roland Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #476 Opublikowano 3 Listopada 2012 pifko :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/20/#findComment-247497 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #477 Opublikowano 3 Listopada 2012 Chyba Wacka (rożen) z kurczakiem włączę :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/20/#findComment-247570 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabelo Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #478 Opublikowano 7 Listopada 2012 :thumbsup: wyglądają apetycznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/20/#findComment-248174 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedobry78 Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #479 Opublikowano 7 Listopada 2012 OBRAZ PO ŚWINIOBICIU...W SŁOIKACH NA DZISIEJSZY REKONESANS KOLACYJNY OTWARTYCH...ZYLC MOCNO MIĘSNY, SKROPIONY OCTEM Z JABŁEK...KRWAWA MAŃKA NA CEBULCE Z OZOREM...PAJDA ŻYTNIA DOMOWA ZE SMALCEM ZE SKWARKAMI WIELKOŚCI CHOMIKA LUB Z PASZTETOWĄ I KISZONYM OGÓRASEM Z BECZKI DO WYBORU...SER BIAŁY KOZI NA ZAGRYCHĘ-OBSYPANY WYŁUSKANYMI ORZECHAMI WŁOSKIMI JESZCZE "TŁUSTYMI"+ GRUSZKA KONFERENCJA I JABŁKO RENETA W PLASTERKACH NA SMAK...DO TEGO NA ROZGRZEWKĘ PO DWIE RACJE ŚLIWOWICY Z PESTKĄ...I JAKIŚ FILM...FAJNY ALE SIĘ NIE KONCENTRUJĘ ZA BARDZO ...WSZYSTKIEGO PO TROSZKĘ...TAK SOBIE DZIŚ NA PÓŹNA KOLACJĘ DOGADZAMY. NIE MA TO JAK EFEKTY ŚWINIOBICIA ...RANO BRZUCHOL ZNIESIE PEWNIE JEDYNIE ŚWIEŻE BUŁECZKI PSZENNE, GORĄCE - Z WŁASNEJ ROBOTY MARMOLADĄ Z KAWAŁKAMI JABŁEK(SŁODKO WINNĄ) I GORRRĄCYM KAKAO...MOJA KOBITA MI TO PODA POD RYJ ALBO NIE WSTAJĘ DO POŁUDNIA Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/20/#findComment-248227 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makarcz Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #480 Opublikowano 7 Listopada 2012 OBRAZ PO ŚWINIOBICIU...W SŁOIKACH NA DZISIEJSZY REKONESANS KOLACYJNY OTWARTYCH...ZYLC MOCNO MIĘSNY, SKROPIONY OCTEM Z JABŁEK...KRWAWA MAŃKA NA CEBULCE Z OZOREM...PAJDA ŻYTNIA DOMOWA ZE SMALCEM ZE SKWARKAMI WIELKOŚCI CHOMIKA LUB Z PASZTETOWĄ I KISZONYM OGÓRASEM Z BECZKI DO WYBORU...SER BIAŁY KOZI NA ZAGRYCHĘ-OBSYPANY WYŁUSKANYMI ORZECHAMI WŁOSKIMI JESZCZE "TŁUSTYMI"+ GRUSZKA KONFERENCJA I JABŁKO RENETA W PLASTERKACH NA SMAK...DO TEGO NA ROZGRZEWKĘ PO DWIE RACJE ŚLIWOWICY Z PESTKĄ...I JAKIŚ FILM...FAJNY ALE SIĘ NIE KONCENTRUJĘ ZA BARDZO ...WSZYSTKIEGO PO TROSZKĘ...TAK SOBIE DZIŚ NA PÓŹNA KOLACJĘ DOGADZAMY. NIE MA TO JAK EFEKTY ŚWINIOBICIA ...RANO BRZUCHOL ZNIESIE PEWNIE JEDYNIE ŚWIEŻE BUŁECZKI PSZENNE, GORĄCE - Z WŁASNEJ ROBOTY MARMOLADĄ Z KAWAŁKAMI JABŁEK(SŁODKO WINNĄ) I GORRRĄCYM KAKAO...MOJA KOBITA MI TO PODA POD RYJ ALBO NIE WSTAJĘ DO POŁUDNIA a potem zasmażka :grin: :grin: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/20/#findComment-248233 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedobry78 Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #481 Opublikowano 7 Listopada 2012 jak tu po śliwkach nie drzeć się po nocy..no wybaczta ...a zasmażka dobra sprawa, ale pączki i kawa by się też przydały...hehhe ale nie ma to jak dobra zasmażka faktycznie. Nawet jak za tłusto by miało być to człowiek i zasmażkę przełknie, bo co tam szkodzi dla dobra sprawy ehehhehhe Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/20/#findComment-248234 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 9 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #482 Opublikowano 9 Listopada 2012 Ludzie... Czy Wy już wcale bigosu nie jadacie.?. :shock: :tongue: U mnie wczoraj na kolację "Tradycyjny" domowy bigos. ps. "Tradycyjny" z przymrużeniem oka coby się z tego wojna jak o kaszankę nie zrobiła.. :wink: http://img40.imageshack.us/img40/2387/bigia.jpg Uploaded with