marekgks Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 jak w temacie-schabik ,ok 2 kg jest zamrożony,chcę go rozmrozić ,zapeklowac ,uwędzić i sparzyćJak to peklować? czy może rozmrażać np w solance o temp pokojowej?prosze o wskazówki Cytuj mniamniam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5479-peklowanie-rozmro%C5%BConego-schabu/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Witaj! Może być tak jak piszesz Wiele razy tak robiłam :smile: Pozdrawiam! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5479-peklowanie-rozmro%C5%BConego-schabu/#findComment-155748 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly-maly Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Musisz zrobić powolne rozmrażanie najlepiej na dolnej półce w lodówce , a potem peklujesz już standardowo . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5479-peklowanie-rozmro%C5%BConego-schabu/#findComment-155749 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Wrzuć ten zamrożony do solanki i sam się rozmrozi.Temp solanki jest taka sama jak w lodówce to po co go specjalnie rozmrażać.Oczywiście peklujesz w lodówce. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5479-peklowanie-rozmro%C5%BConego-schabu/#findComment-155763 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podlasiak Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Wrzuć ten zamrożony do solanki i sam się rozmrozi. Raczej soki które wyciekną po rozmrożeniu nie są potrzebne w solance. Mogą spowodować jej zepsucie. Cytuj Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5479-peklowanie-rozmro%C5%BConego-schabu/#findComment-155768 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alehar Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Musisz zrobić powolne rozmrażanie najlepiej na dolnej półce w lodówce , a potem peklujesz już standardowo . Ja robie podobnie - powolne rozmrażanie w lodówce - a później juz klasyczne peklowanie... sprawdzone... Cytuj Pozdrawiam - Alehar Instagram alehar9999 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5479-peklowanie-rozmro%C5%BConego-schabu/#findComment-155769 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Niepotrzebnie tracicie czas na rozmrażanie.Rozmrozi się w solance. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5479-peklowanie-rozmro%C5%BConego-schabu/#findComment-155771 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 tracicie czas na rozmrażanie.Rozmrozi się w solance.I ja tak robię nieraz, jutro do zimnej zalewy wkładam mięso zamrożone, pojutrze nastrzykuję, 5 dni peklowania Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5479-peklowanie-rozmro%C5%BConego-schabu/#findComment-155826 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Witam dokładnie tak jak arkadiusz l zbujaszek zamrożone do solanki 1 dzień dłużej w solance ,żadnego problemu z wyciekającymi sokami ,co wypłynie to w 7 dniowym cyklu peklowania zostanie z powrotem wchłonięte przez mięsko ,oczywiście w odpowiedniej temp. do 6*c :grin: pozdrawiam Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5479-peklowanie-rozmro%C5%BConego-schabu/#findComment-155833 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekgks Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 dzięki wszystkim za porady- Cytuj mniamniam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5479-peklowanie-rozmro%C5%BConego-schabu/#findComment-155834 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zależnie od kondycji mięsa przed mrożeniem i jakość mrożenia, trzeba liczyć się przy rozmrożeniu mięsa z ogromnym rozmnożeniu patogenów i niepożądanej mikroflory i co zatym idzie niepotrzebnej kontaminacji solanki. Potem wielkie zdziwienie. :blush: Już kilka razy czytałem na forum o tym problemie. :sad: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5479-peklowanie-rozmro%C5%BConego-schabu/#findComment-155907 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Darino, robiłem tak kilka razy i było oki, najważniejsze zachować temp. peklowania :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5479-peklowanie-rozmro%C5%BConego-schabu/#findComment-155917 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 robiłem tak kilka razy i było oki,Zbóju dało się i jest ok..., ale czy to znaczy że zrobiłeś to kilka razy pewnie :question: Nie każde podjęte ryzyko prowadzi do katastrofy :wink: Pozdrawiam :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5479-peklowanie-rozmro%C5%BConego-schabu/#findComment-155919 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 ale czy to znaczy że zrobiłeś to kilka razy pewnie :question:No Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5479-peklowanie-rozmro%C5%BConego-schabu/#findComment-155924 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.