Ulalka Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #576 Opublikowano 18 Marca 2015 ta mąka Szymanowska uniwersalna 480 stoi w koszach ( nie na półce mącznej ) w Biedronce w Białymstoku o :-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/24/#findComment-413649 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 18 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #577 Opublikowano 18 Marca 2015 W zaledwie trzech odpowiedziach zostało zawartych kilka kwestii (niekoniecznie pozbawionych nienawiści)...- zatem, zmuszony jestem odnieść się do nich : Abratku moja dzwonnica jest prawdziwa i dzwoni prawidłowoniestety nie! .... zamiast uzyskać właściwe informacje i sam posypać rzeczonym popiołem głowę rzucasz kolejny raz kamieniem w moją stronę, wplątując w to jak zwykle moją funkcję moderatora, co akurat tutaj jedno z drugim nie ma zupełnie nic wspólnego Abratek gdy chciał powinien to wyjaśnić no to wyjaśniam że informacja taka już na tym forum kiedyś była omawiana/wyjaśniana (i to chyba nawet przeze mnie ) więc każdy z moderatorów mógłby to podciągnąć do regulaminu 2.1 Abratek dobrze tlumaczy w mace nie ma popiolym . Tutaj jest wyjasnienie co wmace okresla pojecie popiolu: http://przepisani.pl...ol-o-co-chodzi/ na podanej stronie niestety nie ma pewnego wyjaśnienia, które jest potrzebne aby nie powielać "głupot" w omawianej kwestii Wystarczyłoby, zajrzeć chociażby do Wikipedii (co prawda nie wyrocznia ale tu akurat wyjaśnienie jest odpowiednie )- oczywiście moja wiedza pochodzi z lekcji towaroznawstwa, a wtedy Wikipedii nie było A oto "gdzie jest pies pogrzebany" :Sposobem określenia rodzaju mąki jest jej podział na typy. Typ mąki określany jest na podstawie zawartości w mące substancji mineralnych. Tak np. typ 450 określa zawartość 0,45%, typ 750 zawartość 0,75%, a typ 2000 zawartość 2,00% substancji mineralnych w mące. Popularnie zawartość substancji mineralnych w mące nazywana jest "zawartością popiołu" lub "popiołem". Wynika to z metody określania zawartości substancji mineralnych. Próbka badanej mąki po umieszczeniu w porcelanowym tygielku spopielana jest w specjalnym piecu w temperaturze 950 stopni Celsjusza w czasie godziny. Substancje organiczne zostaną spalone, a pozostałością po spaleniu będą substancje mineralne tworzące popiół. Typ mąki to pozostałość popiołu w % pomnożona przez 1000.- tak więc jak widzimy "tajemnica popiołu w mące" dzwoni zupełnie dźwięcznie, pod warunkiem znalezienia odpowiedniej dzwonnicy... widać nie każdy na dzwonnika sie nadaje PS ja nie napisałem ze w mące jest popiól klasyfikacja mąk zalezy od zawartości popiołu , a co za tym idzie także odpowiada temu kolor i wszystko na temat.....przynajmniej z mojej strony Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/24/#findComment-413850 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #578 Opublikowano 18 Marca 2015 Abratek, ale dalej w Twojej wypowiedzi jest zlosliwosc o ktrorej wlasnie kolega Wojciech pisal. Odrobine przyjemniejszy ton w wypowiedziach mile widzianyhttp://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,09_9o_orig.gif Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/24/#findComment-413903 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #579 Opublikowano 18 Marca 2015 Abratku , ja już wypowiedziałem się na temat Twojego stylu , gdyby był on żartobliwy to mógłby być przez ze mnie przyjęty , ale złośliwości już nie przystoją , może i pisałeś na ten temat - chwała Ci za to , przypomnienie tego faktu w poprzednich postach wyszłoby nam wszystkim na dobre , a tak wyszło jak zawsze .Rzucanie kamieniem w Twoja stronę nie ma miejsca , jest tylko niesmak , a ten jak wiesz przemija , ten temat juz poruszałem , więc by sie nie powtarzać pozostawię ta wymianę zdań w tym miejscu .Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/24/#findComment-413912 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #580 Opublikowano 18 Marca 2015 Nie rozumiem abratku dlaczego piszesz o tym wlasnie w tym temacie? Moze lepiej napisalbys to cale sprostowanie tam gdzie ta niefortunna wypowiedz padla tzn. w temacie "Yogi uczy sie piekarstwa-metoda autolizy (test)" bo tak to troche kupy sie to nie trzyma. Albo jako moderator i osoba z odpowiednia wiedza wykasuj te posty i napisz sprostowanie tam gdzie sie nalezy i bedzie po problemie.Pozdrawiam yogi Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/24/#findComment-413924 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #581 Opublikowano 19 Marca 2015 (edytowane) A ja tak sobie myślę,że niektórzy z Państwa zapomnieli o istotnym punkcie regulaminu ( 2.10) Zwracaj uwagę raczej bezpośrednio danej osobie (za pośrednictwem pw, lub maila) niż publicznie (zostanie lepiej odebrana i nie jako atak), chyba że jest to osoba już wyjątkowo łamiąca wszelkie reguły (i robi to też publicznie) i po wcześniej osobiście zwróconej jej uwadze nie zareaguje. Komunikacja poprzez klawiaturę rodzi niestety tego