Zico Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #476 Opublikowano 21 Lutego 2011 E chyba ściemnia http://www.portalhodowcy.pl/ceny na 17.02 cena 4 z małym haczykiem Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/20/#findComment-147928 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harapug Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #477 Opublikowano 2 Marca 2011 Witam. Może ktoś się orientuje jak kształtują się ceny mięsa (interesuje mnie głównie kurczak, indyk i elementy z tego drobiu) u naszych czeskich sąsiadów?Po ostatniej zwyżce cen kiedy kurczak podrożał średnio o 50% w ciągu paru dni, zaczynam mieć szatańskie pomysły, a że za kilka dni jadę do Czech więc może skorzystać (jeśli jest na czym, niestety google nic mi nie pokazują, albo nie umiem szukać) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/20/#findComment-149731 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert1 Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #478 Opublikowano 2 Marca 2011 Jeśli chodzi o ceny w czechach, to chyba się nieopłaca-mnóstwo czechów kupuje u nas te rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/20/#findComment-149732 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #479 Opublikowano 4 Marca 2011 harapug proszę bardzo http://k.portalspozywczy.pl/i/01/84/35/018435.pdf Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/20/#findComment-150169 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #480 Opublikowano 4 Marca 2011 Zico, to są ceny ze stycznia. Teraz zmieniają sie nawet co dobę. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/20/#findComment-150179 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #481 Opublikowano 29 Marca 2011 Siedlęcin k/Jeleniej Góry: półtusza z głową 7.2zł/kgbez głowy 7.5zł/kgćwierć przednia z głową 7.2zł/kgbez głowy 7.5zł/kg Może :rolleyes: jutro pojadę coś zakupić Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/20/#findComment-154531 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szejk Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #482 Opublikowano 29 Marca 2011 SELGROS W-wa ul Połczyńska 103 półtusza bez głowy i nóżek - 7,49 pln netto. Cytuj Pozdrawiam,Szejk---------------------------------------------------------"Odkrycie nowego dania większym jest szczęściem dla ludzkości, niż odkrycie nowej gwiazdy." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/20/#findComment-154533 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #483 Opublikowano 29 Marca 2011 Wałbrzych,tuczniki po 4,50 ,waga żywa.Karmione kartoflami i zbożem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/20/#findComment-154538 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackOnion Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #484 Opublikowano 30 Marca 2011 Wieprz k.Andrychowa - półtusza z głową 6.90/kg Cytuj Krytyk i eunuch z jednej są parafii. Każdy z nich wie jak, żaden nie potrafi.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/20/#findComment-154644 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szuirad Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #485 Opublikowano 30 Marca 2011 U mnie ćwiartka tylnia 7.80 zł za kg. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/20/#findComment-154648 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #486 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Dzisiaj ubojnia w Rogoźniku k / Czarnego Dunajca , półtusza krajowa 7,50 kg . Import Belgia 8,50 kg. Mają kątnice , żołądki . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/20/#findComment-157956 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodi Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #487 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Te z Belgii to chyba strach jeść :wink: :wink: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/20/#findComment-162255 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #488 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Te z Belgii to chyba strach jeść :wink: :wink: :wink: Dlaczego ? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/20/#findComment-162268 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodi Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #489 Opublikowano 6 Czerwca 2011 nie jest to mięso które u nas się sprzedaje w hipermarketach? jakość jego pozostawia wiele do życzenia [ Dodano: Pon 06 Cze, 2011 22:04 ] Te z Belgii to chyba strach jeść :wink: :wink: :wink:Dlaczego ?Z całym szacunkiem, nie chciałem nikogo urazić. To stwierdzenie że "strach jeść" to było niefortunne. Poprawiam na: gorszej jakości. Tak się składa że gotuję również obiady z przyjemności i potrawy z mięsa od rzeźnika wychodzą lepsze niż z marketów. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/20/#findComment-162273 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #490 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Dzisiaj ubojnia w Rogoźniku k / Czarnego Dunajca , półtusza krajowa 7,50 kg . Import Belgia 8,50 kg. Mają kątnice , żołądki . Vlodi...Czyli specjalisci od marketingu , podwyzszaja cene gorszego miesa aby potencjalny klijent go nie kupowal ? Tak to jakos zrozumialem z Twojego postu ? pozdrowko ;-) Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/20/#findComment-162293 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #491 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Poprawiam na: gorszej jakości.Musi nic o klasyfikacji półtusz wieprz. nie słyszał :wink: http://www.portalhodowcy.pl/ceny/ceny-zywca-wieprzowego/ceny-poltusz :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/20/#findComment-162307 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolnik Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #492 Opublikowano 22 Października 2011 Witam. Jestem hodowcą bydła mięsnego - limousine. Gospodarstwo ekologiczne. Mam do zaoferowania mięso kulinarne od cieląt w wieku 7-9 mies. Jest możliwość kupna zarówno całych półtusz jak i konkretnych wyrębów (pakowanych próżniowo, rozbiór w rzeźni). Koszt w zależności od wyrębu (średnio ok. 35zł). W przypadku półtusz cena do ustalenia. Istnieje możliwość zakupu żywca. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/20/#findComment-180995 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #493 Opublikowano 17 Listopada 2011 piotrekqba, karkówkę powinieneś kupić znacznie taniej, tak w okolicach 12,50 - 13,20 . A ogólnie rzecz biorąc robi się totalny kibel na rynku surowcowym i prawdopodobnie ceny nadal będą szły do góry ....... najbardziej zadziwiają ceny tłuszczów i mięs drobnych . 7 zł za 1 kg II wp 50/50 czy 1 kg słoniny już nikogo nie dziwi ...... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/20/#findComment-185480 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuRu Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #494 Opublikowano 17 Listopada 2011 Zbliżają się święta i czas zakupów jakie w waszych regionach są ceny mięsa , wykluczamy super hiper i inne markety bo tam nie zawsze jest mięso Północne Mazowsze (mała masarnia) półtusza z łbem i nogami 7,80 szynka trybowana 11,50 łopatka 10,50 II chuda (okrawki z szynek) 9,50 kark trybowany 14,50 ( ale tego ni jestem pewien) Jeśli chcecie, to mogę spisac ceny w moim punkcie zaopatrzeniowym, czyli SUPERSAM Warszawa Puławska. Mam tam dobre kontakty, wiem, ze kupują półtusze we poniedziałki i czwartki i sami rozbierają. Wydaje mi się, że to jeden z pewniejszych punktów zakupu dobrego mięsa w Warszawie, nigdy sie nie "sparzyłem". Nie jest tanio, to fakt. Przykładowo (spisane z wczorajszego zakupu) "schab średni" 21.45PLN/kg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/20/#findComment-185482 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiejas Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #495 Opublikowano 17 Listopada 2011 ja kupiłem od rolnika całą świnkę za 5 PLN /kg Cytuj no i się zaczęłociekawe jak się skończy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/20/#findComment-185484 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #496 Opublikowano 17 Listopada 2011 Zwykle jest tak, że w hipermarketach tylko ok 20% - 30% elementów pozyskiwanych jest z własnego rozbioru ( o ile posiadają rozbiór ) a pozostałe dokupywane są z zewnątrz - to takie trochę celowe wzbudzanie efektu psychologicznego Jeśli komuś zależy na jak najbardziej świeżym mięsie i najlepszym jakościowo, to myślę że najlepszym źródłem będą małe regionalne ubojnie. Hipermarkety pomimo wszystko odradzam ...... ok 70% surowca pochodzi z importu , a droga zanim dotrze do marketu jest długa . Zwykle wygląda to tak, że np. ubój w piątek, rozbiór i załadunek sobota , dostawa do magazynu centralnego niedziela ( transport do Polski ) , dostawa do marketu poniedziałek . Ta daleka droga, przerzuty logistyczne itp powodują, że mięso często bywa "wymęczone". Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/20/#findComment-185486 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekqba Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #497 Opublikowano 17 Listopada 2011 W hipermarketach też możemy sobie obserwować, bo są tam przeszklone działy, osoby zajmujące się bieżącą rozbiórką półtuszy i nie widzę tutaj różnicy chyba, że na plus, bo w przetwórniach nikt nas na zaplecze nie wpuści byśmy coś zobaczyli!Sklepy sieciowe , dążą do minimalizacji kosztów , mam znajomego który pracuje w Mark polu znajomy kumpla w Selgrosie , i niestety powiem ci , że bez znajomości nie kupisz tam dobrego mięsa , po prostu liczy się cena i często zdarza się tak że mięso dobrej jakości jest mieszane z głęboko mrożonym sprowadzanym nie wiadomo skąd. Ceny żywca 5,30-5,40 [ Dodano: Czw 17 Lis, 2011 13:29 ]TeBe 40km na północ od Warszawy jest mała rzeźnia z rozbiorem ( świnie , tylko z okolicy), ceny moim zdaniem nie są straszne ( jutro będę znał szczegóły bo jadę po towar , a zmieniają się jak w kalejdoskopie) jeden wyjazd i na pewno ci się zwróci , tylko jedna zasada właścicielowi trzeba patrzeć na ręce i na towar, ma tendencje do koloryzowania) Szukam chętnego na ćwierci wołowe(całe) z młodych sztuk waga około 50kg muszę mieć co najmniej 3 by ubić zwierzaka , jedna dla mnie na święta . Cytuj Piotrek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/20/#findComment-185487 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #498 Opublikowano 17 Listopada 2011 Temat już taki istnieje . Proponuję kosz . https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=807&highlight=ceny+mi%EAsa Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/20/#findComment-185538 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #499 Opublikowano 17 Listopada 2011 Jestem hodowcą bydła mięsnego - limousine. Gospodarstwo ekologiczne Co to znaczy gospodarstwo ekologiczne, nie kumam? :shock: Koszt w zależności od wyrębu (średnio ok. 35zł).A ta cena to skąd? Niebawem dostanę ćwiarę z Charolaise, waży około 300kg, cena za wagę żywą 6,50zł. No i ekologiczny, bo jakże z bydłem może by inaczej. A dziś chłopaki przywieźli mi półtuszę wieprzową 43kg-7,50 za kilo. Znalazłem w końcu nowe stare źródło dostaw i się zacznie. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/20/#findComment-185549 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekqba Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #500 Opublikowano 17 Listopada 2011 A ta cena to skąd? Niebawem dostanę ćwiarę z Charolaise, waży około 300kg, cena za wagę żywą 6,50zł. No i ekologiczny, bo jakże z bydłem może by inaczej. 1. 300kg ( to chyba cała sztuka) 2. ceny bydła mięsnego i jego mieszańców za żywą wagę zaczynają się od 8zł + vat 3. 6.50 jest to cena jałówek i kiepskich byków ras mlecznych 4. ceny ćwierci wołowych zaczynają się o 10zł za stare sztuki (krowy) ( pomijam sztuki wybrakowane) Cytuj Piotrek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/20/#findComment-185557 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.