roger Opublikowano 14 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 14 Września 2016 Przyznałem się do tego co robi wielu ale nikt otwarcie nie pisze dodając choćby "miks do tyrolskiej" czy przyprawę do metki - to takie najbardziej rozpowszechnione przykłady nie wyrażam skruchy, nie żałuje ani troszkę ... a w ramach pokuty po prostu to pożrę i tyle Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tusiaczkowa Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 14 Września 2016 Ja mówiłam że tak będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 14 Września 2016 a gdzie mozna kupic nominę i cytrynian Sylwek - kupić można - np. pak Toruń - ale po co? Biotitu zastosował aż 5g wielofosforanów na 1kg konserwy.... Może zastąpić je lub nominę białkiem sojowym? A cytrynian, raczej nieszkodliwy, nie jest wchłaniany przez organizm, jak to mówią - ulata z moczem.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eugeniusz_2015 Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 14 Września 2016 To kolejna próba i prawdę powiedziawszy najlepsza z dotychczasowych - smak jest bardzo podobny. Ja uważam, że najlepsza szynka konserwowa, to ta z PRL-u, z przepisu Dziadka. Robiłem. Waliłem tłuczkiem i się pięknie skleiła i wyszła wspaniała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 14 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 14 Września 2016 Tę też robiłem wielokrotnie ... zła nie jest ale jest dużo za słona i smakiem jak dla mnie odbiega od "Świątecznego Polish Ham Krakusa" z lat 80-ych a ja tego smaku szukam Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 14 Września 2016 Rogi - jak experymentujesz (je też) to zapekluj jak kiedyś przy pomocy saletry ( wiadomo trzeba dłużej peklować by zaszły zmiany i przemiany ) i smak jak mamusine , albo wczesny Gierek , jeszcze tylko mięso zanabyć z Podlasia , bo tam się jeszcze stare rasy uchowały ze słoniną na cztery palce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 14 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 14 Września 2016 Jakbyś Heniu czytał w moich myślach ... już wcześniej podjąłem decyzję, że kolejna próba pójdzie własnie w tym kierunku czyli saletra, peklowanie 21 dni w jednym kawałku potem krojenie dodatek glukozy z wodą i masowanie ... hmmm czy dam coś jeszcze to pomyślę na dzisiaj nie wiem Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 14 Września 2016 Roger, daj i saletrę i peklosól. Zobaczysz jaki będzie zaj....ty efekt. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 14 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 14 Września 2016 Przegadamy ten temat jutro Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 30 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 30 Września 2016 Wczoraj wziąłem się za swoje ostrości te bardziej szlachetne zostawione na "rozmnażanie" czyli nasionka Tym razem oprócz samych nasion ususzę owoce "dawców pewniaków" Te tutaj no może oprócz Jalapeno to naprawdę bomby atomowe od Trinidad Scorpion po Boliwijskie Aribibi zahaczając o wszelakie Habanero Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 30 Września 2016 No, tutaj trzeba już "zapalonego" smakosza. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 30 Września 2016 Będzie piekło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 30 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 30 Września 2016 Haha i to ze 3 razy ... oprawiałem w dwóch parach rękawiczek i i tak czułem na rękach Wczoraj po pestkowaniu i blenderze dwie godziny musiałem chałupę wietrzyć bo łzy same leciały PSMirek to czego próbowałeś w Zatomiu to był "żłobek" a toto to będzie tak 2-3 fakultecik Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 30 Września 2016 Mam złe doświadczenia z papryczkami.W czasie krojenia musiałem udać się do WC.Nie miałem rękawiczek podczas pracy, zapomniałem się i .....................wrażenia są piekielne. :D Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 30 Września 2016 Miro , myślę że po takim czarodziejskim dotknięciu , musiało skończyć się błogim stanem , emotikony kóre wkleiłeś nie świadczą o tym ,że cierpiałeś Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 30 Września 2016 Fajniunie te papryczki, ładne, trza chyba pomyśleć za kiedyś... Roger jak takie one ostre to uważaj się nie skalecz i zawsze w odwodzie coś do ewentualnej.... dezynfekcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 30 Września 2016 Nie miałem rękawiczek podczas pracy, zapomniałem się i .....................wrażenia są piekielne. :D :D Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 30 Września 2016 Nie chciałbym tu Rogerowi śmietnika robić, ale do śmiechu mi nie było......Ale to też przestroga dla innych.Przy papryczkach nie ma zmiłuj, rękawiczki bezwzględnie muszą być i najlepiej nie dotykać swojego ciała, w żadnym miejscu. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 30 Września 2016 Miro, Spróbuj iść kiedy tak do żony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 30 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 30 Września 2016 Oj tam oj tam będzie po prostu "na ostro" ... Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 30 Września 2016 Tak mi się przypomniało Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 30 Września 2016 a w ramach pokuty po prostu to pożrę i tyle jak już Ci będzie ciężko to pokutę odprawić (pożreć ) to może jakąś pomoc zaoferuję zawsze jak wina na dwóch to mniejsza Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andym Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 30 Września 2016 Które z pokazanych na zdjęciu papryczek to Trynidad skorpion ? Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #174 Opublikowano 30 Września 2016 Podobne są do habanero tylko na końcu mają taki szpikulec jak u skorpiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 30 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #175 Opublikowano 30 Września 2016 Scorpion to "ewolucja"habanero" ... te w suszarce na 6-ej to scorpiony Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.