Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

nie wiem co sie stalo ale nie moge obejrzec filmiku Abratka na youtube

. Pisze ze Sony Musik przyblokowalo dostep do filmu Abratka w moim kraju :grin: Moze ktos mi cos poradzi, film moge ogladac tylko poprzez strone vtunel.com.

Pozdrawiam yogi

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/11/#findComment-153691
Udostępnij na innych stronach

Myślałem , że w moim podkarpaciu mogę obejrzeć i kiszka :(

Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać :)

 

Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

http://boggi-okna.pl

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/11/#findComment-153693
Udostępnij na innych stronach

Tu pewnie chodzi o podkład muzyczny dodany do filmiku.

Do własnych filmów możemy dodać własną muzę , albo wykupić tantiemy gdy "pożyczamy" .

 

Więcej na ten temat wyczytałem : http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=4676

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/11/#findComment-153694
Udostępnij na innych stronach

a może tam była jakaś muzyka w pliku i zablokowali? jeśli nie to można wrzucić drugi raz by działał bo faktycznie zablokowany

 

a jak nie to można wrzucić np. na chomika i ściągać jeśli używacie

By wyleczyć syna zaczynam uczyć się przygtowywać mięsa i wedliny domowe. Dziękuję,że jesteście. Jeśli można moja strona non-profit o autyzmie,zdrowiu i jedzeniu-kliknij w moim profilu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/11/#findComment-153704
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
Skoro 3 maja może padać śnieg to stwierdziłem,że może też być "tłusty czwartek" we wtorek ... Usmażyłem dziś "abratkowe pączki" i REWELACJA .Nie uzyskałem paska fachowca,ale w smaku - PYCHOTKA.Dzięki za przepis.P.S. Gdzie dostać termometr do pomiaru tak wysokiej temperatury,moje termometry mierzą do max 120 stopni.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/11/#findComment-158955
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

zrobiłem kilka pączusiów Abratka

:thumbsup:

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/11/#findComment-166128
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dziś wieczorkiem skoczę do miasta zrobić zakupy, a jutro z rana wstanę i zacznę robić pączki Abratka:)

 

 

P.S. Gdzie dostać termometr do pomiaru tak wysokiej temperatury,moje termometry mierzą do max 120 stopni.

Również przychylam się do prośby, czy ktoś mógłby udzielić rady gdzie taki termometr zakupić?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/11/#findComment-167188
Udostępnij na innych stronach

czy ktoś mógłby udzielić rady gdzie taki termometr zakupić?

 

Na allegro oraz w sklepach internetowych - do wyboru do koloru.

Mój akurat ma zakres od -50st do +200st , podobny do tego http://www.brasner.pl/sklep/index.php?products=product&prod_id=31

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/11/#findComment-167210
Udostępnij na innych stronach

Bardzo dziękuję za odpowiedź, całkiem zapomniałam o sklepach internetowych.

 

A co do pączków, pyszne były, zrobiłam z połowy porcji na wypróbowanie. Zdjęć nie udało się zrobić bo łasuchy od razu wszystko zjadły. Za tydzień pewnie powtórka:)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/11/#findComment-167361
Udostępnij na innych stronach

  • 5 miesięcy temu...
Nie wiem czy nie jest za późno dla moich pączków, bo już się smażą, ale w tym roku zrobiłam coś nie tak, bo strasznie piją tłuszcz robią się takie tłuste kluchy, help co to może być?

Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/11/#findComment-197926
Udostępnij na innych stronach

Witam,wg przepisu nie ma spirytusu ale ja jak robiłem pączki,to dodawałem trochę spirytusu żeby pączki nie piły tłuszczu,ale może ktoś powie coś lepszego w tej sytuacji.Powodzenia :wink:
lepiej nie dosolić jak przesolić
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/11/#findComment-197928
Udostępnij na innych stronach

Witam,wg przepisu nie ma spirytusu ale ja jak robiłem pączki,to dodawałem trochę spirytusu żeby pączki nie piły tłuszczu,ale może ktoś powie coś lepszego w tej sytuacji.Powodzenia :wink:

wowansw spirytusem się natrzyj albo wypij ... :grin: :tongue: :wink: żartuję oczywiście..

