DUCH Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 22 Lipca 2011 Znalazłem pośród postów przepis na kiełbasę i jak zawsze robię sobie wydruk ten zapisałem na kartce a kartke podczas sprzątania ciocia wywaliła. siedzę od rana i grzebię po forum i nie moge znaleść . przepis był na kiełasę w stylu wiejskim , pamietam tylko podgradle było mielone na 5 a pózniej razem z I na sitku 16 , wydaje mi się że to był przepis Dziadka albo AndrzejaK .. kojarzy się komuś coś takiego ?? Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5833-czy-mo%C5%BCe-kto%C5%9B-kojarzy-taki-przepis/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 22 Lipca 2011 Spróbuj tu: http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/trwale-i-poltrwale-wedzone Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5833-czy-mo%C5%BCe-kto%C5%9B-kojarzy-taki-przepis/#findComment-167658 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCH Opublikowano 22 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 22 Lipca 2011 tam już wszystkie przepisy przeleciałem . kojaży mi się że to był przepis Dziadka bo chyba był ze zdjeciami i tym jego indywidualnym opisem na zdjęciach , ale wszystkie posty Dziadka przejzeć to by miesiąca nie starczyło Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5833-czy-mo%C5%BCe-kto%C5%9B-kojarzy-taki-przepis/#findComment-167665 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 22 Lipca 2011 http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/nietrwale-grubo-rozdrobnione/1513-kielbasa-dziadka-chuda http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/nietrwale-grubo-rozdrobnione/1122-kielbasa-dziadka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5833-czy-mo%C5%BCe-kto%C5%9B-kojarzy-taki-przepis/#findComment-167668 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 22 Lipca 2011 pamietam tylko podgradle było mielone na 5 a pózniej razem z I na sitku 16 ,Ten myk tylko DZIADEK podawał i o ile mnie pamięć nie myli to ze dwa razy. Znalazłam Ci jeden z przepisów. https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=22526&highlight=#22526 Jeżeli w SZUKAJ wpiszesz "kiełbasa", zaznaczysz "przeglądnij tylko tytuły", w autorze wpiszesz DZIADEK i zaznaczysz wyświetlenie jako "posty", to dostaniesz wszystkie przepisy na kiełbasy podane prze DZIADKA na tym forum. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5833-czy-mo%C5%BCe-kto%C5%9B-kojarzy-taki-przepis/#findComment-167670 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jorgus Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 22 Lipca 2011 Drodzy Forumowicze, moze mnie ktos oswiecic w temacie -rodzaje miesa chodzi mi dokladnie o tz. nazewnictwo.Chcialbym sie w koncu naumiec co to jest np. wiep.-- klasy 1--2--3--.Oraz ktore mieso wolowe najlepiej nadaje sie do tz. kleju .Dedukuje ze klasa 1 miesa wiep. to mieso z szynki--dalej to juz dla mnie- czarna dziura. Dziekuje za oswiecenie . Pozdrawiam Jorgus. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5833-czy-mo%C5%BCe-kto%C5%9B-kojarzy-taki-przepis/#findComment-167671 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCH Opublikowano 22 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 22 Lipca 2011 EAnna całuję rączki właśnie o ten przepis mi chodziło :grin: :grin: Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5833-czy-mo%C5%BCe-kto%C5%9B-kojarzy-taki-przepis/#findComment-167677 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 22 Lipca 2011 co to jest np. wiep.-- klasy 1--2--3--.Oraz ktore mieso wolowe najlepiej nadaje sie do tz. klejuW poniższym artykule jest wszystko pięknie wytłumaczone. http://wedlinydomowe.pl/mieso/wieprzowina/1081-klasyfikacja-miesa-na-podstawie-rozbioru-lopatki-wieprzowej Co do wołowiny, najwięcej kleju ma pręga, ale ona ma wg mnie za dużo kleju wręcz. Na klej najlepiej wziąć III wp, z golonki. Jeżeli już z wołowiny, to ja daję chude z mostka lub innego, tańszego gatunku. Nie wiem jak inni, bo o wołowinie raczej niewiele się pisze na forum. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5833-czy-mo%C5%BCe-kto%C5%9B-kojarzy-taki-przepis/#findComment-167682 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.