępnij na innych stronach

RaV22, To był majowy eksperyment, kiełbasa zrobiona z sześciu gatunków mięsa wędzona i posuszona. W smaku rewelacja tylko straty duże. Baton z 1,30 kg na koniec ważył 0,95 kg Boczki i szynka jak zwykle parzone. Polędwica zostawiona w wędzarni na dwie godziny w temperaturze 70 st. jest krucha i soczysta. Skórki na kiełbasie delikatne i same odchodzą. Praktycznie cały dzień "zabawy" ale pogoda dopisała, a w cieniu lektura umilała czas. :grin:
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5251-wyroby-kol-andyandy/page/10/#findComment-283725
Udostępnij na innych stronach

To był majowy eksperyment, kiełbasa zrobiona z sześciu gatunków mięsa wędzona i posuszona. W smaku rewelacja

 

Boczki i szynka jak zwykle parzone.

 

Polędwica zostawiona w wędzarni na dwie godziny w temperaturze 70 st. jest krucha i soczysta. Skórki na kiełbasie delikatne i same odchodzą.

 

Z opisu super smakuje :tongue: :grin: Może byś podrzucił do Chłapowa , tak do popróbowania choć trochę tych specjałów .

 

 

Gorąco pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5251-wyroby-kol-andyandy/page/10/#findComment-283739
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
Henio, Same się domagały :grin: bo chciały zostać smukłe na wesele. Niestety bawiły na stołach 3 minuty ( trzy ) i 6 kg znikło. :grin: Węgorze to rybka, którą się najtrudniej wędzi żeby nie straciła na wadze, była dowędzona i delikatna. :wink: Polecam mocno wędzone chude podgardle. Rewelacja w smaku i lepsze od boczku.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5251-wyroby-kol-andyandy/page/10/#findComment-288024
Udostępnij na innych stronach

Andyandy, nie wycierasz śluzu i łuski? Ja zawsze wycieram piaskiem ... ;)

Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....

Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5251-wyroby-kol-andyandy/page/10/#findComment-288361
Udostępnij na innych stronach

...Ja zawsze wycieram piaskiem ... ;)...

No proszę, jaki dobry pomysł! :clap:

 

Kto by pomyślał? :wink: :tongue:

 

BTW

A ja to już czuje "siem" zagubiony w tym necie! :wink:

 

Szukam i nie "mogiem" znaleźć. :wink:

Co do diabła "siem" dzieje? :wink:

.

"Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly)
:cool:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5251-wyroby-kol-andyandy/page/10/#findComment-288362
Udostępnij na innych stronach

Panie Marku, już to kiedyś opisywałem ;)

 

[ Dodano: Czw 13 Cze, 2013 00:36 ]

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=209793&highlight=#209793

Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....

Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5251-wyroby-kol-andyandy/page/10/#findComment-288365
Udostępnij na innych stronach

Andyandy, Co ja mogę jeszcze dodać po tych och i ach po prostu :clap: ,że też o :thumbsup: nie wspomnę [wrodzona skromność :lol: ] :lol:

marek301, To sposób stary jak świat znany wśród wędkarzy i nie tylko :cool: pozdrawiam :lol:

Pozdrawiam Zbigniew  :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5251-wyroby-kol-andyandy/page/10/#findComment-288371
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.