Skocz do zawartości

czy może ktoś kojarzy taki przepis ...


Rekomendowane odpowiedzi

Znalazłem pośród postów przepis na kiełbasę i jak zawsze robię sobie wydruk ten zapisałem na kartce a kartke podczas sprzątania ciocia wywaliła. siedzę od rana i grzebię po forum i nie moge znaleść . przepis był na kiełasę w stylu wiejskim , pamietam tylko podgradle było mielone na 5 a pózniej razem z I na sitku 16 , wydaje mi się że to był przepis Dziadka albo AndrzejaK .. kojarzy się komuś coś takiego ??

Da Bóg dzień ,da i radę.

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5833-czy-mo%C5%BCe-kto%C5%9B-kojarzy-taki-przepis/
Udostępnij na innych stronach

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5833-czy-mo%C5%BCe-kto%C5%9B-kojarzy-taki-przepis/#findComment-167658
Udostępnij na innych stronach

tam już wszystkie przepisy przeleciałem . kojaży mi się że to był przepis Dziadka bo chyba był ze zdjeciami i tym jego indywidualnym opisem na zdjęciach , ale wszystkie posty Dziadka przejzeć to by miesiąca nie starczyło :)

Da Bóg dzień ,da i radę.

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5833-czy-mo%C5%BCe-kto%C5%9B-kojarzy-taki-przepis/#findComment-167665
Udostępnij na innych stronach

pamietam tylko podgradle było mielone na 5 a pózniej razem z I na sitku 16 ,

Ten myk tylko DZIADEK podawał i o ile mnie pamięć nie myli to ze dwa razy.

Znalazłam Ci jeden z przepisów.

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=22526&highlight=#22526

Jeżeli w SZUKAJ wpiszesz "kiełbasa", zaznaczysz "przeglądnij tylko tytuły", w autorze wpiszesz DZIADEK i zaznaczysz wyświetlenie jako "posty", to dostaniesz wszystkie przepisy na kiełbasy podane prze DZIADKA na tym forum.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5833-czy-mo%C5%BCe-kto%C5%9B-kojarzy-taki-przepis/#findComment-167670
Udostępnij na innych stronach

Drodzy Forumowicze, moze mnie ktos oswiecic w temacie -rodzaje miesa chodzi mi dokladnie o tz. nazewnictwo.Chcialbym sie w koncu naumiec co to jest np. wiep.-- klasy 1--2--3--.Oraz ktore mieso wolowe najlepiej nadaje sie do tz. kleju .Dedukuje ze klasa 1 miesa wiep. to mieso z szynki--dalej to juz dla mnie- czarna dziura. Dziekuje za oswiecenie . Pozdrawiam Jorgus.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5833-czy-mo%C5%BCe-kto%C5%9B-kojarzy-taki-przepis/#findComment-167671
Udostępnij na innych stronach

co to jest np. wiep.-- klasy 1--2--3--.Oraz ktore mieso wolowe najlepiej nadaje sie do tz. kleju

W poniższym artykule jest wszystko pięknie wytłumaczone.

http://wedlinydomowe.pl/mieso/wieprzowina/1081-klasyfikacja-miesa-na-podstawie-rozbioru-lopatki-wieprzowej

Co do wołowiny, najwięcej kleju ma pręga, ale ona ma wg mnie za dużo kleju wręcz.

Na klej najlepiej wziąć III wp, z golonki. Jeżeli już z wołowiny, to ja daję chude z mostka lub innego, tańszego gatunku.

Nie wiem jak inni, bo o wołowinie raczej niewiele się pisze na forum.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5833-czy-mo%C5%BCe-kto%C5%9B-kojarzy-taki-przepis/#findComment-167682
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.