ImageShack.us ps.2... Fotosik dalej "nie loto".. :mellow: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/20/#findComment-248475 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #483 Opublikowano 9 Listopada 2012 domowy bigos.Jadamy :thumbsup: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/20/#findComment-248479 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #484 Opublikowano 9 Listopada 2012 Gregtom, kapusta na balkonie hodowana :thumbsup: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/20/#findComment-248480 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 9 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #485 Opublikowano 9 Listopada 2012 JadamyTo chuchnij.. :grin: :wink: ................................................ Gregtom, kapusta na balkonie hodowana :thumbsup:Karolek, nie chwal się tylko pokazuj bigosa.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/20/#findComment-248481 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #486 Opublikowano 11 Listopada 2012 Dzisiaj na kolacje ryby.Łosoś faszerowany w galarecie i pstrąg wczoraj wędzony razem z kiełbaską spółdzielczą. http://img819.imageshack.us/img819/4020/009rr.jpg Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/20/#findComment-248914 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #487 Opublikowano 11 Listopada 2012 My dziś mamy białą kiełbasę , świeżo zrobioną http://i45.tinypic.com/ipr31i.jpg http://i45.tinypic.com/zu0br9.jpg Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/20/#findComment-248954 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #488 Opublikowano 12 Listopada 2012 Trzeba się ratować przed farmaceutykami . Chlebuś na zakwasie z czosnkiem i herbata z sokiem malinowym. Mnie bardzo pomogło, z tym że ja to x2. Ps.Acha, przed zjedzeniem takiej kolacji wypełnić wszelkie powinności małżeńskie. :wink: Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/20/#findComment-249208 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr S Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #489 Opublikowano 12 Listopada 2012 Dzisiaj tak delikatnie ...po Włosku :thumbsup: http://i45.tinypic.com/15i2cn6.jpg Cytuj http://emotikona.pl/emotikony/pic/0drinks.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/2flaga.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/20/#findComment-249215 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #490 Opublikowano 12 Listopada 2012 1 i 3/4 talerza, żołądek mój zadowolony :thumbsup: :thumbsup: , ja też i :rolleyes: po czeski flaczkach Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/20/#findComment-249221 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #491 Opublikowano 13 Listopada 2012 Dzisiaj na kolację biała tylko w wersji pieczonej. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/20/#findComment-249532 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #492 Opublikowano 13 Listopada 2012 cha, przed zjedzeniem takiej kolacji wypełnić wszelkie powinności małżeńskie. :wink: No ładnie ''dowalił''... :shock: A ja podobnie :wink: A ''powinności spełnić da się i ' pózniej' ...jeśli się Małżonkie taką samą ''uroczystą'' kolacją poczęstuje... :grin: :wink: Pozdrawiam! :grin: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/20/#findComment-249583 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #493 Opublikowano 14 Listopada 2012 A ja dzisiaj na kolację machnąłem taka polską zapiekankę, grube ciasto, farsz pieczarki cebula, ser do tego kiełbasa, cebula, ogórek, pieczarki, pomidor i trochę ziół z ziołowego zakątka. :grin: :thumbsup: :thumbsup: http://monki.us/~tier/wd/zapiekanka_pl/1a.JPG http://monki.us/~tier/wd/zapiekanka_pl/2.JPG http://monki.us/~tier/wd/zapiekanka_pl/3.JPG ps. góra specjalnie przypieczona. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/20/#findComment-249808 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #494 Opublikowano 15 Listopada 2012 Smażone "resztki" mięsa na kiełbasę z winem "bożole nowo" :wink: Dzisiaj 3 czwartek listopada, winko trzeba uczcić Mięsko polane oliwą chorwacką domową z czosnkiem i natką :thumbsup: Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/20/#findComment-250097 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #495 Opublikowano 15 Listopada 2012 A ja dzisiaj kolejny dzień - jak to mówi Małgoś ... :rolleyes: ... "czekoladowa zupa" :thumbsup: . Niestety ostatnia porcja :sad: . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/20/#findComment-250108 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #496 Opublikowano 17 Listopada 2012 Kolacja kalmarowa :thumbsup: koniecznie do polania domowa oliwa z czosnkiem i natką :thumbsup: do "przerobienia" mam jeszcze co z tymi rybkami robić :question: chyba kilka uwędzę, kilka usmażę jutro, będzie :thumbsup: Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/20/#findComment-250526 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #497 Opublikowano 18 Listopada 2012 Dziadku Macku,czy jakoś specjalnie przygotowuje się kalmary? Czasem są takie twarde i gumowate.A ja, zamiast natki do owoców morza, wole świeżą kolendrę-chyba nie robię błędu? Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/20/#findComment-250724 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #498 Opublikowano 18 Listopada 2012 Natka czy kolendra :question: to kwestia wg mnie bardzo indywidualnych smaków. Ja w przypadku owoców morza biorę wzór z Chorwatów, a Oni używają natki. Ja i żona ten dodatek bardzo lubimy.Jak robić (grillować, smażyć) kalmary :question: to całkiem inna sprawa.Nie potrafię dokładnie doradzić, w różnych potrawach podaję je już ok 20 lat, nigdy nikt nie zarzucił mi (nam), że są twarde lub gąbczaste, ale zawsze robię je na wygląd, to tak jak większość pot klientów potrzebuje miarki aby rozstawić belki bagażnika na 69 cm, a ja to robię bez wspomnianej miarki.Najlepsze kalmary jakie jadłem pochodziły w własnoręcznego połowu, to całkiem inny smak niż te "kupcze".Wydaje mi się, że podstawowy problem polega na długości grillowania/smażenia, chyba lepiej krócej niż dłużej :grin: Czy specjalnie :question: to też zależy od smaków i regionów w jakich podają kalmary.Zawsze trzeba usunąć "plastikowy zub", ale od regionu zależy usuwanie atramentu. Jadałem w różnych miejscach, podglądałem kucharzy, jedni czyścili wszystko dokładnie, a inni, głównie w Dalmacji, tylko wspomniany zub wyrywali, a "wnętrzności", czyli atrament wypływał na talerzu. Wg mnie to nie dodaje smaku, chociaż raz w Dingaću tak podane kalmary były wprost wspaniałe. Ale ... cały dzień spędzony na zbiorach winogron, później połów ryb i kalmarów, to wiem z własnego doświadczenia zmienia chwilowe smaki. Wolę dokładnie wyczyszczone, bez tej "mikstury" kalmary, muszę jednak nieskromnie przyznać, że właściwe podane jadałem tylko w Cro lub ... u mnie :thumbsup: Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/20/#findComment-250767 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #499 Opublikowano 18 Listopada 2012 chyba lepiej krócej niż dłużejTo jest dobra droga ku :thumbsup: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/20/#findComment-250772 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #500 Opublikowano 18 Listopada 2012 Najlepsze kalmary jakie jadłem pochodziły w własnoręcznego połowu, to całkiem inny smak niż te "kupcze".Hmmmm, w Regalicy nie ma :lol: Czyli "na wyczucie". Będę ćwiczyć,aż będą przepyszne :lol: Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/20/#findComment-250775 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.