Jacek G Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #651 Opublikowano 22 Października 2012 Czyli średnia to 15,859030837004405286343612334802 zł/kg :idea: :wink: Trochę drogo, ale jak z ubojni, sprawdzone miejsce i "nie szprycowane" mięso to warto. Ponadto ostatnio ceny szaleją, nue tylko mięsa :devil: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/27/#findComment-245026 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #652 Opublikowano 22 Października 2012 Trochę drogo...ale ma sporo dobrego gatunkowo mięsa. :grin: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/27/#findComment-245028 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gens Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #653 Opublikowano 22 Października 2012 oki mam ceny -mamuśka gdzieś miała spisaneboczek 12 pln/kgszynka 15 pln/kgkarczek 14 pln/kgpoledwica 24 pln/kg z ubojni, okolice Wolbromia (małopolskie) mięsko nie szprycowane, świeżutkie-świnie dziś bite. pytanko ciut techniczne-chłopak z ubojni zaproponował żeby miesko poleżało w zimnej wodzie nockę, by się "wykrwawiło" i dopiero po tym pluskaniu do peklowania dobrze godo? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/27/#findComment-245044 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #654 Opublikowano 22 Października 2012 :grin: rzeźnia B-ce szynka b\k 13,20polędwica 17,50polędwiczki 22boczek z żebrami 13 słonina 6,50 Świnie rano bite teraz wyjęte z chłodni, biorę prosto z hali rozbioru to co chcę i ile chcę. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/27/#findComment-245118 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #655 Opublikowano 22 Października 2012 W piątek ,to jest 19-10-2012r kupowałem żywca po 6,40 / kg z watem, 50 zł za zabicie i 30 zł za rozebranie na elementy . Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/27/#findComment-245145 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec202 Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #656 Opublikowano 22 Października 2012 50 zł za zabicieZabicia za te pieniądze to mogę robić ..... :rolleyes: miałbym zieloną wyspę , Budapeszt w Polsce :lol: W moich stronach to za przerób całego świniaka z wyrobami(w jeden dzień bierze się około100-150 zł) zależy od wielkości sztuki , wyrabianego asortymentu i pomocy ze strony domowników. Pozdro) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/27/#findComment-245150 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #657 Opublikowano 22 Października 2012 W moich stronach to za przerób całego świniaka z wyrobami(w jeden dzień bierze się około100-150 zł) Całkiem przyzwoita cena Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/27/#findComment-245153 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #658 Opublikowano 24 Października 2012 Pozwoliłem sobie w dniu wczorajszym sprawdzić ceny półtusz w mojej okolicy, zadzwoniłem do dwóch ubojni, w jednej wołali po 9.90 zł/kg a w drugiej 10.40 zł/kg, w tej pierwszej cena ćwiartek taka sama, druga niestety sprzedaje tylko półtusze. Sprawdziłem również ceny za zabicie oraz rozbiór i waha się od 80 zł do nawet 150 zł, cena za "przerobienie" całego kierdaka :grin: waha się od 80 zł (własne przyprawy i dodatki) do 150 zł z dodatkami masarza, wędzenie kosztuje dodatkowo 20 zł. Cena żywca u zaprzyjaźnionych rolników waha się od 6.20 zł do 7 zł. Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/27/#findComment-245562 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldero Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #659 Opublikowano 24 Października 2012 Dziś Selgros Warszawa:-szynka obrobiona - 13,64-schab bez kości - 15,53-karkówka - 14,69 Cytuj Pozdrawiamwaldero "Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk, a rośnie popyt na święty spokój." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/27/#findComment-245567 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #660 Opublikowano 25 Października 2012 waldero, tylko do tego jeszcze vat trzeba doliczyć Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/27/#findComment-245627 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldero Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #661 Opublikowano 25 Października 2012 tego jeszcze vat trzeba doliczyć Ceny przepisałem z paragonu, czyli zawierają już VAT :smile: Cytuj Pozdrawiamwaldero "Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk, a rośnie popyt na święty spokój." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/27/#findComment-245633 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #662 Opublikowano 25 Października 2012 waldero, u nas w Poznaniu są takie ceny jak podałeś tylko że bez vatu.Nie chcę się spierać ale na paragonie vat jest chyba dodawany na końcu paragonu. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/27/#findComment-245634 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #663 Opublikowano 25 Października 2012 do tego jeszcze vat trzeba doliczyć Karol chyba ma rację, bo w przeciwnym razie różnice cen między Warszawą a Poznaniem byłyby szokujące . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/27/#findComment-245635 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldero Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #664 Opublikowano 25 Października 2012 Różnica nie była by taka duża, vat na mięso jest 5%.Wydaje mi się, że na paragonie podawane są ceny brutto - sprawdzę wieczorem. A tak przy okazji to ceny z Poznania, o których wspominacie, są cenami na towar z półki czy ze stoiska hurtowego - przynajmniej w Warszawie to nie to samo..... z tego co pamiętam, to ceny hurtowe zaczynają się od 3kg danego asortymentu i zdarza się, że trzeba się o nie upomnieć.... Cytuj Pozdrawiamwaldero "Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk, a rośnie popyt na święty spokój." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/27/#findComment-245667 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldero Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #665 Opublikowano 26 Października 2012 Dziś Selgros Warszawa: -szynka obrobiona - 13,64 -schab bez kości - 15,53 -karkówka - 14,69 Sprawdziłem, to ceny brutto (24.10.2012) Cytuj Pozdrawiamwaldero "Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk, a rośnie popyt na święty spokój." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/27/#findComment-245835 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #666 Opublikowano 26 Października 2012 waldero, pewnie masz rację co do cen hurtowych - ja kupuję mięso konfekcjonowane . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/27/#findComment-245864 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldero Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #667 Opublikowano 26 Października 2012 Wirus, A czemu nie "hurtowo"? Hurt zaczyna się od 3kg asortymentu, zamawiasz to co chcesz przez telefon i tylko odbierasz ładnie zapakowane :grin: Dodatkowo można zamawiać to, czego z reguły nie ma na części konfekcjonowanej np. kl. II 80/20, cała szynka itp. :grin: Tak przynajmniej to działa w W-wie, co prawda nieraz jak zamówisz 3kg to naszykują 5kg (tak im z elementów wyszło...) A poza tym mięso "hurtowe" jest z reguły świeższe... Cytuj Pozdrawiamwaldero "Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk, a rośnie popyt na święty spokój." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/27/#findComment-245869 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #668 Opublikowano 26 Października 2012 Wirus, A czemu nie "hurtowo"?Dlatego, że wtedy musiałbym brać to co mi uszykują , a tak mogę sobie obejrzeć i wybrać każdy element. Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/27/#findComment-245981 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #669 Opublikowano 13 Listopada 2012 Hurtownia Nowy Targ : 1. Boczek b/k - 13,55 zł/kg2. Szynka kulka - 15,233. Wołowe gulaszowe - 22,054. Schab b/k - 17,015. Golonko tył - 9,026. Karczek - 14,397. Słonina - 6,62 Ceny brutto. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/27/#findComment-249373 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #670 Opublikowano 30 Listopada 2012 Dzisiaj byłem na zakupach w hurtowni w Nowym Targu. Ceny od 13 listopada nie zmieniły się. Doszły jeszcze polędwiczki wp. 23,09 zł/kg brutto. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/27/#findComment-253286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #671 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/27/#findComment-255960 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #672 Opublikowano 13 Grudnia 2012 :grin: wczoraj wieczorem w rzeźni B-ce. polędwica 17,50szynka b\k 13,20boczek z żebrami 13boczek b\ż 12polędwiczki 22słonina 6,50 Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/27/#findComment-256047 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #673 Opublikowano 13 Grudnia 2012 ........ :shock: ................ :shock: .......... :shock: .......... boczek z żebrami 13 boczek b\ż 12 Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/27/#findComment-256057 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #674 Opublikowano 13 Grudnia 2012 Ceny w Ostrołęce w sklepach Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/27/#findComment-256158 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #675 Opublikowano 13 Grudnia 2012 :grin: Wirus :grin: Już od wiosny kupuję tylko boczek z żebrami chociaż jest o zyla droższy.Mam dwie korzyści :grin: ładniejszy kawałek boczku (zawsze odpowiedniej grubości i wielkości) i żeberka na zupę. Ten beż żeber nieraz trafiał się 2-3 cm, jak się uwędził to wychodziły ,,lizaki,, :grin: A dlaczego jest droższy i lepszy kawałek z żebrami to muszą się wypowiedzieć rzeźnicy :grin: Chyba,że u nas w rzeźni tak już jest i . :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/27/#findComment-256167 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.