madlinka Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 3 Marca 2011 Jupiiii mi też wyszłyoj wyszły wyszły, super Na ostatki robię powtórkę, tylko dam więcej marmolady, bo teraz się bałam że mi się rozpadną i dałam ciut za mało. Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/8/#findComment-149923 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 3 Marca 2011 A dodam tylko ze chcialem zdjatko wstawic ale za silna konkurencja no i lipa troche by bylaNie bój nic. Wrzucaj fotki! Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/8/#findComment-149927 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 3 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 3 Marca 2011 Dla pocieszenia wszystkim "pączkowiczom amatorom" powiem ze dziś też zaliczyłem wpadkę..... :blush: wprawdzie paseczki są ale..... o mały włos byłby wstyd :blush: ponieważ chciałem kilka pączusiów więcej to "przedawkowywałem" składniki i ciacho troszkę za luźne było...... do tego pośpiech przy rozroście ( zbyt dużo ciepełka) i jeszcze chwilka a miałbym racuchy.....- Jak widzicie wszystkim może się zdarzyć :wink: - nie zrażajcie się więc niepowodzeniami Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/8/#findComment-149940 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #179 Opublikowano 3 Marca 2011 Dla pocieszenia wszystkim "pączkowiczom amatorom" A moja żona nie chciała słuchać o przepisie Abratka, uparła się i robi wg. przepisu babci, jak co roku, nawet wie, że 60 wyjdzie. Ale ja zrobię. :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/8/#findComment-149943 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 3 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #180 Opublikowano 3 Marca 2011 Pisu... ja nie mam patentu na pączki :tongue: i wierzę że Twoja żona ma wspaniały przepis po babci i chwała Jej za to że potrafi bronić swoich racji.... tylko oby słusznie :tongue: zrób kilka swoich wg mojej receptury i będziesz miał porównanie :wink: Abratku nie bajeruj :grin:nie bajeruję :blush: czasem rutyna potrafi zgubić :blush: po pierwsze za luźne ciasto, po drugie szybkie podgrzewanie, po trzecie zbyt gorący smalec :???: a w ogóle to trzeba wstawać jak się zaplanowało a nie wylegiwać się a później na łapu-capu.... no dobra.... większość już zniknęła w brzuszkach ale pokaże co mi zostało :blush: :blush: :blush: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/8/#findComment-149949 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asia50 Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #181 Opublikowano 3 Marca 2011 abratuk jak ochłonie szaleństwo pączkowe to pokaż jak robić lukier ale taki a"la sklepowy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/8/#findComment-149956 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 3 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #182 Opublikowano 3 Marca 2011 abratuk jak ochłonie szaleństwo pączkowe to pokaż jak robić lukier ale taki a"la sklepowyplanowałem dzisiaj coś ruszyć w tym kierunku ale nie wiem czy dam rade.... ps na ostatniej fotce jest "mazidło" z cukru pudru i wody.... jakby komuś coś do głowy przyszło :tongue: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/8/#findComment-149957 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #183 Opublikowano 3 Marca 2011 ...że 60 wyjdzie. to jakieś 13200 Kal, he,he. U nas wczoraj w pracy na obiad Czy nasze kucharki temat Pączki Abratka czytały :question: :wink: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/8/#findComment-149958 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 3 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #184 Opublikowano 3 Marca 2011 Czy nasze kucharki temat Pączki Abratka czytały :question: :wink:nigdy nic nie wiadomo..... :lol: ale muszę wam powiedzieć że najładniejsze pączki wychodzą piekarzom.... - z ciasta na buły :devil: dziś widziałem tłumy z pączkami z Biedronki :lol: ale piekniutkie, takie równiusieńkie..... kosztowały chyba coś koło 50 groszy - hmmm kajzerki to ja kupuję po 40 :tongue: :grin: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/8/#findComment-149961 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #185 Opublikowano 3 Marca 2011 już zniknęła w brzuszkach ale pokaże co mi zostałooj jakie zepsute :grin: :wink: :clap: po południu też popracujemy z beną nad Twoimi pączkami. Pewnie bardziej bena niż ja. Może coś wkleimy wieczorkiem. Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/8/#findComment-149962 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #186 Opublikowano 3 Marca 2011 a w ogóle to trzeba wstawać jak się zaplanowało a nie wylegiwać się a później na łapu-capu.... Święta prawda... ja miałam plany wstać o 5.00 i robić..ale niestety .. nie dane mi było :devil: ..Potem na łapu -capu ,bo miałam umówioną wizytę u lekarza na 12.30... Wyszły racuchy,gnioty...cholera wie ,co jeszcze (chociaż w smaku mniamniuśne,bo "wciągnęłam " z nerwów jednego ,mimo obietnic ,że nie ruszę :wink: :grin: ). No i ... biegiem do lekarza i tu zonk.. pani doktor nie było. :???: .. (wizyta umówiona w listopadzie a potwierdzana 1 marca) :devil: . Dzień mam w plecy i pełno obciachu. Idę teraz na ogród z psem dziury w płocie tymi pączkami pozapychać :devil: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/8/#findComment-149991 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harapug Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #187 Opublikowano 3 Marca 2011 abratku, ile u Ciebie trwa wyrastanie ciasta i surowych pączków przed wrzuceniem na smalec?Tak pi razy oko Nie wiem czy moje ciasto rosło słabo, czy faktycznie musi sobie poleżakować godzinę nim wyrośnie do stosownych rozmiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/8/#findComment-150016 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 3 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #188 Opublikowano 3 Marca 2011 abratku, ile u Ciebie trwa wyrastanie ciasta i surowych pączków przed wrzuceniem na smalec? Tak pi razy oko Nie wiem czy moje ciasto rosło słabo, czy faktycznie musi sobie poleżakować godzinę nim :blush: wyrośnie do stosownych rozmiarów.no tak.... nie mierzyłem czasów :blush: - przyznam że w tej chwili nie jestem w stanie określić w minutach..... :blush: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/8/#findComment-150021 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #189 Opublikowano 3 Marca 2011 Ja właśnie zarobiłam ciasto na paczki i już mogę brać się za formowanie.W moich warunkach domowych rosło 20 min. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/8/#findComment-150022 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hana Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #190 Opublikowano 3 Marca 2011 Naczytałam się na temat pączków Abratkowych, nabrałam ochoty na smażenie, ale stwierdziłam, że za bardzo nie mam dla kogo (mąż się odchudza), że dużo czasu mi to zajmie (a mam wolny dzień). Pobiegłam więc do najlepszej cukierni w Krzeszowicach i tu zemściło się moje lenistwo - odstałam ponad 2 godziny - kupiłam wcale nie najlepsze pączki. Teraz żałuję i przepraszam wszystkich za to, że zdradziłam ulubione Forum. Już więcej nie popełnię tego błędu ! Gratuluję wspaniałych, udanych i mniej udanych pączków.Ja pierwszy raz smażyłam pączki jakieś 30 lat temu ze skutkiem marnym, ciasto wyrzuciłam przez okno a za dwa lata w tym miejscu powstał (a może urósł) blok. Następne podejścia były lepsze. Cytuj Anna M. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/8/#findComment-150024 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waro58 Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #191 Opublikowano 3 Marca 2011 Ja dzisiaj pierwszy raz w życiu, smażyłem pączki według receptury Abratka, ( chylę przed nim czoła) jako, że jestem "słodkim" chłopakiem, zmiejszyłem ilość cukru o 25%.Wszyscy jedli i nikt nie narzekał, następnym razem rób swoje. Pozdrawiam Waldek Cytuj PozdrawiamWaldek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/8/#findComment-150031 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #192 Opublikowano 3 Marca 2011 Małgoś, oj to pech, ale najważniejsze że w smaku mniamniusie, wyglądem się nie przejmuj. Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/8/#findComment-150041 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 3 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #193 Opublikowano 3 Marca 2011 Małgosiu, nie przejmuj się.... czasem nie warto :wink: :rolleyes: - są tacy co i tak by nie docenili nawet jak by były najpiękniejsze na świecie..... :rolleyes: :rolleyes: do czasów.... to powiem w skrócie tak..... dziś ciasto było gotowe o 6:20 a o 7:30 pierwsze paczki były usmażone..... Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/8/#findComment-150043 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #194 Opublikowano 3 Marca 2011 Małgosiu, nie przejmuj się.... czasem nie warto :wink: :rolleyes: Dzięki za słowa otuchy Abratku i madlinko... cóż..może "inszom razom" mi wyjdą? :wink: a z "rozpaczy" zabrałam się za robienie mięska w osłonkach termokurczliwych .. Jak mi i to dzisiaj nie wyjdzie to już nie będę miała dziur w płocie :grin: . Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/8/#findComment-150046 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #195 Opublikowano 3 Marca 2011 :grin: Moje pierwsze pączki :grin: abratku :grin: Dziekuję bardzo za wspaniały przepis i naukę. :grin: :thumbsup: :clap: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/8/#findComment-150048 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #196 Opublikowano 3 Marca 2011 Ja na pączki czekam do Soboty... jeszcze dwa dni tylko A biszkoptów to już nikt nie robi?? :rolleyes: :lol: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/8/#findComment-150076 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #197 Opublikowano 3 Marca 2011 Abratku, dzięki za przepis. Pierwsze wyszły niestety trochę murzyńskie, kolejne już lepiej, ale paska niet Trzeba trochę praktyki. W smaku rewelacja mimo nie najlepszego wyglądu. Nawet Kuba który nie je w ogóle pączków zjadł dwa! Maciek też dwa i ja też. Pyszności. http://img852.imageshack.us/img852/2873/img0544wm.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img852.imageshack.us/img852/6149/img0543wm.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img849.imageshack.us/img849/2691/img0535wm.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/8/#findComment-150081 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 3 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #198 Opublikowano 3 Marca 2011 ale paska niet jak to niet... a na drugim zdjęciu to pies??? :rolleyes: powtórzę.... nie przejmujcie się wyglądem - jeśli smakuje Wam "struktura ciasta" to już jest pełny sukces..... to jest najważniejsze Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/8/#findComment-150085 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #199 Opublikowano 3 Marca 2011 http://statichg.demotywatory.pl/uploads/201103/1299078857_by_gaworek301_500.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/8/#findComment-150094 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #200 Opublikowano 5 Marca 2011 A u nas silniki się właśnie grzeją :grin: Jutro start Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/8/#findComment-150489 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.