Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, zastanawiam się co można zrobić z brzuchem, czy wędzić jak boczek czy potraktować jak słoninę? Co do reszty asortymentu kłopotu nie mam ale ten nieszczęsny brzuch spędza mi sen z powiek, bo ile można razy wytapiaćz tego smalec. Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Zero chemii w jedzeniu

Zero chemii w leczeniu

Czyli zdrowo żyć

I szczęśliwym być

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6103-co-mo%C5%BCna-zrobi%C4%87-z-brzucha/
Udostępnij na innych stronach

czy wędzić jak boczek czy potraktować jak słoninę?

Proponuje uwędzić.

Dostaniesz pyszny, przerośnięty kawałek idealny jako dodatek do mięs, zapiekanek, jajecznicy, kapusty...

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6103-co-mo%C5%BCna-zrobi%C4%87-z-brzucha/#findComment-177572
Udostępnij na innych stronach

Kurcze, wszystko zniosę tylko nie odstawienie piwa, jak tu przy wędzeniu nie sączyć tego złotego nektaru :) A wracając do mięsa to dzięki za wskazówke.

Zero chemii w jedzeniu

Zero chemii w leczeniu

Czyli zdrowo żyć

I szczęśliwym być

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6103-co-mo%C5%BCna-zrobi%C4%87-z-brzucha/#findComment-177575
Udostępnij na innych stronach

tobiash83, http://pl.wikipedia.org/wiki/Wieprzowina

Pozdrawiam, witam, miłej lektury :)

Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....

Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6103-co-mo%C5%BCna-zrobi%C4%87-z-brzucha/#findComment-177577
Udostępnij na innych stronach

Ja tez proponuje uwędzić a potem zmielić przez maszynkę dodać przypraw i mieć pyszną pastę na chleb.

Robiłem dokładnie to samo z boczku tłustego. Peklowanie, wędzenie, a jak lekko podeschło zmieliłem 2x na sitku 2mm. żadnych przypraw nie dodawałem. Pierwszej klasy pasta do chleba.

Zapraszam na mój blog na FB

 

http://bit.ly/Swojskie_Jadlo

 

17218319_1419130924810406_74944440254938

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6103-co-mo%C5%BCna-zrobi%C4%87-z-brzucha/#findComment-177696
Udostępnij na innych stronach

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6103-co-mo%C5%BCna-zrobi%C4%87-z-brzucha/#findComment-177699
Udostępnij na innych stronach

Tobi.. Na tym forum piszemy o wyrobach domowych, ale tak jak Dziadek pisze, musimy trzymac sie nazw przyjetych w zawodzie masarza. Wieprzek ma duuuży brzuch ale dzieli sie na poszczegolne czesci a co za tym idzie rózne wyroby. Pozatym inne zwierzeta tez maja brzuch a nawet ryby i ludzie...

 

Opisz co chcesz zrobic, jaki produkt i z czego ??

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6103-co-mo%C5%BCna-zrobi%C4%87-z-brzucha/#findComment-177702
Udostępnij na innych stronach

Ja tez proponuje uwędzić a potem zmielić przez maszynkę dodać przypraw i mieć pyszną pastę na chleb.

Robiłem dokładnie to samo z boczku tłustego. Peklowanie, wędzenie, a jak lekko podeschło zmieliłem 2x na sitku 2mm. żadnych przypraw nie dodawałem. Pierwszej klasy pasta do chleba.

Ja dodaje pieprz, paprykę słodką i troszkę majeranki tak lubię.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6103-co-mo%C5%BCna-zrobi%C4%87-z-brzucha/#findComment-177708
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.