Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jest to pasta zrobiona z extratu z drozdzy. Ma bardzo ostry smak. Teraz kraft wykupil australijska firme, to moze do was dojdzie do sklepow. Jednkatylko australijczycy to jedza i mozna powiedziec zajadaja sie tym specjalem . Ma to ostry zapach witaminy B i smaku ciezko mi opisac, ale zawsze jak ktos przyjezdza do nas to kupujemy aby sprobowal i jest duza zabawa. Uwierz Malgosiu ciezko to jesc.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/7/#findComment-231736
Udostępnij na innych stronach

Malgosiu, nasze polskie podniebienia sa zadelikatne

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/7/#findComment-231738
Udostępnij na innych stronach

  • 5 tygodni później...

Śniadanko :P zostawiłem 3 zgrillowane papryki po ajvarze.. do tego mnóstwo ziół - szczypior, pietruszka, koperek :thumbsup: taka jajówa na wypasie ^^ Pozdrawiam

 

http://img171.imageshack.us/img171/8243/aasniadaniekolacjaobiad.jpg

 

http://img24.imageshack.us/img24/8243/aasniadaniekolacjaobiad.jpg

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/7/#findComment-236881
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Moje dzisiejsze śniadanie... naoglądałam się master chefa, i zachciało mi się jajek w koszulce, tutaj jajka polane sosem holenderskim, do tego boczek przesmażony, kurki i chlebek.

 

Podsumowując czekałam na to śniadanie cały tydzień, ponieważ jestem na diecie i tylko w sobotę jem wypaśne śniadanie, a tak generalnie nie było warto, pani Gessler krytykowała jajecznice na kurkach, ze niby wykwintniejsze jajko w koszulce, ale ja chyba nie mam tak wysublimowanego gustu i wolę jajecznicę. Druga sprawa nie wiem czym oni się tak zachwycali w tym master chefie, ze komuś wyszły ładne jajka w koszulkach, robiłam je dzisiaj pierwszy raz i wyszły mi idealne, więc nie wiem o co to całe halo. No nic próbować warto i to właśnie kocham- poznawać nowe smaki.

Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/7/#findComment-239280
Udostępnij na innych stronach

a u mnie tradycyjnie, jak już od co najmniej roku w dni powszednie...

muesli z mlekiem...zdjęcia nie wrzucam, chyba z wiadomych powodów :)

 

 

...można się przyzwyczaić ;p

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/7/#findComment-239850
Udostępnij na innych stronach

A my dzisiaj mieliśmy to co wczoraj zrobiłem,żeby z wprawy nie wyjść. :grin:

 

http://imageshack.us/a/img163/4053/010sig.jpg

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/7/#findComment-240636
Udostępnij na innych stronach

Koleżanka wróciła wczoraj z wyjadu służbowego z Litwy. A że mnie lubi to i uszczęśliwiła dwoma bochnami chlebka litewskiego i prawie kilogramem marynowanej słoninki (śniadanko - kanapki z tegoż chlebka ze słoninką, ogórasem kiszonym, cebulką i papryką zniknęło tak szybko że nawet zdjęć nie zdażyłem zrobić :grin: )

 

http://imageshack.us/a/img99/4517/img0273py.jpg

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/7/#findComment-240971
Udostępnij na innych stronach

Henio, przepisów na Sało jest od groma tylko skąd tu TAKĄ słoninkę wytrzasnąć jak już nawet świniaki u nas jakieś takie chudziutkie unijne :grin:

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/7/#findComment-240987
Udostępnij na innych stronach

Sezon grzybowy w pełni - to na śniadanie torcik omletowy królowej Marysieńki (tej od

 

Sobieskiego).

 

Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/7/#findComment-241372
Udostępnij na innych stronach

U mnie od kilku dni śniadanko to olej lniany deczko posolony i chlebek (nareszcie nasz

polski)

Samo zdrowie .

http://imageshack.us/a/img545/2156/002vns.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/7/#findComment-241397
Udostępnij na innych stronach

:grin: to widzę bardzo podobnie zaczynamy dzień :grin:

 

Już od dobrych kilku miesięcy Grażka jak tylko wstaje to robi taki miks na dzień dobry;olej lniany,sok z cytryny,aloes.Składniki miesza w szklance w równych proporcjach.

 

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/7/#findComment-241398
Udostępnij na innych stronach

Tak Grzesiu - ta sama flacha . Moja to też Grażka , ale ja jej tak nie wyszkoliłem , żeby mi robiła śniadanko :mellow: . Następna będzie lepsza :grin:
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/7/#findComment-241400
Udostępnij na innych stronach

olej lniany,sok z cytryny,aloes

Czyżby to była sławetna i cudowna mikstura oczyszczająca Józefa Słoneckiego?

Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.

przysłowie chińskie

Kiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.
Thomas Jefferson

 

...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona

 

Zapraszam na moją stronę

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/7/#findComment-241406
Udostępnij na innych stronach

U mnie od kilku dni śniadanko to olej lniany

 

Henio , w mojej lodówce olej lniany jest na górnej półce . Jak sprawdzam czy światło jest zgaszone to 1-2 guli robię . :thumbsup: :smile: Mam jeszcze siemię lniane , jest lepsze od oleju tylko muszę zacząć je stosować . Właśnie , może ktoś wie jak to zrobić :question:

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/7/#findComment-241408
Udostępnij na innych stronach

U mnie od kilku dni śniadanko to olej lniany deczko posolony i chlebek

Henio, to jakaś dieta cud ??? Ale tobie to chyba NIE POTRZEBNA...

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/7/#findComment-241411
Udostępnij na innych stronach

Właśnie , może ktoś wie jak to zrobić

Zalewa gotującą wodą i pije.Łyżeczka mielonego na pół szklanki wody.Pfuj :grin:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/7/#findComment-241426
Udostępnij na innych stronach

Pfuj :grin:

Dokładnie... :tongue: Można sobie posłodzić,albo jak komu pasuje posolić...dużo to nie zmienia ...Ot...taki ''kisiel''... :wink:
Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/7/#findComment-241429
Udostępnij na innych stronach

Jako dziecko miałem stały dostęp do oleju lnianego i dlatego uwielbiam smaki dzieciństwa . Pamiętam też wytłoki z olejarni u nas zwane kołaczkami , służyły one do odkarmiania cieląt po odstawieniu od piersi . My jako cielęta żeśmy sobie łamali kawałki i zajadali , rarytas , to jak były maczane w świeżym miodzie .

Andrzejku - samo siemię lniane , tak jak piszą Arek i einshel jest na pewno zdrowe ale w smaku be . Ty chleba nie jadasz , bo mógłbyś dodawać do ciasta i posypywać .

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/7/#findComment-241435
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.