myth Opublikowano 24 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 24 Października 2011 Sprawdziłem jak wygląda po nocy i rzeczywiście 12 dni to będzie chyba za dużo .... Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/4/#findComment-181301 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 24 Października 2011 no ja obrałem jako cel 12celem ma być końcowa wydajność. Może ta szafka na balkonie będzie najlepsza? Jaka masz teraz temperaturę na tym balkonie? Jeżeli otworzysz drzwiczki szafki i całość przesłonisz firanką to przewiew powinien byc O.K. Zbyt niska wilgotność względna też nie jest wskazana bo kiełbasa obsycha po brzegach i robi się druga skórka. W czasie suszenia kiełbasy zachodzą w niej również procesy biologiczne, decydujące o przebiegu dojrzewania i końcowym aromacie oraz smaku. Zbyt niskie temperatury lodówkowe nie sprzyjają takim procesom. Nie bez kozery podawana jest jako optymalna do suszenia temperatura 12-18st.C. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/4/#findComment-181302 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 24 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 24 Października 2011 EAnna, balkon jest "POD CHMURKĄ" więc temperatura taka jak na dworze .... Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/4/#findComment-181304 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 24 Października 2011 więc temperatura taka jak na dworze ....Czyli jaka? U mnie ok. 3st.C w nocy, 12 w dzień :smile: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/4/#findComment-181310 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 24 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 24 Października 2011 No u mnie w nocy też ok 3 a w dzień 6 .... a co z wilgotnością? Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/4/#findComment-181311 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 25 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 25 Października 2011 Tak Krakowska wygląda po dwóch dniach osuszania, trochę w kuchni, trochę w lodówce, całą noc przy otwartym oknie ... http://img219.imageshack.us/img219/5918/pa250003w.th.jpg Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/4/#findComment-181499 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dietykon Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 25 Października 2011 Tylko nie mów, że jeszcze wisi i kosztpróby nie było? :lol: Cytuj a tu moja stronka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/4/#findComment-181521 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 25 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 25 Października 2011 dietykon, uwierz mi kolego, twardy jestem .... aczkolwiek podchodzę i wącham jak pachnie ... kusi, ale poczekam jeszcze .... Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/4/#findComment-181549 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 25 Października 2011 Tak Krakowska wygląda po dwóch dniach osuszania Jakie piękne okazałe kiełbasy..... :clap: może się mylę ale jedna ma chyba z pół metra :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/4/#findComment-181567 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 25 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 25 Października 2011 Tak Krakowska wygląda po dwóch dniach osuszania Jakie piękne okazałe kiełbasy..... :clap: może się mylę ale jedna ma chyba z pół metra :wink: Nie, nie ma pół metra ... ok. 35 cm. Kusi żeby skubnąć, ale jednak się powstrzymuję Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/4/#findComment-181593 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 9 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 9 Listopada 2011 Krakowska sucha doczekała się degustacji .... niebo w gębie, to za mało powiedziane Tak wyglądała po chyba 2 dniach podsuszania http://img219.imageshack.us/img219/5918/pa250003w.th.jpg A tak po 14 dniach. Część w lodówce i część na haczyku w kuchni http://img829.imageshack.us/img829/234/pb080020.th.jpg http://img443.imageshack.us/img443/1413/pb080021.th.jpg Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/4/#findComment-184103 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 9 Listopada 2011 :grin: :thumbsup: :clap: :thumbsup: :clap: :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/4/#findComment-184105 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 9 Listopada 2011 To jest to kiedy ja dorosnę do takich rarytasów :thumbsup: :thumbsup: :clap: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/4/#findComment-184108 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 9 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 9 Listopada 2011 Panowie, powiem Wam, że opłaciło się czekanie [ Dodano: Sro 09 Lis, 2011 14:23 ]A i ja pokusiłem się o drobiowy wyrób w osłonce. Jakoś dawno nie działałem nic, więc szybki wypad do sklepu, 2 kuraki zakupione i działamy Surowiec po wytrybowaniu : http://img534.imageshack.us/img534/7383/pb070005.th.jpg Skórka z jednego kuraka przepuszczona 4 x na 2 mm sitku + wszystkie małe ścinki. Uda i podudzia na 8 mm x 2, a pierś na szarpaku(połowa podwójnie)Przyprawy to sól (1,5 dkg na kg), pieprz, czerwona słodka papryka, majeranek. W efekcie : przed