Małgoś Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 nawet przelknac vegemite, A tutaj sie tym zajadaja. Może napisz co to takiego? Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/7/#findComment-231735 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Jest to pasta zrobiona z extratu z drozdzy. Ma bardzo ostry smak. Teraz kraft wykupil australijska firme, to moze do was dojdzie do sklepow. Jednkatylko australijczycy to jedza i mozna powiedziec zajadaja sie tym specjalem . Ma to ostry zapach witaminy B i smaku ciezko mi opisac, ale zawsze jak ktos przyjezdza do nas to kupujemy aby sprobowal i jest duza zabawa. Uwierz Malgosiu ciezko to jesc. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/7/#findComment-231736 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Dziękuję Aniu za informację..pewnie i ja bym tego nie zjadła :rolleyes: :grin: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/7/#findComment-231737 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Malgosiu, nasze polskie podniebienia sa zadelikatne Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/7/#findComment-231738 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Malgosiu, nasze polskie podniebienia sa zadelikatne :grin: pewnie tak Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/7/#findComment-231739 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 11 Września 2012 Śniadanko :P zostawiłem 3 zgrillowane papryki po ajvarze.. do tego mnóstwo ziół - szczypior, pietruszka, koperek :thumbsup: taka jajówa na wypasie ^^ Pozdrawiam http://img171.imageshack.us/img171/8243/aasniadaniekolacjaobiad.jpg http://img24.imageshack.us/img24/8243/aasniadaniekolacjaobiad.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/7/#findComment-236881 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 22 Września 2012 Moje dzisiejsze śniadanie... naoglądałam się master chefa, i zachciało mi się jajek w koszulce, tutaj jajka polane sosem holenderskim, do tego boczek przesmażony, kurki i chlebek. Podsumowując czekałam na to śniadanie cały tydzień, ponieważ jestem na diecie i tylko w sobotę jem wypaśne śniadanie, a tak generalnie nie było warto, pani Gessler krytykowała jajecznice na kurkach, ze niby wykwintniejsze jajko w koszulce, ale ja chyba nie mam tak wysublimowanego gustu i wolę jajecznicę. Druga sprawa nie wiem czym oni się tak zachwycali w tym master chefie, ze komuś wyszły ładne jajka w koszulkach, robiłam je dzisiaj pierwszy raz i wyszły mi idealne, więc nie wiem o co to całe halo. No nic próbować warto i to właśnie kocham- poznawać nowe smaki. Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/7/#findComment-239280 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 25 Września 2012 A ja dzisiaj mam łososia marynowanego Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/7/#findComment-239846 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gens Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 25 Września 2012 a u mnie tradycyjnie, jak już od co najmniej roku w dni powszednie...muesli z mlekiem...zdjęcia nie wrzucam, chyba z wiadomych powodów ...można się przyzwyczaić ;p Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/7/#findComment-239850 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 30 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 30 Września 2012 Śniadanko niedzielne. http://imageshack.us/a/img841/5263/001tk.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/7/#findComment-240620 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 30 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 30 Września 2012 A my dzisiaj mieliśmy to co wczoraj zrobiłem,żeby z wprawy nie wyjść. :grin: http://imageshack.us/a/img163/4053/010sig.jpg Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/7/#findComment-240636 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 2 Października 2012 Koleżanka wróciła wczoraj z wyjadu służbowego z Litwy. A że mnie lubi to i uszczęśliwiła dwoma bochnami chlebka litewskiego i prawie kilogramem marynowanej słoninki (śniadanko - kanapki z tegoż chlebka ze słoninką, ogórasem kiszonym, cebulką i papryką zniknęło tak szybko że nawet zdjęć nie zdażyłem zrobić :grin: ) http://imageshack.us/a/img99/4517/img0273py.jpg Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/7/#findComment-240971 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 2 Października 2012 Ty tu witol nie pitol , tylko poproś koleżankę , bo Ciebie lubi niech zdobędzie przepis na tą słoninkę . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/7/#findComment-240986 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 2 Października 2012 Henio, przepisów na Sało jest od groma tylko skąd tu TAKĄ słoninkę wytrzasnąć jak już nawet świniaki u nas jakieś takie chudziutkie unijne :grin: Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/7/#findComment-240987 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 4 Października 2012 Sezon grzybowy w pełni - to na śniadanie torcik omletowy królowej Marysieńki (tej od Sobieskiego). Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/7/#findComment-241372 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 4 Października 2012 U mnie od kilku dni śniadanko to olej lniany deczko posolony i chlebek (nareszcie nasz polski) Samo zdrowie . http://imageshack.us/a/img545/2156/002vns.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/7/#findComment-241397 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 4 Października 2012 :grin: to widzę bardzo podobnie zaczynamy dzień :grin: Już od dobrych kilku miesięcy Grażka jak tylko wstaje to robi taki miks na dzień dobry;olej lniany,sok z cytryny,aloes.Składniki miesza w szklance w równych proporcjach. Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/7/#findComment-241398 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 4 Października 2012 Tak Grzesiu - ta sama flacha . Moja to też Grażka , ale ja jej tak nie wyszkoliłem , żeby mi robiła śniadanko :mellow: . Następna będzie lepsza :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/7/#findComment-241400 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 4 Października 2012 olej lniany,sok z cytryny,aloes Czyżby to była sławetna i cudowna mikstura oczyszczająca Józefa Słoneckiego? Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/7/#findComment-241406 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 4 Października 2012 U mnie od kilku dni śniadanko to olej lniany Henio , w mojej lodówce olej lniany jest na górnej półce . Jak sprawdzam czy światło jest zgaszone to 1-2 guli robię . :thumbsup: :smile: Mam jeszcze siemię lniane , jest lepsze od oleju tylko muszę zacząć je stosować . Właśnie , może ktoś wie jak to zrobić :question: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/7/#findComment-241408 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 4 Października 2012 U mnie od kilku dni śniadanko to olej lniany deczko posolony i chlebekHenio, to jakaś dieta cud ??? Ale tobie to chyba NIE POTRZEBNA... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/7/#findComment-241411 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 4 Października 2012 Właśnie , może ktoś wie jak to zrobić Zalewa gotującą wodą i pije.Łyżeczka mielonego na pół szklanki wody.Pfuj :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/7/#findComment-241426 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 4 Października 2012 Pfuj :grin: Dokładnie... :tongue: Można sobie posłodzić,albo jak komu pasuje posolić...dużo to nie zmienia ...Ot...taki ''kisiel''... :wink: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/7/#findComment-241429 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #174 Opublikowano 4 Października 2012 Ja gotuję w całości nie mielony. Mi osobiście to smakuje. Po gotowaniu kilka minut robi się z tego taki rzadki kisiel trzeba tylko trochę osłodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/7/#findComment-241433 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #175 Opublikowano 4 Października 2012 Jako dziecko miałem stały dostęp do oleju lnianego i dlatego uwielbiam smaki dzieciństwa . Pamiętam też wytłoki z olejarni u nas zwane kołaczkami , służyły one do odkarmiania cieląt po odstawieniu od piersi . My jako cielęta żeśmy sobie łamali kawałki i zajadali , rarytas , to jak były maczane w świeżym miodzie . Andrzejku - samo siemię lniane , tak jak piszą Arek i einshel jest na pewno zdrowe ale w smaku be . Ty chleba nie jadasz , bo mógłbyś dodawać do ciasta i posypywać . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/7/#findComment-241435 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.