chudziak Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #251 Opublikowano 10 Maja 2012 świadziu, gratuluję połowu :grin: Czy, gdzieś w rozsądnych odległościach od Krakowa dostępnych komunikacją " państwową" są tereny wędkarskie. Pytam bo mój młodszy Syn jest zapalonym wędkarzem a obecnie na co dzień przebywa w Krakowie wiem , że gdzieś jeździł by łowić nad Wisłą ale z miernym rezultatem. Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/11/#findComment-217246 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #252 Opublikowano 10 Maja 2012 Świadziu, normalnie odpadłem... to już wyższa szkoła jazdy.... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/11/#findComment-217250 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #253 Opublikowano 11 Maja 2012 Na jednym ze zdjęć wędzonych leszczy widać taki biały "płyn" - z jakiego powodu powstał ?Które to zdjęcie, bo nie widzę ?Mam na myśli ten biały "sok": Czy, gdzieś w rozsądnych odległościach od Krakowa dostępnych komunikacją " państwową" są tereny wędkarskie. Pytam bo mój młodszy Syn jest zapalonym wędkarzem a obecnie na co dzień przebywa w Krakowie wiem , że gdzieś jeździł by łowić nad Wisłą ale z miernym rezultatem.Jeżeli chodzi o łowiska w Krakowie to mogę polecić: - Podgórki Tynieckie ( starorzecze Wisły ) - Bagry Płaszowskie - Kryspinów Osobiście łowię: - na w górnym odcinku Skawinki powyżej Skawiny( pstrąg, lipień, kleń ) - na kanale Łączany w Borku Szlacheckim ( karpie, sumy, jazie, szczupaki, amury ) - w ujściu Skawinki do Wisły - bardzo dobra miejscówka Ja większość wolnego czasu w sezonie spędzam nad jeziorem Rożnowskim łowiąc z łódeczki lub brodząc po Łososince. Bolek też do wędzenia czy inne przeznaczenie?Bolenia zrobię w zalewie octowej i pomidorowej - niestety ten gatunek ryb ma dużoooooooo ości Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/11/#findComment-217288 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #254 Opublikowano 11 Maja 2012 Dzięki za info przekażę swojemu Synowi . Jak co to się jeszcze Ciebie dopytam ale już raczej na PW :grin: Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/11/#findComment-217333 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 3 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #255 Opublikowano 3 Listopada 2012 Na zewnątrz zrobiło się chłodno więc pora zacząć wędzić ) Dziś był dzień rybek: 5 leszczy, 3 pstrągi potokowe, 2 pstrągi tęczowe oraz boleń. Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/11/#findComment-247469 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #256 Opublikowano 3 Listopada 2012 Piękne wykonanie! Podziwiam twoją dokładność. Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/11/#findComment-247472 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #257 Opublikowano 3 Listopada 2012 Na zewnątrz zrobiło się chłodno więc pora zacząć wędzić )Grzesiu :clap: :clap: jak zawsze pięknie . Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/11/#findComment-247499 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #258 Opublikowano 3 Listopada 2012 Grzesiu nie tylko grzybiarz ale też wędkarz jesteś pierwsza liga :clap: :thumbsup: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/11/#findComment-247506 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #259 Opublikowano 3 Listopada 2012 Ależ apetycznie wyglądają :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Czy jest coś czego nie potrafisz? :wink: Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/11/#findComment-247559 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 11 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #260 Opublikowano 11 Listopada 2012 Po letniej przerwie przyszedł czas na wędzenie mięska a więc uzupełnienie zapasów szynki, baleronów no i oczywiście boczków. Zazwyczaj podczas wędzenia samotnie spędzam czas na działce bardzo się nudząc, tym razem Aga postanowiła się ze mną przejechać i odwiedził nas Pawełek. Nie obyło się bez niespodzianek, nasz sympatyczny kolega na miejscu zrobił przepyszne "kebabki" na grilla do których przywiózł z Częstochowy przepyszny sosik tzatziki. http://imageshack.us/a/img152/4673/5paweekpodczasrobieniaj.th.jpghttp://imageshack.us/a/img820/4673/5paweekpodczasrobieniaj.th.jpghttp://imageshack.us/a/img100/2705/3jedzeniepawekazgrila.th.jpg Pawełku jeszcze raz bardzo Ci dziękujemy za wspólnie spędzony dzień, przepyszne przetwory i oczywiście napoje niskoprocentowe http://imageshack.us/a/img20/9130/1surowe1.th.jpghttp://imageshack.us/a/img4/3079/2podczaswdzenia.th.jpghttp://imageshack.us/a/img16/1152/4uwdzone.th.jpghttp://imageshack.us/a/img341/166/5jaipaweek.th.jpg Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/11/#findComment-248814 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #261 Opublikowano 11 Listopada 2012 :grin: wszystko pięknie :shock: ale te szynki powiązane w siatkach to do bani :sad: Chyba że siatkę masz za darmo :grin: to też szkoda,starczyło by na następny raz. :grin: A czym zapijacie te boczki bo masz oczy wilka :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/11/#findComment-248818 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 11 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #262 Opublikowano 11 Listopada 2012 :grin: wszystko pięknie :shock: ale te szynki powiązane w siatkach to do bani :sad:Grzesiu, nawet nie wiesz jak się męczyłem aby szynki włożyć do tych siatek - wulgaryzmy niezłe z kuchni leciały :) Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/11/#findComment-248820 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #263 Opublikowano 11 Listopada 2012 nawet nie wiesz jak się męczyłem aby szynki włożyć do tych siatek To może kup sobie taki wysoki wazonik z tworzywa na kwiatki węższy dołem a szerszy górą, odetnij dno i nie będziesz się tak męczył. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/11/#findComment-248823 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minikron Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #264 Opublikowano 11 Listopada 2012 Rura kanalizacyjna setka, na to naciągam siatkę i szynki przez rurę wchodzą jak po maśle. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/11/#findComment-248824 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #265 Opublikowano 11 Listopada 2012 :grin: przykładasz siatkę do szynki,ucinasz po 3-4cm z każdej strony więcej,nakładasz na rękę,drugą bierzesz szynkę i wkładasz do tej z siatką,naciągasz siatkę na szynkę i wiążesz,wiążę tylko z tej strony co wisi na kiju (szkoda mi sznurka i tak nie wypadnie). http://img259.imageshack.us/img259/2353/dsc09712m.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img708.imageshack.us/img708/9594/dsc09713k.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/11/#findComment-248826 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzak Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #266 Opublikowano 11 Listopada 2012 a co to za kebabki na grilla można coś więcej się dowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/11/#findComment-248827 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #267 Opublikowano 11 Listopada 2012 nasz sympatyczny kolega na miejscu zrobił przepyszne "kebabki" na grilla do których przywiózł z Częstochowy przepyszny sosik tzatziki.Pozdrawiam sympatycznych zadymiaczy Świadziu, faktycznie dużo Ci tej siatki poszło do szynek Pawełku zdradź ten przepis na kebabki i sosik do nich !!! Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/11/#findComment-248830 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #268 Opublikowano 11 Listopada 2012 Mi tam siatki i sznurka nieszkoda no ale niektorzy oszczedzaja i piora nici po roladach :wink: Moje rozwiazanie to rura pvc fi 100 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/11/#findComment-248858 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 11 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #269 Opublikowano 11 Listopada 2012 Arku, Grzesiu, Marcus, wielkie dzięki za podzielenie się Waszymi sposobami na nadziewanie wędlin do sitek !! Na 100% wszystkie sposoby wypróbuje przed kolejnym wędzeniem Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/11/#findComment-248956 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #270 Opublikowano 11 Listopada 2012 Kawałek rury plastikowej na 1000% zdaje egzamin zawsze tak robię Grzesiu Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/11/#findComment-248960 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #271 Opublikowano 11 Listopada 2012 Kawałek rury plastikowej na 1000% zdaje egzamin zawsze tak robię GrzesiuDokładnie tak. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/11/#findComment-248961 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #272 Opublikowano 12 Listopada 2012 Kebabki , jak to Grzesiu nazwał :grin: :grin: :grin: Składniki:1 kg mięsa mielonego1 szt. cebuli białej1 szt. cebuli czerwonej1 szt. dużego ząbku czosnku ( można 2szt , jeśli ktoś lubi )1 szt. jajko całe1 szt. żółtkaPieprz mielonySól ziołowa ( jeżeli nie ma , może być morska )Przyprawa kebab gyrosOliwa Przygotowanie:Kroimy cebulę i czosnek, dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko i jedno żółtko i dajemy trochę oliwy. Doprawiamy solą ziołową, pieprzem i przyprawą gyros. Formujemy mięsko, ewentualnie „obklejamy na patyczki” . Układamy na grillu i pieczemy. Smacznego.Jeżeli upieczone mięso nam zostanie można poddusić paprykę i cebulę czerwoną na patelni i kiedy warzywa będą miękkawe dodać mięso i razem chwilę poddusić .Sos tzatziki:1 szt. ogórka1 szt. duży jogurt naturalny2 łyżki majonezu2 opakowania serka wiejskiegoCzosnek ilość w/g uznania i smakuSólPieprz biały Przygotowanie:Ogórka ścieramy na średniej tarce i lekko solimy i odstawiamy do puszczenia wody. Czosnek przeciśkamy przez praskę. W miseczce mieszamy odciśniętego ogórka ,czosnek, dodajemy jeden cały serek wiejski z wodą i drugi ale BEZ WODY. Do tego dodajemy jogurt naturalny i 2 łyżki majonezu. Wszystko mieszamy .Doprawiamy białym pieprzem i ewentualnie solą. Smacznego. Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/11/#findComment-249258 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majchal Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #273 Opublikowano 12 Listopada 2012 Idea ta sama, jednak rura kanalizacyjna do żywności, jakoś mi nie pasuje ( takie zboczenie :grin: ).Ja "wykonałem" urządzenie do szynek z wiaderka po po kapuście kwaszonej, takim na około 0,5kg ( wlot 13cm, a wyjście 8 cm ). Metoda, wykonanie i sposób działania jak wyżej, jednak mam świadomość, że moja szynka leci przez plastik przeznacozny do żywności.ps foto do przesłania emailem, bo nie bardzo mam gdzie w sieci umiescić fotki. Cytuj Wino, kobiety i śpiew.Wino robię sam, kobiety mam trzy w domu, a o śpiewie lepiej przemilczeć Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/11/#findComment-249272 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #274 Opublikowano 13 Listopada 2012 "wykonałem" urządzenie do szynek z wiaderka po po kapuście kwaszonej Wszystko pieknie ładnie tylko takie wiaderka są zbyt cienkie i "wiotkie" rura PCV jest gruba i stabilna a kontakt mięsa z nia trwa 3 sekundy Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/11/#findComment-249428 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #275 Opublikowano 14 Listopada 2012 Wkleiłem w innym wątku ale to powinno być tutaj : http://img146.imageshack.us/img146/9980/sznurowanie.jpg http://img846.imageshack.us/img846/7181/sznurowanie2.jpg http://img707.imageshack.us/img707/572/sznurowanie3.jpg Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/11/#findComment-249670 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.