andy Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #226 Opublikowano 6 Marca 2011 A u nas silniki się właśnie grzeją :grin: Jutro start Silniki się zagrzały, nastąpił start: wszystkie składniki wsypane, wlane i wrzucone; Ładnie wymieszane, trochę za rzadkie ale kto by się tym przejmował; Przełożone do wyrośnięcia; Przykryte; Po 30 minutach; Wykulane pączusie. Prawda, że urocze? :grin: Pierworodny i następne; Próby pomady; Smakowity finał; http://images46.fotosik.pl/655/4ab8554c7199e8c5med.jpg Bardzo dziękujemy Koledze abratkowi za ten przepis - jak mądry wytłumaczy, to nawet ja mogę usmażyć pyszne pączki. Junior powiedział, że mistrzostwo Ania mi bardzo pomagała, ale co tam! Hołdy mogę zbierać ja :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/10/#findComment-150687 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #227 Opublikowano 6 Marca 2011 Ania mi bardzo pomagała, ale co tam! Hołdy mogę zbierać ja :grin:Skoro tak to pogratuluj Ani pięknej dekoracji na pączkach :grin: No już nie będę taka... :clap: :clap: Andy. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/10/#findComment-150689 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #228 Opublikowano 6 Marca 2011 Smakowity finał;Super !!! Normalnie idealne :clap: :clap: :clap: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/10/#findComment-150693 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #229 Opublikowano 6 Marca 2011 musze sie pochwalic ze ja tez robilem. Z wygladu takie ladne jak Wasze, niestety po pierwszym kesie wyplulem. W srodku byly surowe :lol: , ale receptura jest 1A, w przyszlym tygodniu bede jeszcze raz piekl. Abratku dziekuje za bombowy przepis. Pozdrawiam yogi PS. Zona wstawila je do mikrofalowki i mozna ja zjesc :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/10/#findComment-150698 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harapug Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #230 Opublikowano 7 Marca 2011 rozgrzałam smalec do 160-170 stopni. W środku były surowe a przysmażona otoczka całą lepiła się od tłuszczu (bardzo "piły" smalec) Harapug czy kontrolowałaś temperaturę bo ja do tej pory smażyłam w za wysokiej temperaturze a teraz cały czas sprawdzałam termometrem by wahała się 165 (+/- 3) st C .Dawniej do takiego "słabo rozgrzanego" :wink: smalcu bym pączka nie wrzuciła. Tak, kontrolowałam przy pomocy termometru, temperatura wahała się między 160 a 170 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/10/#findComment-150725 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #231 Opublikowano 7 Marca 2011 Ania mi bardzo pomagała, ale co tam! Hołdy mogę zbierać ja :clap: :clap: Wesołe te pączusie :thumbsup: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/10/#findComment-150729 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #232 Opublikowano 7 Marca 2011 Ania mi bardzo pomagała, ale co tam! Hołdy mogę zbierać ja :grin: Pięknie - Następnym razem nie dopuszczaj Ani do pomocy i nie rób w sobotę to będą do tego jeszcze koszerne. :wink: Ps. Kogo były z serduchami a kogo z bużkami , bo te nie ozdobione to dla Ciebie pewnikiem :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/10/#findComment-150743 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #233 Opublikowano 7 Marca 2011 Dziękuję za pochwały :grin: Ha! Następnym razem Anię dopuszczę jeszcze bardziej a hołdy - jak zwykle :grin: Z wygladu takie ladne jak Wasze, niestety po pierwszym kesie wyplulem. W srodku byly suroweWedług mnie za gorący tłuszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/10/#findComment-150925 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #234 Opublikowano 9 Marca 2011 chyba masz racje Andy, temperatura byla duzo wyzsza niz na filmiku Abratka. Nastepnym razem bedzie mniejsza, a moze ktos mi podpowie jak rozpoznac kiedy paczki juz sa gotowe?pozdrawiam yogi Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/10/#findComment-151192 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #235 Opublikowano 9 Marca 2011 najlepiej jeden wyciągnąć i przełamać Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/10/#findComment-151199 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #236 Opublikowano 9 Marca 2011 Yogi wydaje mi się ,że jak zrobisz pączki o takiej gramaturze jak sugerował abratek i bedziesz na bieżąco monitorował temperaturę smalcu i kolor pączków ( brązowy) to powinny w środku być usmażone. Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/10/#findComment-151201 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #237 Opublikowano 9 Marca 2011 jak rozpoznac kiedy paczki juz sa gotowe?O tym to ja nawet nie pomyslałem... wrzucałem na rozgrzany tłuszcz i jak robiły sie brązowe to wyciągałem, i były dobre... w srodku usmażone... :mellow: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/10/#findComment-151214 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 10 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #238 Opublikowano 10 Marca 2011 Oto jest pytanie ...jeśli temperatura smalcu będzie prawidłowa to nie ma zmiłuj.... nie da się "niedosmażyć" a jednocześnie utrzymać kolor.... (przy włąściwej wielkości)\również wskaźnikiem może być czas smażenia.... jeśli