Wirus Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1551 Opublikowano 16 Grudnia 2016 To jeszcze jedno pytanie - czy płyny Wodę,ocet,alkohol i cukier gotujemy w garnuszku doprowadzamy do wrzenia ("wyparowanie alkoholu") ? Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/63/#findComment-531477 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1552 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Piotrze ja zawsze robię tak jak zalewę octową czyli do wrzenia ale z pokrywką Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/63/#findComment-531478 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1553 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Kruszynka siedzi symbolicznie przy moim wigilijnym stole i pięknie - przy moim też Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/63/#findComment-531479 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1554 Opublikowano 16 Grudnia 2016 doprowadzamy do wrzenia ("wyparowanie alkoholu") ? Jak te pare promili ubędzie Ci w zalewie na skutek gotowania zalewy do śledzi po skandynawsku, to uzupełnisz naturalną drogą. Oby tylko przed Pasterką!!! Aby MOC struchlała!!! Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/63/#findComment-531494 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1555 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Dlatego po raz pierwszy, bo od wielu lat .... .... w ogóle nie używam cukru. W tym roku zacząłem "eksperymentować" z ksylitolem i myślę, że do tych śledzi jako "erzatz" by się nadawał - tylko zastanawia mnie ta ilość ja bym dala ok 50-75% ksyllitolu, tak przynajmniej zaleca sie w wypiekach. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/63/#findComment-531507 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albacora Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1556 Opublikowano 16 Grudnia 2016 (edytowane) Robię śledzie z whisky trzeci rok (na BN i Wielkanoc). Hit. Opcjonalnie stosuję brandy - też dobrze wychodzi. Dodaję koper w gałązkach, gdyż szarzeje w czasie marynowania. Przed podaniem posypuję odrobiną świeżego pociętego kopru. Dodaję trochę mniej jałowca, żeby nie zdominować smaku. Wrzucam dużo pieprzu czerwonego, bo ładnie kontrastuje i wygląda super. Polecam. Edytowane 16 Grudnia 2016 przez albacora Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/63/#findComment-531509 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1557 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Jeśli ja miałbym ocenić dwie opcje, tzn. whisky i aquavit, to bardziej podchodzi mi jednak z korzennym smakiem aquavitu.Ale zaznaczam, że obie wersje są warte popełnienia. Choćby na próbę, a potem już jak u mnie, zawsze. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/63/#findComment-531549 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1558 Opublikowano 16 Grudnia 2016 whisky daje dobry smak ,zrob , ja w tym roku mam sledziki z jagodami i cynamonem ..sa doskonale , smakowo i wizualnie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/63/#findComment-531555 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1559 Opublikowano 16 Grudnia 2016 whisky daje dobry smak ,zrob Wiem. Robię obie wersje.Napisałem, że wersja wikingów mi lepiej podchodzi. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/63/#findComment-531560 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1560 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Ja robilam tez sledzie ze smazonym boczkiem na chrupko i chrzanem..doskonale sie komponuje ze sledzikiem ..co roku robie kilka werji roznych tak na jeden zab ..bo inaczej to trzeba by miec zoladek nie wiem jaki Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/63/#findComment-531563 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.