jacekn Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 10 Marca 2011 Zapasy się skończyły trzeba było zrobić jakąś kiełbaskę , dzisiaj wędzona jutro degustacja. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5351-jacekn-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 11 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 11 Marca 2011 Dzisiaj była degustacja smak super,a tak wygląda w przekroju. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5351-jacekn-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/#findComment-151538 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 11 Marca 2011 jacekn, Kiełbasa wygląda :thumbsup: Czy robiona wg konkretnego przepisu? Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5351-jacekn-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/#findComment-151547 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 11 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 11 Marca 2011 Czy robiona wg konkretnego przepisu? Rzadko trzymam się przepisów ,a skład tej kiełbasy to 3kg schabu -szarpak 5kg szynki -szarpak 1kg łopatki -sitko5 1kg golonki -sitko3 dwa razy przyprawy pieprz 2g na 1kg czosnek 1 główka na 10kg peklosól 1,7dkg na 1 kg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5351-jacekn-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/#findComment-151554 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 11 Marca 2011 bardo szybki przepis bez wędzenia, bez parzenia bez nadziewania super Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5351-jacekn-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/#findComment-151557 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 11 Marca 2011 przepis bez wędzenia, bez parzenia bez nadziewania superdzisiaj wędzona jutro degustacja. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5351-jacekn-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/#findComment-151558 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 12 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 12 Marca 2011 bardo szybki przepis bez wędzenia, bez parzenia bez nadziewania super Po zmieleniu wszystko do mieszarki plus około 500ml wody mieszanie 10minut i do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie ponowne mieszanie około15minut i nadziewanie do osłonek białkowych . Osuszanie 1godzinę wędzenie 3godziny ciepłym dymem,parzenie około 1 godzinę temperaturze około 85 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5351-jacekn-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/#findComment-151633 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 12 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 12 Marca 2011 Rolada lazdijajska wykonana według przepisu kolegi Beiota wyszła super . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5351-jacekn-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/#findComment-151681 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 18 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 18 Marca 2011 Dzisiaj przyszła pora na necówkę dawno jej nie robiłem Jutro pieczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5351-jacekn-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/#findComment-152652 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 18 Marca 2011 Dzisiaj przyszła pora na necówkę dawno jej nie robiłem Jacku przypomniałeś "zająca",zawsze wcześniej sobie zawiń polędwiczkę do farszu,następnie na otokę i zawiń :arrow: lepiej się będzie zawijać Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5351-jacekn-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/#findComment-152676 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 19 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 19 Marca 2011 Tak wygląda necówka-zając po pieczeniu, a w smaku wyszła pychota. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5351-jacekn-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/#findComment-152806 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 19 Marca 2011 piękny zając Jacku :clap: ,zrób następnym razem na samej soli "na szaro" będzie inny w smaku :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5351-jacekn-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/#findComment-152832 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 20 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 20 Marca 2011 zrób następnym razem na samej soli "na szaro" będzie inny w smaku Ten był robiony pół na pół sól i peklosól. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5351-jacekn-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/#findComment-152928 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 20 Marca 2011 Piękna i zapewne smakowita Jacku ta Twoja necówka :clap: :thumbsup: :grin: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5351-jacekn-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/#findComment-153005 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 22 Marca 2011 jacekn, gdzie nabyłeś otokę? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5351-jacekn-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/#findComment-153352 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 22 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 22 Marca 2011 jacekn, gdzie nabyłeś otokę? Zdobyłem przez przypadek jadąc autem zauważyłem że zbijają świniaka zatrzymałem się i spytałem co robią z otoką ,a oni na to że wyrzucają . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5351-jacekn-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/#findComment-153392 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 22 Marca 2011 Zdobyłem przez przypadek jadąc autem zauważyłem że zbijają świniaka zatrzymałem się i spytałem co robią z otokom ,a oni na to że wyrzucają . Zupełnie jak w bajce Żwirek i Muchomorek. Ty bystrzacho... :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5351-jacekn-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/#findComment-153393 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 22 Marca 2011 gdzie nabyłeś otokę? Niebawem pojadę do ubojni , popytam :smile: Jak będzie taka możliwość to zakupię . :smile: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5351-jacekn-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/#findComment-153396 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 23 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 23 Marca 2011 Wczorajsza konserwa z łopatki. Smakowo wyszła super. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5351-jacekn-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/#findComment-153621 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pools Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 23 Marca 2011 Mogę prosić o dokładny przepis ? Przymierzam się do konserw i laikiem jestem w tej materii. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5351-jacekn-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/#findComment-153635 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 23 Marca 2011 Według mnie , to można zrobić na bazie mielonki w oslonce barierowej , z tą różnicą , że opakowanie jest inne Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5351-jacekn-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/#findComment-153636 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 24 Marca 2011 Mogę prosić o dokładny przepis ? Przymierzam się do konserw i laikiem jestem w tej materii. Podam ci skład na 1kg farszu potem możesz zrobić wielokrotność tego przepisu. 1kg łopatki 1,7dkg pół na pół sól i peklosól 2g pieprzu 2ząbki czosnku trochę majeranku i gałki muszkatołowej Zmielić na sitku 8 wymieszać z przyprawami i odstawić na trzy godziny w chłodne miejsce.następnie nałożyć do słoi zostawiając trzy centymetry luzu od góry słoja. Parzyć około dwie godziny. Według mnie , to można zrobić na bazie mielonki w oslonce barierowej , z tą różnicą , że opakowanie jest inne Można zrobić w osłonce nie jest tylko różnica w opakowaniu ale w czasie przechowywania . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5351-jacekn-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/#findComment-153754 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 30 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 30 Marca 2011 Od wczoraj pekluję mięsko na świąteczne wędzonki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5351-jacekn-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/#findComment-154673 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Wczoraj zrobiłem trochę pasztetu drobiowego. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5351-jacekn-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/#findComment-155517 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Od wczoraj pekluję mięsko na świąteczne wędzonki.do świąt jeszcze troszkę. Ile dni zamierzasz peklować? Wczoraj zrobiłem trochę pasztetu drobiowego.Podaj przepis. Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5351-jacekn-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/#findComment-155559 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.