bedzie strasznie krótko to już jest sygnał ostrzegawczy, jak nie jesteście pewni czy pączek już usmażony to można skorzystać z metody "patyczkowej" - wbijamy i zazwyczaj jeśli ciasto jest surowe to się przylepi, należy tylko to robić powyżej powierzchni tłuszczu aby patyczek był suchy Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/10/#findComment-151226 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #239 Opublikowano 10 Marca 2011 abratek, To czysta teoria i tylko praktyka czyni mistrza. ( powiedział pączek ) :grin: :lol: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/10/#findComment-151227 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #240 Opublikowano 10 Marca 2011 jeśli temperatura smalcuA jaka powinna być temp. oleju rzep. żeby pączki abratkowe wyszły oki? :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/10/#findComment-151233 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 10 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #241 Opublikowano 10 Marca 2011 Na rzepakowym, lnianym czy opałowym to już nie będą pączki Abratka :grin:celna uwaga :wink: - ale jak ktoś lubi... :rolleyes: - ja w każdym razie jestem w tym zakresie "konserwatywny"... Zbóju, taka sama Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/10/#findComment-151276 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #242 Opublikowano 10 Marca 2011 Abratku! albo gdzieś przegapiłem, albo nie ma nic o lukrze. Miałeś dać wykład jak zrobić fachowo lukier do pączków. Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/10/#findComment-151281 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waro58 Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #243 Opublikowano 10 Marca 2011 Abratku! albo gdzieś przegapiłem, albo nie ma nic o lukrze. Miałeś dać wykład jak zrobić fachowo lukier do pączków. Przegapiłeś, opis jest na tej stronie https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6889&postdays=0&postorder=asc&start=30 Cytuj PozdrawiamWaldek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/10/#findComment-151286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 10 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #244 Opublikowano 10 Marca 2011 Papciowi zapewne chodzi o obiecany niedawno "filmowy pokaz"..... :rolleyes: - przepraszam tutaj wszystkich oczekujących, ale chwilowo nie mogłem zrealizować tego "klipu" :blush: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/10/#findComment-151308 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #245 Opublikowano 10 Marca 2011 Tak, o filmik mi chodzi. Abratku, poczekam. Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/10/#findComment-151367 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #246 Opublikowano 10 Marca 2011 dziekuje wszystkim za porady! Moje paczki byly brazowe, dluzej trzymane w oleju bylyby chyba juz tylko czarne :grin: . Problemem byla za wysoka temp. jak juz zauwazyliscie, nastepna partia bedzie pieczona w niedziele wtedy sie naprawde przyloze. Pozdrawiam yogi Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/10/#findComment-151428 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #247 Opublikowano 13 Marca 2011 witam! za Wasza porada smazylem tym razem na temp. ca 165°C i wyszly pyszne :thumbsup: . Jedynie nad czym jeszcze musze troche popracowac to zwijanie, z 2 sztuk wydostala sie marmolada. Ale do tego tez dojde, jeszcze raz wszystkim dziekuje za pomoc a przede wszystkim Abratkowi za wlozony trud by nawet tacy laicy jak ja mogli sie pochwalic dobrymi paczkami. Pozdrawiam yogi Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/10/#findComment-151851 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #248 Opublikowano 13 Marca 2011 witam! za Wasza porada smazylem tym razem na temp. ca 165°C i wyszly pyszne :thumbsup: . :clap: :clap: :clap: Aż miło popatrzeć yogi Bardzo dobrze że się nie poddałeś i proszę jaki efekt. :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/10/#findComment-151856 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #249 Opublikowano 13 Marca 2011 za Wasza porada smazylem tym razem na temp. ca 165°C i wyszly pyszneNie ma co :clap: - a paski :shock: - pełna profeska :grin: . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/10/#findComment-151878 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwiazłodzi Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #250 Opublikowano 13 Marca 2011 Na rzepakowym, lnianym czy opałowym to już nie będą pączki Abratka :grin:celna uwaga :wink: - ale jak ktoś lubi... :rolleyes: - ja w każdym razie jestem w tym zakresie "konserwatywny"... Zbóju, taka sama Ja Was bardzo proszę nawet na kupnym sklepowym smalcu wieprzowym za niecałą 1 zł w zależności od miejsca ale smażcie tylko na tym te pączki. To naprawdę zdrowsze niż olej ze sklepu bo na oliwie dobrej się nie opłaca smażyć i nie do smażenia taka oliwa jest . Cytuj By wyleczyć syna zaczynam uczyć się przygtowywać mięsa i wedliny domowe. Dziękuję,że jesteście. Jeśli można moja strona non-profit o autyzmie,zdrowiu i jedzeniu-kliknij w moim profilu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/10/#findComment-151896 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.