szoter47 Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 4 Marca 2011 Witam! Z racji diety "specjalizję" się w drobiowych szynkach parzonych.Z racji lenistwa parzę w osłonkach bo jakoś z szykowarem za dużo zachodu (przede wszystkim ten kupiony nie mieści się w normalnych garnkach)zachęcona przez Szanownych Forumowiczów (dzięki za rady) od dłuższego już czasu mięcho pakuję do osłonek barierowych>wychodzą mi SUPER szynki Smakuja całej rodzince a nie tylko tym co na diecie.Wytłumaczcie mi proszę jaka różnica pomiędzy osłonkami.Barierowe,białkowe i inne.Kupuję w sklepie u Miro.pomózcie mi bo musze uzupełnić zapas. Cytuj chce sie nauczyć Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5311-rodzaje-os%C5%82onek-kt%C3%B3re-wybra%C4%87/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 4 Marca 2011 Barierowe to termokurczliwe używane do parzenia ,białkowe to osłonki w których się wędzi i parzy,Są jeszcze poliamidy i te służą również do parzenia ,ale nie są termokurczliwe. Wejdź do sklepu Miro i sobie tam poczytaj. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5311-rodzaje-os%C5%82onek-kt%C3%B3re-wybra%C4%87/#findComment-150266 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 4 Marca 2011 Kupuję w sklepie u Miro.Szoter, nie mam już czasu teraz ale w sklepie kolegi mira, masz opisy wszystkich osłonek... poczytaj tam. Tak na szybko: Osłonka barierowa - przeznaczona wyłącznie do produktów surowych lub parzonych. Ze względu na obkurczanie się osłonki wraz z farszem podczas procesu schładzania doskonale sprawdza się jako zamiennik dla szynkowaru. NIE stosować w produktach wymagających wędzenia. Osłonka białkowa - Osłonka stosowana do wyrobów parzonych lub parzono wędzonych. Przepuszcza dym... Osłonka fibrusowa - Osłonka przeznaczona na wyroby parzone, parzono wędzone oraz surowe. Zastosowanie osłonki typu fibrus znacznie przedłuża świeżość wyrobu dzięki mniejszemu współczynnikowi oddawania powietrza z farszu. Osłonka pracuję wraz z farszem co powoduje poprawienie wyglądu produktu przy dłuższym przechowywaniu. Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5311-rodzaje-os%C5%82onek-kt%C3%B3re-wybra%C4%87/#findComment-150268 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 4 Marca 2011 http://www.wyroby-domowe.pl/oslonki-czego-i-12.html Wkrótce dopiszę więcej.Pozdrawiam. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5311-rodzaje-os%C5%82onek-kt%C3%B3re-wybra%C4%87/#findComment-150271 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 5 Marca 2011 http://204.95.88.123/Files/Document/Viskase-FIBROUS-Polish-LR.pdfDodam że osłonki te są ściągalne i najczęściej używane do wędlin plasterkowanych . Po ściągnięciu osłonki na całym batonie powstaje dość twardawa otoczka, jakby ,,druga skórka ''Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5311-rodzaje-os%C5%82onek-kt%C3%B3re-wybra%C4%87/#findComment-150334 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.