Skocz do zawartości

Wyroby Roger-owe ...... różne i poprzeczne i podłużne ... ;)


Rekomendowane odpowiedzi

Przyznałem się do tego co robi wielu ale nikt otwarcie nie pisze dodając choćby "miks do tyrolskiej" czy przyprawę do metki - to takie najbardziej rozpowszechnione przykłady nie wyrażam skruchy, nie żałuje ani troszkę ... a w ramach pokuty po prostu to pożrę i tyle  ;) 

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

  • Odpowiedzi 190
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

 

a gdzie mozna kupic nominę i cytrynian

 

Sylwek - kupić można - np. pak Toruń - ale po co? Biotitu zastosował aż 5g wielofosforanów na 1kg konserwy....  Może zastąpić je lub nominę białkiem sojowym?  :cool:  A cytrynian, raczej nieszkodliwy, nie jest wchłaniany przez organizm, jak to mówią - ulata z moczem....  :cool: 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.

 

 

To kolejna próba i prawdę powiedziawszy najlepsza z dotychczasowych - smak jest bardzo podobny.

Ja uważam, że najlepsza szynka konserwowa, to ta z PRL-u, z przepisu Dziadka. Robiłem. Waliłem tłuczkiem i się pięknie skleiła i wyszła wspaniała. 

Tę też robiłem wielokrotnie ... zła nie jest ale jest dużo za słona i smakiem jak dla mnie odbiega od "Świątecznego Polish Ham Krakusa" z lat 80-ych a ja tego smaku szukam ;)

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Rogi - jak experymentujesz (je też) to zapekluj jak kiedyś przy pomocy saletry ( wiadomo trzeba dłużej peklować by zaszły zmiany i przemiany ) i smak jak mamusine , albo wczesny Gierek , jeszcze tylko mięso zanabyć z Podlasia , bo tam się jeszcze stare rasy uchowały ze słoniną na cztery palce. 

Jakbyś Heniu czytał w moich myślach ... już wcześniej podjąłem decyzję, że kolejna próba pójdzie własnie w tym kierunku czyli saletra, peklowanie 21 dni w jednym kawałku potem krojenie dodatek glukozy z wodą i masowanie ... hmmm czy dam coś jeszcze to pomyślę na dzisiaj nie wiem :tongue:   :angel:     :)

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Roger, daj i saletrę i peklosól. Zobaczysz jaki będzie zaj....ty efekt.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Przegadamy ten temat jutro ;)

 

Tapniete z GT-I9500

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

  • 3 tygodnie później...

Wczoraj wziąłem się za swoje ostrości te bardziej szlachetne zostawione na "rozmnażanie" czyli nasionka ;)

Tym razem oprócz samych nasion ususzę owoce "dawców pewniaków" 

 

post-45527-0-53671700-1475226562_thumb.jpg

 

post-45527-0-10438300-1475226563_thumb.jpg

 

Te tutaj no może oprócz Jalapeno to naprawdę bomby atomowe od Trinidad Scorpion  po Boliwijskie Aribibi  zahaczając o wszelakie Habanero 

 

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

No, tutaj trzeba już "zapalonego" smakosza. :D

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Haha i to ze 3 razy ... oprawiałem w dwóch parach rękawiczek i i tak czułem na rękach  ;) 

Wczoraj po pestkowaniu i blenderze dwie godziny musiałem chałupę wietrzyć bo łzy same leciały ;)

 

 

PS

Mirek to czego próbowałeś w Zatomiu to był "żłobek" a toto to będzie tak 2-3 fakultecik ;)

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Mam złe doświadczenia z papryczkami.

W czasie krojenia musiałem udać się do WC.

Nie miałem rękawiczek podczas pracy, zapomniałem się i .....................wrażenia są piekielne.  :devil::D :D :D

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Miro , myślę że po takim czarodziejskim dotknięciu , musiało skończyć się błogim stanem , emotikony kóre wkleiłeś nie świadczą o tym ,że cierpiałeś :thumbsup:  :D  :D  :D  :D

Wojciech Pacan

:) Fajniunie te papryczki, ładne, trza chyba pomyśleć za kiedyś... :rolleyes:

Roger jak takie one ostre to uważaj się nie skalecz i zawsze w odwodzie coś do ewentualnej.... dezynfekcji :laugh::thumbsup: 

 

 

Nie miałem rękawiczek podczas pracy, zapomniałem się i .....................wrażenia są piekielne. :devil::D :D :D

:D :D :D:facepalm:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Nie chciałbym tu Rogerowi śmietnika robić, ale do śmiechu mi nie było......

Ale to też przestroga dla innych.

Przy papryczkach nie ma zmiłuj, rękawiczki bezwzględnie muszą być i najlepiej nie dotykać swojego ciała, w żadnym miejscu. :D

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Oj tam oj tam będzie po prostu "na ostro" ... ;)

 

Tapniete z GT-I9500

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

 

 

a w ramach pokuty po prostu to pożrę i tyle
  jak już Ci będzie ciężko to pokutę odprawić (pożreć ) to może jakąś pomoc zaoferuję :) zawsze jak wina na dwóch to mniejsza :)

Muskie - to ryba 🙃

Scorpion to "ewolucja"habanero" ... te w suszarce na 6-ej to scorpiony ;)

 

Tapniete z GT-I9500

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.