Trzymaj się ściśle przepisu jaki podał Kolega Abratek.. :wink: pączki wyjdą przepyszne .

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/11/#findComment-197933
Udostępnij na innych stronach

Trzymaj się ściśle przepisu jaki podał Kolega Abratek.. :wink: pączki wyjdą przepyszne .

Potwierdzam :)

Jak u mnie wielkiego laika wyszły wzorowo , to muszą wyjść .

Tak przyszło mi do głowy , że może temperatura smalcu była za niska .

Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać :)

 

Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

http://boggi-okna.pl

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/11/#findComment-197937
Udostępnij na innych stronach

no ja nie wiem w zeszłym roku wyszły mi idealne te Abratkowe pączki, a teraz to tak myślę, że to wina mąki, bo nie była zbyt świeża. W sumie nawet smaczne są, mężowi smakują, ale to nie to co w zeszłym roku. Niektórym się takie "grzybki" robiły podczas smażenia:

nie ukrywam że czekam na opinię Abratka :)

Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/11/#findComment-197960
Udostępnij na innych stronach

No cóż... ciasto wygląda na "mokre" więc możliwe że mąka była "słaba" (przestarzała też może być)...

tłuszcz troszkę spieniony co sugerowałoby zbyt niską temperaturę - a wtedy "ochlejstwo" :lol:

no i jest jeszcze jedna możliwa przyczyna... - temat dość ostatnio popularny :grin: ... a mianowicie margarynka jeśli użyta, a jak ma maśle to czy na pewno było "prawdziwe" :cool:

czasem mimo łudząco podobnych opakowań są to różne tłuszcze, nie mówiąc już o jakościowych różnicach zależnie od producenta

sięgnij pamięcią czy wszystko robione było jak poprzednio

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/11/#findComment-198016
Udostępnij na innych stronach

Oj tam,oj tam szukacie dziury w całym...,a to po prostu nie jest ''tłusty czwartek'' ... :grin: :wink: :cool:
Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/11/#findComment-198022
Udostępnij na innych stronach

Oj tam,oj tam szukacie dziury w całym...,a to po prostu nie jest ''tłusty czwartek'' ... :grin: :wink: :cool:

Aniu .. to nie koniecznie chodzi o tłusty czwartek. Madlinka prosiła o wyjaśnienie od ''mistrza ''. :wink:

Tak się zastanawiam czy czasami przyczyną może być zbyt długie '' garowanie'' pączków..

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/11/#findComment-198027
Udostępnij na innych stronach

Wiem Halinko ,to tak na rozluznienie atmosfery :wink: co tradycja , to tradycja... :grin:
Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/11/#findComment-198030
Udostępnij na innych stronach

Tak się zastanawiam czy czasami przyczyną może być zbyt długie '' garowanie'' pączków..

przerośnięte pączki będą się deformowały przy wkładaniu i takie "strupy" już pozostaną...

tu na zdjęciu widać że ciasto jest mokre, ciężkie... - słaba lub uszkodzona siatka glutenowa spowodowane słabą jakością mąki lub dodatkiem złego tłuszczu

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/11/#findComment-198033
Udostępnij na innych stronach

słaba lub uszkodzona siatka glutenowa spowodowane słabą jakością mąki lub dodatkiem złego tłuszczu

W przepisie abratka, stosowany jest smalec.

Madlinka nie napisała, na jakim tłuszczu smaży pączki.

Wg mnie nasiąkliwość smażonego ciasta smalcem jest dużo mniejsza niż np. olejem.

Nie wiem, jak jest w przypadku smażenia na maśle klarowanym.

Może abratek coś wie na ten temat?

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/11/#findComment-198035
Udostępnij na innych stronach

Ten Madlinkowy tłuszczyk to na olej wygląda ... upsss :(

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/11/#findComment-198037
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.