yogi Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #251 Opublikowano 23 Marca 2011 nie wiem co sie stalo ale nie moge obejrzec filmiku Abratka na youtube . Pisze ze Sony Musik przyblokowalo dostep do filmu Abratka w moim kraju :grin: Moze ktos mi cos poradzi, film moge ogladac tylko poprzez strone vtunel.com.Pozdrawiam yogi Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/11/#findComment-153691 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #252 Opublikowano 23 Marca 2011 Yogi.. ja też mam ten problem..bo po Twoim wpisie sprawdziłam .. no i d..pa.. Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/11/#findComment-153692 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #253 Opublikowano 23 Marca 2011 Myślałem , że w moim podkarpaciu mogę obejrzeć i kiszka Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/11/#findComment-153693 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #254 Opublikowano 23 Marca 2011 Tu pewnie chodzi o podkład muzyczny dodany do filmiku.Do własnych filmów możemy dodać własną muzę , albo wykupić tantiemy gdy "pożyczamy" . Więcej na ten temat wyczytałem : http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=4676 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/11/#findComment-153694 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #255 Opublikowano 23 Marca 2011 ja też mam ten problem. I ja też nie mogę odtworzyć . :sad: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/11/#findComment-153702 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwiazłodzi Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #256 Opublikowano 23 Marca 2011 a może tam była jakaś muzyka w pliku i zablokowali? jeśli nie to można wrzucić drugi raz by działał bo faktycznie zablokowany a jak nie to można wrzucić np. na chomika i ściągać jeśli używacie Cytuj By wyleczyć syna zaczynam uczyć się przygtowywać mięsa i wedliny domowe. Dziękuję,że jesteście. Jeśli można moja strona non-profit o autyzmie,zdrowiu i jedzeniu-kliknij w moim profilu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/11/#findComment-153704 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antozar Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #257 Opublikowano 23 Marca 2011 a u mnie dziala elegancko :thumbsup: :question: :wink: Cytuj http://amitiefrancepolognefinistere.wifeo.com/index.php https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286 http://nospetitesmains.wifeo.com/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/11/#findComment-153706 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekC Opublikowano 3 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij #258 Opublikowano 3 Maja 2011 Skoro 3 maja może padać śnieg to stwierdziłem,że może też być "tłusty czwartek" we wtorek ... Usmażyłem dziś "abratkowe pączki" i REWELACJA .Nie uzyskałem paska fachowca,ale w smaku - PYCHOTKA.Dzięki za przepis.P.S. Gdzie dostać termometr do pomiaru tak wysokiej temperatury,moje termometry mierzą do max 120 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/11/#findComment-158955 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 9 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #259 Opublikowano 9 Lipca 2011 zrobiłem kilka pączusiów Abratka :thumbsup: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/11/#findComment-166128 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shiral Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #260 Opublikowano 19 Lipca 2011 Dziś wieczorkiem skoczę do miasta zrobić zakupy, a jutro z rana wstanę i zacznę robić pączki Abratka:) P.S. Gdzie dostać termometr do pomiaru tak wysokiej temperatury,moje termometry mierzą do max 120 stopni. Również przychylam się do prośby, czy ktoś mógłby udzielić rady gdzie taki termometr zakupić? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/11/#findComment-167188 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #261 Opublikowano 19 Lipca 2011 czy ktoś mógłby udzielić rady gdzie taki termometr zakupić? Na allegro oraz w sklepach internetowych - do wyboru do koloru. Mój akurat ma zakres od -50st do +200st , podobny do tego http://www.brasner.pl/sklep/index.php?products=product&prod_id=31 Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/11/#findComment-167210 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shiral Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #262 Opublikowano 20 Lipca 2011 Bardzo dziękuję za odpowiedź, całkiem zapomniałam o sklepach internetowych. A co do pączków, pyszne były, zrobiłam z połowy porcji na wypróbowanie. Zdjęć nie udało się zrobić bo łasuchy od razu wszystko zjadły. Za tydzień pewnie powtórka:) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/11/#findComment-167361 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #263 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Nie wiem czy nie jest za późno dla moich pączków, bo już się smażą, ale w tym roku zrobiłam coś nie tak, bo strasznie piją tłuszcz robią się takie tłuste kluchy, help co to może być? Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/11/#findComment-197926 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #264 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Witam,wg przepisu nie ma spirytusu ale ja jak robiłem pączki,to dodawałem trochę spirytusu żeby pączki nie piły tłuszczu,ale może ktoś powie coś lepszego w tej sytuacji.Powodzenia :wink: Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/11/#findComment-197928 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #265 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Witam,wg przepisu nie ma spirytusu ale ja jak robiłem pączki,to dodawałem trochę spirytusu żeby pączki nie piły tłuszczu,ale może ktoś powie coś lepszego w tej sytuacji.Powodzenia :wink: wowansw spirytusem się natrzyj albo wypij ... :grin: :tongue: :wink: żartuję oczywiście.. Trzymaj się ściśle przepisu jaki podał Kolega Abratek.. :wink: pączki wyjdą przepyszne . Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/11/#findComment-197933 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #266 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Trzymaj się ściśle przepisu jaki podał Kolega Abratek.. :wink: pączki wyjdą przepyszne . Potwierdzam Jak u mnie wielkiego laika wyszły wzorowo , to muszą wyjść . Tak przyszło mi do głowy , że może temperatura smalcu była za niska . Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/11/#findComment-197937 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #267 Opublikowano 20 Stycznia 2012 spirytusem się natrzyjlepiej to,bo nie pije :wink: :grin: Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/11/#findComment-197941 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #268 Opublikowano 20 Stycznia 2012 no ja nie wiem w zeszłym roku wyszły mi idealne te Abratkowe pączki, a teraz to tak myślę, że to wina mąki, bo nie była zbyt świeża. W sumie nawet smaczne są, mężowi smakują, ale to nie to co w zeszłym roku. Niektórym się takie "grzybki" robiły podczas smażenia: nie ukrywam że czekam na opinię Abratka Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/11/#findComment-197960 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 20 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #269 Opublikowano 20 Stycznia 2012 No cóż... ciasto wygląda na "mokre" więc możliwe że mąka była "słaba" (przestarzała też może być)...tłuszcz troszkę spieniony co sugerowałoby zbyt niską temperaturę - a wtedy "ochlejstwo" :lol: no i jest jeszcze jedna możliwa przyczyna... - temat dość ostatnio popularny :grin: ... a mianowicie margarynka jeśli użyta, a jak ma maśle to czy na pewno było "prawdziwe" czasem mimo łudząco podobnych opakowań są to różne tłuszcze, nie mówiąc już o jakościowych różnicach zależnie od producentasięgnij pamięcią czy wszystko robione było jak poprzednio Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/11/#findComment-198016 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #270 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Oj tam,oj tam szukacie dziury w całym...,a to po prostu nie jest ''tłusty czwartek'' ... :grin: :wink: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/11/#findComment-198022 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #271 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Oj tam,oj tam szukacie dziury w całym...,a to po prostu nie jest ''tłusty czwartek'' ... :grin: :wink: Aniu .. to nie koniecznie chodzi o tłusty czwartek. Madlinka prosiła o wyjaśnienie od ''mistrza ''. :wink: Tak się zastanawiam czy czasami przyczyną może być zbyt długie '' garowanie'' pączków.. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/11/#findComment-198027 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #272 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Wiem Halinko ,to tak na rozluznienie atmosfery :wink: co tradycja , to tradycja... :grin: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/11/#findComment-198030 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 20 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #273 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Tak się zastanawiam czy czasami przyczyną może być zbyt długie '' garowanie'' pączków..przerośnięte pączki będą się deformowały przy wkładaniu i takie "strupy" już pozostaną... tu na zdjęciu widać że ciasto jest mokre, ciężkie... - słaba lub uszkodzona siatka glutenowa spowodowane słabą jakością mąki lub dodatkiem złego tłuszczu Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/11/#findComment-198033 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #274 Opublikowano 20 Stycznia 2012 słaba lub uszkodzona siatka glutenowa spowodowane słabą jakością mąki lub dodatkiem złego tłuszczuW przepisie abratka, stosowany jest smalec. Madlinka nie napisała, na jakim tłuszczu smaży pączki. Wg mnie nasiąkliwość smażonego ciasta smalcem jest dużo mniejsza niż np. olejem. Nie wiem, jak jest w przypadku smażenia na maśle klarowanym. Może abratek coś wie na ten temat? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/11/#findComment-198035 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #275 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Ten Madlinkowy tłuszczyk to na olej wygląda ... upsss Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/11/#findComment-198037 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.