Yerba Opublikowano 10 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 10 Września 2011 moja wędzarnia i suszarka do a'la parmeńska ; tak zaczynałem :grin: moja pierwsza półtusza i pierwsza biała oraz a'la parmeńska . A później zacząłem brnąć dalej : pierwszy chleb , babka budyniowa oraz wędzonki a w tym tygodniu wieprzowo - drobiowa :thumbsup: http://images8.fotosik.pl/2705/e7894799bececfd3m.jpg Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 10 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 10 Września 2011 kiełbaska aż się śmieje do mnie taka ładna a u mnie tylko mielonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 10 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 10 Września 2011 A czym Ty tak ładnie żeberka pociął? :blush: no nie będę ściemniał ,że to ja . Przecięli mi piłą w ubojni jak kupowałem półtusze i odcięli łeb bo bym nie włożył do samochodu :grin: Przywiozłem taką : Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 10 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 10 Września 2011 Włodku świetnie się rozwijasz... oby tak dalej.. :clap: :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 10 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 10 Września 2011 świetnie się rozwijasz...... no dzięki temu ,że byłem dwa razy na warsztatach -wędliny i sery oraz na VI Zlocie :grin: :clap: , a przede wszystkim dzięki Waszej : starszych i młodszych (stażem :wink: oczywiście ) pomocy . Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 12 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 12 Września 2011 pierwsze przygotowania do VII zlotu :grin: nalewka , likier i sok z czarnego bzu Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.b tulipan Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 12 Września 2011 pierwsze przygotowania do VII zlotu :grin: nalewka , likier i sok z czarnego bzu Obrazek Obrazek Obrazek Włodziu, coby nie popełnić błędu to musowo na regionalnym sprawdzić. :thumbsup: :clap: :lol: :lol: :lol: Cytuj Najlepiej to nic nie robić a potem odpocząć.Pozdrawiam z Wrocka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekC Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 12 Września 2011 Włodziu .Piękne to wszystko,oj chyba na inspekcję muszę przyjechać... :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 12 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 12 Września 2011 coby nie popełnić błędu to musowo na regionalnym sprawdzić.ma się rozumieć oj chyba na inspekcję muszę przyjechać...moje zaproszenie zawsze aktualne :wink: Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 17 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 17 Września 2011 no to sem se dziś zrobił :chlebuś ze serkiem wędzonym , mieloneczkę szynkowo-golonkową wg Szczepana na zdjęciu jeszcze ciepła , a parzona z szynką wędzoną kilka miesięcy temu i zamrożoną degustacje jak to wszystko wystygnie . A jutro babeczka budyniowa ( dziś brakło by oleju :grin: ) Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 18 Września 2011 chlebuś ze serkiem wędzonym , mieloneczkę szynkowo-golonkową wg Szczepanabardzo fajnie i smacznie to wygląda, no to Włodek dzisiaj chyba śniadanie do łóżka LP przyniesiesz :wink: a sery wędzone to jakie robiłeś ? Białe ? :clap: :thumbsup: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 18 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 18 Września 2011 a sery wędzone to jakie robiłeś ? Białe ?białe -chudy i półtłusty z ostrowskiej mleczarni .Moczyłem 12 godzin w 5% solance ,a później w różne przyprawy : pieprz , papryka , kminek ,do grilla . Połowę wędziłem 6 godzin w 36/38 C a połowę jeszcze 2 godziny w 55C przy okazji wędzenia kości karkowych do grochówki . Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 18 Września 2011 przy okazji wędzenia kości karkowych do grochówki . Chcę tylko podpowiedzieć że kości szpikowe wędzone też nadają się do grochówki . Po uprzednim przecięciu kości :smile: :thumbsup: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 18 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 18 Września 2011 no i olej dokupiony- babka upieczona . Zrobiłem z ciekawości modyfikację i jeden budyń zamieniłem na czekoladowy . Efekt smakowy niby ten sam , ale jasna wygląda zdecydowanie lepiej ( ponoć jemy też oczami) . Poza tym jakby gorzej wyrosła . Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 4 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 4 Października 2011 dziś "otworzyłem " szynkową robioną 24-go sierpnia . Wisiała w lodówce .Widać ile schudła przez ten czas , bo obok odmrażana z tej samej produkcji .W smaku lekko trąci kumpiakiem . :thumbsup: Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 5 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 5 Października 2011 dzisiaj piekłem pierwszy chleb z koszyka . Albo za mało ciasta , albo za luźne , bo wyszły mocno płaskie . Ale odkąd poznałem babkę budyniową korzystam z ciepła pieca po tym pieczeniu i dziś babeczka na deser :wink: :grin: Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 5 Października 2011 bo wyszły mocno płaskieE... nie takie znowu płaskie, a ile czasu wyrastały ? Ja trzymam w koszyku ponad 4h i wtedy są najfajniejsze, pozdrawiam Włodku. Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 5 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 5 Października 2011 a ile czasu wyrastaływyrastały co najmniej 5h . Ale kłania się to ,że robię bez przepisu . ( na zasadzie : majster nie żałuj materiału -lej wodę syp piasek :wink: ) . I nigdy nie wiem , czy robię na 1 czy na 2 blaszki . :grin: Dlatego dziś zrobiłem pierwszy raz wersję koszykową . No i babeczka wyjęta PS Od jutra jestem na trzy tygodnie wrocławiakiem z racji kursu na SEP ( dlatego też te słodkie wypieki , a mięsko na mielonki się pekluje na pohybel rzeźnikom i piekarzom :thumbsup: :wink: :grin: Pozdrawiam Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 5 Października 2011 No i babeczka wyjęta Łaaał to jest Babka budyniowa??Kurcze, ale piękna , fiu fiu... widzę że mam konkurencję :wink: Chlebusie też ładne ... Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 5 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 5 Października 2011 Łaaał to jest Babka budyniowanoooo , ale to kwestia jaj . A ostatnio jak słabo idzie w trakcie pieczenia nacinam z góry jak chleb :wink: Ciasto rewela szybko , tanio i bez niespodzianek typu zakalec :grin: popisowe dla facetów :grin: Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 9 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 9 Października 2011 miało być trochę grubej i trochę cienkiej . Ale wyszło jak wyszło . Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 9 Października 2011 yerba, :thumbsup: :clap: Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 24 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 24 Października 2011 a wczoraj finał ubiegło tygodniowych poczynań . Miała być mielonka ,jak konserwa , ale okazało się ,że nie ma lejka i nabijanie rurką " na pokemona " skończyło się na dwóch batonach , a reszta dowieziona do domu i uwędzona . Przy okazji porównanie jak wygląda nabijanie ręczne a miażdżenie Zelmerem .Dojrzałem do nadziewarki . :grin: Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 1 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 1 Listopada 2011 czas uzupełnić lodówkę :grin: z pomocą nowego sprzętu , Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 1 Listopada 2011 Yerba, ale masz/macie "spuścik" . Co tydzień "fura" wyrobów. :shock: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.