parzeniem http://img193.imageshack.us/img193/7912/pb080009d.th.jpg Parzenie ok. 1.5 godziny w temp 73 st. Studzenie 1 h w zimnej, bieżącej wodzie. http://img705.imageshack.us/img705/5092/pb080011f.th.jpg Po 10 h w lodówce:http://img841.imageshack.us/img841/2263/pb080015.th.jpg Myślałem, że wyjdzie bardziej jak mielonka, ale odnoszzę wrażenie, że to bardziej salceson drobniej zmielony Ale pyszny jak diabli :thumbsup: Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/4/#findComment-184111 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 22 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 22 Grudnia 2011 No i ja musiałem coś nie coś zadymić : Kilka fotek, żeby nie było, że leń mnie obleciał http://img690.imageshack.us/img690/6759/pc160277.th.jpg http://img689.imageshack.us/img689/6735/pc080226.th.jpghttp://img443.imageshack.us/img443/2237/pc220285.th.jpg http://img263.imageshack.us/img263/492/pc220281.th.jpghttp://img266.imageshack.us/img266/1200/pc220282.th.jpg Troszkę szyneczki, kilka polędwiczek, polska surowa i takie tam... na ząbek będzie co nie co Wędlinki parzone poza kiełbaską Boczki zacząłem już podpiekać, ale zdecydowałem o parzeniu .... Pozdrawiam Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/4/#findComment-192065 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 22 Grudnia 2011 :grin: Mogę tylko pożyczyć smacznego :grin: :thumbsup: :clap: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/4/#findComment-192074 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 22 Grudnia 2011 No i ja musiałem coś nie coś zadymić : No właśnie , szkoda że nie mogę popróbować . Może kiedyś na zadymionym szlaku . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/4/#findComment-192084 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 22 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 22 Grudnia 2011 andrzej k, No miejmy nadzieję, że w końcu kiedyś dotrę na zlot Niestety w przyszłym roku będę w PL w czerwcu, tak więc lipa.... a szyneczka i polędwica soczyste, smaczne... w porównaniu do początków to naprawdę różnica, tym bardziej, że kiedyś tylko podpiekałem.... a teraz parzone w większości robię Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/4/#findComment-192121 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 22 Grudnia 2011 myth, no mógłbyś się na zlot wybrać nie zapomniane chwile :grin: :grin: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/4/#findComment-192126 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 22 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Karolu, nawet nie wiesz jak bardzo bym chciał wspólnie "pozadymiać Ach, czas świąt, aż się człowiek rozczula, tęskni za "ciężkim krajem" :blush: Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/4/#findComment-192129 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Tydzień wolnego byś znalazł :rolleyes: i cały rok byś mile wspominał. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/4/#findComment-192132 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Niestety w przyszłym roku będę w PL w czerwcu, tak więc lipa.To pozostaje jeszcze ........ :rolleyes: .......... Chłapowo : http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=224070#224070 Z innymi atrakcjami : http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=7945&postdays=0&postorder=asc&start=15 Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/4/#findComment-192144 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 22 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 22 Grudnia 2011 No i lipa jeszcze większa, bo ja będę po 15. VI. ... niestety, w moim przypadku wyjazd planuje się dużo wcześniej, nie może to być spontan Jedynie co mogę zrobić, to nawiedzić Zbójaszka i Pokiemona ... bo planuję się wybrać w rodzinne strony .... Lubomierz słynie wiadomo z czego i bywałem tam na festiwalach, a Bogatynia to już w ogóle Miasto sexu i biznesu Miałem nawet okazję uczyć tam w studium Jako ciekawostkę dodam, że w rejonach Bogatyni Polska ma tylko ok 500 metrów od granicy, do granicy, na wejściu do worka turoszowskiego ... Tak więc pewnego dnia Pokemon może obudzić się albo w Niemczech albo w Czechach Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/4/#findComment-192161 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 24 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 24 Grudnia 2011 nawiedzić Zbójaszka i Pokiemona ... bo planuję się wybrać w rodzinne strony .... Lubomierz słynie wiadomo z czego i bywałem tam na festiwalach, a Bogatynia to już w ogóle Miasto sexu i biznesu Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/4/#findComment-192343 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 16 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 16 Stycznia 2012 A oto sobotnio-niedzielne francki ... Wędzone przez 12 h zimnym dymem. Ok 9 godz. wiśnia i 3 buk/olcha. http://img20.imageshack.us/img20/1345/p1160084.th.jpg Muszę tylko kijaszki cieńsze znaleźć, bo które mam są za grube ... Smak wyśmienity, mogły by być bardziej tłuste, ale to następnym razem ... Przepis KOSZA :clap: Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/4/#findComment-197157 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.