tobiash83 Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 28 Września 2011 Witam serdecznie, zastanawiam się co można zrobić z brzuchem, czy wędzić jak boczek czy potraktować jak słoninę? Co do reszty asortymentu kłopotu nie mam ale ten nieszczęsny brzuch spędza mi sen z powiek, bo ile można razy wytapiaćz tego smalec. Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Cytuj Zero chemii w jedzeniuZero chemii w leczeniuCzyli zdrowo żyćI szczęśliwym być Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6103-co-mo%C5%BCna-zrobi%C4%87-z-brzucha/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 28 Września 2011 czy wędzić jak boczek czy potraktować jak słoninę?Proponuje uwędzić. Dostaniesz pyszny, przerośnięty kawałek idealny jako dodatek do mięs, zapiekanek, jajecznicy, kapusty... Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6103-co-mo%C5%BCna-zrobi%C4%87-z-brzucha/#findComment-177572 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiash83 Opublikowano 28 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 28 Września 2011 Kurcze, wszystko zniosę tylko nie odstawienie piwa, jak tu przy wędzeniu nie sączyć tego złotego nektaru A wracając do mięsa to dzięki za wskazówke. Cytuj Zero chemii w jedzeniuZero chemii w leczeniuCzyli zdrowo żyćI szczęśliwym być Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6103-co-mo%C5%BCna-zrobi%C4%87-z-brzucha/#findComment-177575 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 29 Września 2011 tobiash83, http://pl.wikipedia.org/wiki/Wieprzowina Pozdrawiam, witam, miłej lektury Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6103-co-mo%C5%BCna-zrobi%C4%87-z-brzucha/#findComment-177577 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesniak Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 29 Września 2011 Ja tez proponuje uwędzić a potem zmielić przez maszynkę dodać przypraw i mieć pyszną pastę na chleb. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6103-co-mo%C5%BCna-zrobi%C4%87-z-brzucha/#findComment-177579 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 29 Września 2011 Ja tez proponuje uwędzić a potem zmielić przez maszynkę dodać przypraw i mieć pyszną pastę na chleb. Robiłem dokładnie to samo z boczku tłustego. Peklowanie, wędzenie, a jak lekko podeschło zmieliłem 2x na sitku 2mm. żadnych przypraw nie dodawałem. Pierwszej klasy pasta do chleba. Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6103-co-mo%C5%BCna-zrobi%C4%87-z-brzucha/#findComment-177696 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 29 Września 2011 tutaj prawidłowe nazwy http://wedlinydomowe.pl/mieso/wieprzowina/1067-podzial-poltuszy-i-wykorzystanie-miesa-wieprzowego-oraz-podrobowPozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6103-co-mo%C5%BCna-zrobi%C4%87-z-brzucha/#findComment-177699 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 29 Września 2011 tutaj prawidłowe nazwy http://wedlinydomowe.pl/mieso/wieprzowina/1067-podzial-poltuszy-i-wykorzystanie-miesa-wieprzowego-oraz-podrobow Pozdrawiam Tobi.. Na tym forum piszemy o wyrobach domowych, ale tak jak Dziadek pisze, musimy trzymac sie nazw przyjetych w zawodzie masarza. Wieprzek ma duuuży brzuch ale dzieli sie na poszczegolne czesci a co za tym idzie rózne wyroby. Pozatym inne zwierzeta tez maja brzuch a nawet ryby i ludzie... Opisz co chcesz zrobic, jaki produkt i z czego ?? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6103-co-mo%C5%BCna-zrobi%C4%87-z-brzucha/#findComment-177702 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesniak Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 29 Września 2011 Ja tez proponuje uwędzić a potem zmielić przez maszynkę dodać przypraw i mieć pyszną pastę na chleb. Robiłem dokładnie to samo z boczku tłustego. Peklowanie, wędzenie, a jak lekko podeschło zmieliłem 2x na sitku 2mm. żadnych przypraw nie dodawałem. Pierwszej klasy pasta do chleba.Ja dodaje pieprz, paprykę słodką i troszkę majeranki tak lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6103-co-mo%C5%BCna-zrobi%C4%87-z-brzucha/#findComment-177708 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.