typu oceny. Twojej wypowiedzi jest zlosliwosc o ktrorej wlasnie kolega Wojciech pisal. wypowiedziałem się na temat Twojego stylu , gdyby był on żartobliwy to mógłby być przez ze mnie przyjęty , ale złośliwości już nie przystoją , Nie powinno się zatem publicznie interpretować i narzucać innym forowiczom swojego subiektywnego odbioru zawartości emocjonalnej wypowiedzi kogokolwiek i /lub postrzegać owej wypowiedzi poprzez pryzmat funkcji ( w tym wypadku funkcji moderatora).Grzeczniej byłoby się dopytać na PW .Powstała niezręczna sytuacja , etykietowanie oraz moralizowanie . Rozumiem teraz ,że osoby ,które mają jakikolwiek cień wątpliwości co do intencji postów abratka zechcą łaskawie dopytać go już o kwestie sporne drogą prywatnej korespondencji. Przypominam ,że temat jest o pączkach i nie jest poświęcony "wycieczkom osobistym". Edytowane 19 Marca 2015 przez Małgoś Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/24/#findComment-413979 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #582 Opublikowano 19 Marca 2015 Małgoś , niestety post abratka był eksponowany na forum wraz z przytykiem o " zamianie dzwonnic " nie będe tego dalej komentował, odpowiadanie na pw mogłoby mieć miejsce , gdybym otrzymał spostrzeżenia i uwagi od abratka też na pw. Sądziłem ,ze my z abratkiem już zdążyliśmy wymienić pomiędzy sobą spostrzeżenia , uważałem że temat jest zakończony. Przeczytałem Twoj komentarz , nie bardzo wiem co o tym sądzić - solidarność , chęć skarcenia - zgodnie z wolą Twojego wpisu z przyjemnościa otrzymałbym go od Ciebie na pw i odpowiedział lub napisał co o tym sądzę , otrzymując informację na forum czuje się zobowiązany odpowiedzieć także tą drogą .Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/24/#findComment-414022 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #583 Opublikowano 19 Marca 2015 Nie prosciej by bylo powywalac wszystkie posty, wpisac sprostowanie tam gdzie sie nalezy czyli w poscie "Yogi uczy sie piekarstwa" i to bez zadnych dzwonnic itp.. Po co wymieniac sie wiadomosciami na PW, po co psuc sobie krew jak mozna sprawe szybko i bezkonfliktowo zalatwic, tym bardzie ze takie sprpstowanie bezposrednio w tym nieszczesnym poscie mialoby naprawde sens.Pozdrawiam yogi Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/24/#findComment-414069 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #584 Opublikowano 19 Marca 2015 (edytowane) Nie prosciej by bylo powywalac wszystkie posty, wpisac sprostowanie tam gdzie sie nalezyOczywiście ,ale poczekajmy aż sam gospodarz tego wątku posprząta w tym temacie.Tak będzie zdecydowanie lepiej. Edytowane 19 Marca 2015 przez Małgoś Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/24/#findComment-414073 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #585 Opublikowano 19 Marca 2015 (edytowane) Yogi , dziękuję forum przy trzydziestotysięcznym udziale forumowiczów musi sie modernizować , działać prosto bez zaogniania sytuacji , ale to my musimy tego chcieć . Pozdrawiam Edytowane 19 Marca 2015 przez Pacan Wojciech Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/24/#findComment-414115 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #586 Opublikowano 19 Marca 2015 Wojtek dla mnie sprawa jet prosta miałeś rację czy nie i o co tu kruszyc kopie. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/24/#findComment-414118 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #587 Opublikowano 19 Marca 2015 BazylWidzew , masz rację ,ale ja już oddaliłem się od "tablicy" , a znowu mnie przywołali , tym razem będę krnąbrny nie wracam do tematu. Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/24/#findComment-414120 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #588 Opublikowano 19 Marca 2015 Koledzy i Koleżanki to ja na osłodę moje pierwsze forumowe pączki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/24/#findComment-414127 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #589 Opublikowano 20 Marca 2015 Pierwsze w życiu,? czy pierwsze na forum tak czy siak śliczniutkie, z nadzieniem? jakim?. Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/24/#findComment-414263 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #590 Opublikowano 20 Marca 2015 marmolada twarda o smaku różanym z firmy Bona : http://www.bonavita.com.pl/en/index.php?wiad=85 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/24/#findComment-414280 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #591 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Rok minął, kłótnie poszły w niepamięć Abratek pousuwaj te głupoty aby nie zrazić nowych łasuchów Przypominam TŁUSTY CZWARTEK NIEBAWEM http://www.kalendarzswiat.pl/tlusty_czwartek W tym roku postaram się coś stworzyć pierwszy raz (z polecanych "pączków Abratka")Mam nadzieję że będzie się czym pochwalić Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/24/#findComment-471432 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.