pokemon15 Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 27 Lutego 2011 taka ilość ładnie mieści mi się w maszynie do chleba. ale rencami tez sie da wyrobić ciasto ??? :rolleyes: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 27 Lutego 2011 BonAir napisał/a: taka ilość ładnie mieści mi się w maszynie do chleba. ale rencami tez sie da wyrobić ciasto ??? :rolleyes:Jak najbardziej pokemonie. Mam automat do chleba , ale ciasto drożdżowe wyrabiam tylko ręcznie :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 27 Lutego 2011 z racji lenistwa mieszam w automacieale rencami tez sie da wyrobić ciastoO tym mieszaniu w automacie(lub odchodzimy...) duużo się ostatnio naczytałem i nasłuchałem :grin: Dlatego pokemonie popieram mieszanie renkami, bo po co bym nam bozia je dała(ręce) :clap: :grin: PS A pro po ręce Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 27 Lutego 2011 To jeszcze jedno ostatnie pytanie... jak przechowujecie smalec uzyty do pączków? Przelać go do jakiegoś słoja? Moze stać w kuchni na szafce np? I czy on sie nie "zbryli" ? bo z tego co pisze abratek to mozna smalec użyc kilkukrotnie... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 27 Lutego 2011 Po wystudzeniu ja przelewam ostrożnie z nad osadu do słoja i do lodówki. Przechowuję tak do 2 tyg aż do następnego smażenia. Po drugim smażeniu już więcej nie przechowywałem, ale nie wiedziałem o gaszeniu tłuszczu wodą. Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 27 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 27 Lutego 2011 Kochani, prawda jest taka że żadna cukiernia nie pozwoliła by sobie na wymianę smalcu co kilka smażeń..... smalcu ubywa w sposób "naturalny" więc tylko się go dokłada....- dlatego tak ważne jest "dbanie" o jego czystość... czyści się go zlewając wystudzony ale jeszcze płynny znad osadu.... dobrze przechowywany tłuszcz tak szybko się nie zepsuje (chociaż raqczej rok to za długo :lol: ) - ważne żeby mu było zimno i był przykryty Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 27 Lutego 2011 Pączki wg. przepisu Abratka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 28 Lutego 2011 A to moje pierwsze paczki wg receptury braciszka abratka, cukiernika nad cukierniki !!! Smak pączków... zaj....isty !!! http://img64.imageshack.us/img64/1319/dscf8061wm.jpg Cała fotorelacja wieczorem w moim kąciku Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 28 Lutego 2011 Kilka razy robiłem te pączki, choć więcej razy sernik. Przeglądałem film po raz kolejny i przyszła pora na próbę by "fachowo" "ciepnąć" mąką na deskę tak jak robił to na filmie Abratek. No nie jest to takie proste. Wydawałoby się, że taka prosta rzecz a jednak też wymaga trochę treningu. By zaoszczędzić mąki, będę dalej posypywać stolnicę mąką poprzez sitko, ładniej wychodzi. :) Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciola5 Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 28 Lutego 2011 No pokemon15, przechodzisz samego siebie. :rolleyes: Pączusie śliczniutkie :thumbsup: :clap: Ja mam zamiar zrobić w środe póżnym wieczorem,coby w czwartek były jak najświeższe :grin: Cytuj Człowieku, spuszczaj z tonu, struna jest zbyt napięta.” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 28 Lutego 2011 cukiernika nad cukierniki !!! :clap: Twoje pączki :thumbsup: :clap: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 28 Lutego 2011 pokemon15, piękne te pączusie :clap: i :thumbsup: Nie wytrzymam do czwartku :lol: Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 28 Lutego 2011 Ja mam zamiar zrobić w środe póżnym wieczorem,coby w czwartek były jak najświeższe Jolu ..to tak jak ja.. :grin: Pokemonik się cieszy smakiem abratkowych pączków...i dobrze..bo to naprawdę "niebo w gębie" :blush: :grin: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 28 Lutego 2011 pokemon15, pączki wyglądają bardzo profesjonalnie Ja smażę w czwartek. Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 28 Lutego 2011 Smak pączków... zaj....isty !!!Pokemon aleś narobił smaka... :thumbsup: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 28 Lutego 2011 Ja najprawdopodobniej spróbuję sobie tak "ciepnąć" mąką na deskę tak jak robił to na filmie Abratek. Strasznie mi się spodobał ten zwrot Faktycznie będę chciał spróbować we środę zrobić kilka pączków . Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 1 Marca 2011 Jak się jest już uzależnionym od Forum, to trzeba co jakiś czas coś zdziałać. Oto dzisiejsze pączki wg Abratka Pączki bez uciskania, takie piłeczki: Pączki przyciśnięte zgodnie z zaleceniem abratka: Smażenie: Takie małe "liliputki": Posypane cukrem pudrem, gotowe na wieczorną konsumpcję, przyjeżdża dziś moja mama, która jutro obchodzi 75 urodziny, to dla niej te pączusie. Na tłusty czwartek będą faworki. Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 1 Marca 2011 Podobno nie da się zjeść pączka, żeby w trakcie nie oblizać ust. Ciekawe czy komuś się uda? Spróbujcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 1 Marca 2011 takie piłeczki: Piękne te piłeczki :clap: :clap: :clap: :thumbsup: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 1 Marca 2011 Iza i Jan napisał/a: te które nadziewane były to nie wszystkie się dopiekły Zbyt wysoka temperatura tłuszczu OO a to mnie zdziwiło , bo pomyślałbym właśnie odwrotnie , że tłuszcz był za zimny i się nie smażyło , zrobił się zakalec . Jeśli chodzi o czas smażenia , to w zasadzie nie powinno się nic złego stać jeśli będziemy pilnować temp. 170 stopni i kontrolować kolor , no chyba , ze m a ktoś opracowany już czas przy tej temperaturze. Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 1 Marca 2011 Posypane cukrem pudremBardzo smaczniaste :thumbsup: :thumbsup: moja mama, która jutro obchodzi 75 urodziny, to dla niej te pączusieMamie swojej życz od Zbója duuuużo zdrowia i 200 Lat :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 1 Marca 2011 przyjeżdża dziś moja mama, która jutro obchodzi 75 urodziny, to dla niej te pączusie. :clap: :clap: :clap: I tak trzymaj. A dla Mamy 100 lat :grin: Pączki super :clap: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 1 Marca 2011 gotowe na wieczorną konsumpcję, przyjeżdża dziś moja mama, która jutro obchodzi 75 urodziny, to dla niej te pączusie.Jeszcze raz :clap: a mama bedzie na pewno szczęsliwa I od Pokemona 100 lat !!! Pozdrawiam Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 1 Marca 2011 przyjeżdża dziś moja mama, która jutro obchodzi 75 urodziny,wszystkiego najlepszego dla mamy A ja co tu zaglądam to już normalnie nie mogę się doczekać, miałam smażyć w czwartek, ale nie wytrzymam i smażę jutro. Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 1 Marca 2011 zbig 3133 niech Ci mama żyje 100 lat i jeszcze wiele dni i zawsze piecz Jej tak piękne pączki.. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.