Jacbelfer Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #226 Opublikowano 28 Marca 2013 Andyandy, Widzę ,że Twoje polędwice są z błoną.Czy ona nie przeszkadza w czasie póżniejszego krojenia :question: bo ja zawsze ją usuwam do wędzenia,czy to zbędne bo zawsze coś z nią odkroję a szkoda wyrzucać.Jeszcze pytanie czy jeśli ją ścinam przy obróbce schabu to wyrzucam to ,czy można użyć to jako dodatek do kiełbasy? Pozdrawiam. Cytuj Jeżeli wiem - pomagam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5251-wyroby-kol-andyandy/page/10/#findComment-278059 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #227 Opublikowano 28 Marca 2013 że Twoje polędwice są z błoną. Fachowo to z mizdrą - nie z błoną . Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5251-wyroby-kol-andyandy/page/10/#findComment-278062 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacbelfer Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #228 Opublikowano 28 Marca 2013 DZIADEK, To co z tą mizdrą :question: Ja nie fachman tylko zwykły początkujący ,co szuka odpowiedzi i bładzi :grin: [ Dodano: Czw 28 Mar, 2013 22:43 ]Podobne błony :grin: ,ścięgna i mizdry widziałem przy podziale szynki i tez nie wiem czy je wyrzucać :question: Cytuj Jeżeli wiem - pomagam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5251-wyroby-kol-andyandy/page/10/#findComment-278064 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #229 Opublikowano 28 Marca 2013 Jeszcze pytanie czy jeśli ją ścinam przy obróbce schabu to wyrzucam to ,czy można użyć to jako dodatek do kiełbasy?Możesz użyć jako III wp. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5251-wyroby-kol-andyandy/page/10/#findComment-278066 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacbelfer Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #230 Opublikowano 28 Marca 2013 przemek1978, :wink: dzięki Cytuj Jeżeli wiem - pomagam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5251-wyroby-kol-andyandy/page/10/#findComment-278069 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #231 Opublikowano 29 Marca 2013 Jacbelfer, W zasadzie powinienem ściągnąć, ale zostawiam celowo ponieważ polędwica tak szybko nie wysycha. Krojąc polędwicę zostawiam mizdrę. Kwestia wprawy. Jak kto lubi może zjeść. Jako dodatek do kiełbasy nie polecam, ale zwierzaki uwielbiają. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5251-wyroby-kol-andyandy/page/10/#findComment-278123 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacbelfer Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #232 Opublikowano 30 Marca 2013 Andyandy, dziekuje i mam pytanie czy będę mógł kiedyś zadzwonić po kilka rad odnośnie wędzarni i wędzenia,bo za dużo pisania :grin: Cytuj Jeżeli wiem - pomagam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5251-wyroby-kol-andyandy/page/10/#findComment-278485 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romeciarz Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #233 Opublikowano 1 Maja 2013 Ja jak robię porządki po obróbce mięsa w kuchni to całość traktują po wyszorowaniu gorącą parą. A deska po krojeniu trafia do zmywarki. Do tej pory nic nikomu jeszcze nie zaszkodziło, to chyba robię we właściwy sposób? Cytuj wszystkiego smacznego Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5251-wyroby-kol-andyandy/page/10/#findComment-283115 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 6 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #234 Opublikowano 6 Maja 2013 Majówkę czas zacząć i stało się zrobiłem mały zapasik, na chłodniejsze dni. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5251-wyroby-kol-andyandy/page/10/#findComment-283700 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #235 Opublikowano 6 Maja 2013 Majówkę czas zacząć i stało się zrobiłem mały zapasik, na chłodniejsze dni. :clap: takie tam na majówkę :shock: ciekawe co będzie na czerwcówkę :grin: Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5251-wyroby-kol-andyandy/page/10/#findComment-283702 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 6 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #236 Opublikowano 6 Maja 2013 bendetto, dobrze schłodzone książki i duży wybór literatury klasycznej :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5251-wyroby-kol-andyandy/page/10/#findComment-283706 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #237 Opublikowano 7 Maja 2013 Oj sporo sporo głodomorów miałeś na taj majówce. Wygląda obłędnie! Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5251-wyroby-kol-andyandy/page/10/#findComment-283717 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 7 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #238 Opublikowano 7 Maja 2013 RaV22, To był majowy eksperyment, kiełbasa zrobiona z sześciu gatunków mięsa wędzona i posuszona. W smaku rewelacja tylko straty duże. Baton z 1,30 kg na koniec ważył 0,95 kg Boczki i szynka jak zwykle parzone. Polędwica zostawiona w wędzarni na dwie godziny w temperaturze 70 st. jest krucha i soczysta. Skórki na kiełbasie delikatne i same odchodzą. Praktycznie cały dzień "zabawy" ale pogoda dopisała, a w cieniu lektura umilała czas. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5251-wyroby-kol-andyandy/page/10/#findComment-283725 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #239 Opublikowano 7 Maja 2013 To był majowy eksperyment, kiełbasa zrobiona z sześciu gatunków mięsa wędzona i posuszona. W smaku rewelacja Boczki i szynka jak zwykle parzone. Polędwica zostawiona w wędzarni na dwie godziny w temperaturze 70 st. jest krucha i soczysta. Skórki na kiełbasie delikatne i same odchodzą. Z opisu super smakuje :tongue: :grin: Może byś podrzucił do Chłapowa , tak do popróbowania choć trochę tych specjałów . Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5251-wyroby-kol-andyandy/page/10/#findComment-283739 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 10 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #240 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Kolejne wesołe wędzenie tym razem węgorze i podgardle oraz tradycyjnie kiełbaska. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5251-wyroby-kol-andyandy/page/10/#findComment-288020 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #241 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Za jaką karę Ty im szubienicę zafundował ? :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5251-wyroby-kol-andyandy/page/10/#findComment-288022 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 10 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #242 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Henio, Same się domagały :grin: bo chciały zostać smukłe na wesele. Niestety bawiły na stołach 3 minuty ( trzy ) i 6 kg znikło. :grin: Węgorze to rybka, którą się najtrudniej wędzi żeby nie straciła na wadze, była dowędzona i delikatna. :wink: Polecam mocno wędzone chude podgardle. Rewelacja w smaku i lepsze od boczku. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5251-wyroby-kol-andyandy/page/10/#findComment-288024 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #243 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Konkretne te węgorze. Smaku narobiłeś. :thumbsup: Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5251-wyroby-kol-andyandy/page/10/#findComment-288026 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek Raszyn Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #244 Opublikowano 12 Czerwca 2013 kapitalna rybka- szkoda że u mnie w okolicy nie sprzedają porządnej .Też bym taką uwędził. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5251-wyroby-kol-andyandy/page/10/#findComment-288345 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #245 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Andyandy, nie wycierasz śluzu i łuski? Ja zawsze wycieram piaskiem ... Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5251-wyroby-kol-andyandy/page/10/#findComment-288361 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #246 Opublikowano 12 Czerwca 2013 ...Ja zawsze wycieram piaskiem ... ...No proszę, jaki dobry pomysł! :clap: Kto by pomyślał? :wink: :tongue: BTW A ja to już czuje "siem" zagubiony w tym necie! :wink: Szukam i nie "mogiem" znaleźć. :wink: Co do diabła "siem" dzieje? :wink: . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5251-wyroby-kol-andyandy/page/10/#findComment-288362 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #247 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Panie Marku, już to kiedyś opisywałem [ Dodano: Czw 13 Cze, 2013 00:36 ]https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=209793&highlight=#209793 Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5251-wyroby-kol-andyandy/page/10/#findComment-288365 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #248 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Andyandy, Co ja mogę jeszcze dodać po tych och i ach po prostu :clap: ,że też o :thumbsup: nie wspomnę [wrodzona skromność :lol: ] :lol: marek301, To sposób stary jak świat znany wśród wędkarzy i nie tylko pozdrawiam :lol: Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5251-wyroby-kol-andyandy/page/10/#findComment-288371 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 13 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #249 Opublikowano 13 Czerwca 2013 myth, Nie wycieram śluzu piaskiem. Używam silny strumień wody lub wycieram w grubej soli. Czysto i praktycznie. Piasek zawiera dużo zanieczyszczeń biologicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5251-wyroby-kol-andyandy/page/10/#findComment-288497 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 21 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #250 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Ostatnie wędzenie w upale i zarazem dopiekanie w wędzarni. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5251-wyroby-kol-andyandy/page/10/#findComment-289463 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.