kostek61 Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 5 Października 2012 Efekt końcowyBogdan nie zbaczaj z tej drogi :clap: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6121-wyroby-bogdana-b/page/7/#findComment-241671 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 5 Października 2012 Bogdan nie zbaczaj z tej drogi Jak go znam :wink: to już wsiąkł na dobre :grin: :clap: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6121-wyroby-bogdana-b/page/7/#findComment-241675 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 5 Października 2012 wczorajsza nocka zarwanaBogan, co tam nocka, ale jaki efekt tej nocki, nie jeden w dzień tak nie zrobi :grin: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6121-wyroby-bogdana-b/page/7/#findComment-241677 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 5 Października 2012 bogdan b, :clap: :clap: :clap: :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6121-wyroby-bogdana-b/page/7/#findComment-241716 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 5 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 5 Października 2012 kostek61 napisał/a: Bogdan nie zbaczaj z tej drogi Jak go znam :wink: to już wsiąkł na dobre :grin: :clap: Żebyście wiedzieli - z tej drogi nie ma powrotu. bogdan b, :clap: :brawo: :clap: :thumbsup: Andyandy, przecież dzięki tobie ta wędzarnia właśnie tak wędzi , jeszcze raz dzięki za cenne wskazówki podczas budowy a arkadiusz, pomagał mi stawiać pierwsze kroki przy produkcji kiełbas i innych wyrobów , jestem szczęśliwy że tu trafiłem . Pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6121-wyroby-bogdana-b/page/7/#findComment-241730 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 5 Października 2012 Andyandy, przecież dzięki tobie arkadiusz, pomagał mi stawiać pierwsze kroki przy produkcji kiełbas Bogdanie i dlatego tak Ciebie wychwalają . :tongue: :grin: :lol: Jeszcze raz :clap: :clap: Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6121-wyroby-bogdana-b/page/7/#findComment-241737 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 5 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 5 Października 2012 Jeszcze raz :clap: :brawo: Dzięki Andrzejku , od rozmów z Tobą też nie stroniłem :wink: Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6121-wyroby-bogdana-b/page/7/#findComment-241748 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 28 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 28 Października 2012 Witam , dzisiaj popracowałem troszkę na salcesonem ( niegdyś zwanym cwaniakiem ) Jutro po wystygnięciu fotki z przekroju i oczywiście wrażenia smakowe :grin: http://img35.imageshack.us/img35/710/maszynka005.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6121-wyroby-bogdana-b/page/7/#findComment-246550 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr S Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 28 Października 2012 Widze bardzo mała porcja .... :clap: Cytuj http://emotikona.pl/emotikony/pic/0drinks.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/2flaga.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6121-wyroby-bogdana-b/page/7/#findComment-246553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 28 Października 2012 Witam , dzisiaj popracowałem troszkę na salcesonem I następny ''pracuś'' :wink: Czekamy Bodzio na jutrzejszą fotkę w przekroju... :smile: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6121-wyroby-bogdana-b/page/7/#findComment-246559 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 28 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 28 Października 2012 Widze bardzo mała porcja .... :clap:Tak krawiec kraje jak materiału staje :grin: , troszkę tego było po ostatnich dwóch blondynkach [ Dodano: Nie 28 Paź, 2012 21:36 ]Czekamy Bodzio na jutrzejszą fotkę w przekroju... :smile:Oczywiście i walory smakowe :lol: Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6121-wyroby-bogdana-b/page/7/#findComment-246560 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 28 Października 2012 troszkę tego było po ostatnich dwóch blondynkach To fakt że się uzbierało . Dobry salceson to samo zdrowie . :thumbsup: :clap: :clap: Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6121-wyroby-bogdana-b/page/7/#findComment-246565 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 28 Października 2012 Witam , dzisiaj popracowałem troszkę na salcesonem ( niegdyś zwanym cwaniakiem ) Widzę Boguś ,że jeszcze moc pracy przed nami :grin:. Cwaniak zawsze był i będzie w żołądku a nie w jakimś plastiku :tongue: .Czekam z niecierpliwością na przekrój. :thumbsup: :clap: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6121-wyroby-bogdana-b/page/7/#findComment-246580 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 28 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 28 Października 2012 Cwaniak zawsze był i będzie w żołądku a nie w jakimś plastiku Żeby się nie dać wywieźć za granicę to się zestroił w foliowy garniturek :grin: ale oczywiście przyznaję rację Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6121-wyroby-bogdana-b/page/7/#findComment-246583 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 29 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 29 Października 2012 Witam , oto obiecany przekrój salcesonu ,w smaku - niebo w gębie :thumbsup: http://img690.imageshack.us/img690/3890/salceson001.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6121-wyroby-bogdana-b/page/7/#findComment-246719 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 29 Października 2012 w smaku - niebo w gębieNie wątpię :clap: :thumbsup: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6121-wyroby-bogdana-b/page/7/#findComment-246722 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 29 Października 2012 Czyżby to był salceson w/g przepisu arkadiusza :grin: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6121-wyroby-bogdana-b/page/7/#findComment-246723 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 29 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 29 Października 2012 Czyżby to był salceson w/g przepisu arkadiusza :grin: Bardzo zbliżony , ciekawe jak to poznałeś - pewnie po zapachu :grin: Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6121-wyroby-bogdana-b/page/7/#findComment-246725 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 29 Października 2012 Witam , oto obiecany przekrój salcesonu ,w smaku - niebo w gębie :thumbsup:I to najważniejsze.. wygląda bardzo apetycznie. :thumbsup: W wyrobie salcesonu nie jestem specjalistką ale troszkę zbliżony do mojego :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6121-wyroby-bogdana-b/page/7/#findComment-246734 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 11 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 11 Listopada 2012 Witam , w czwartek troszkę popracowałem i zabezpieczyłem rodzinkę w kiełbasę , wszyscy w końcu dostali tyle ile chcieli :grin: W czasie nabijania. http://img580.imageshack.us/img580/6726/obraz011vg.jpg Uploaded with ImageShack.us Gotowa po parzeniu . http://img202.imageshack.us/img202/4641/s0zmniejszacz10.jpg Uploaded with ImageShack.us Oczywiście jeszcze w przekroju . http://img255.imageshack.us/img255/1061/obraz010ec.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6121-wyroby-bogdana-b/page/7/#findComment-248860 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 11 Listopada 2012 Wrzuc przepisik .Widze drobnorozdrobniona :question: .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6121-wyroby-bogdana-b/page/7/#findComment-248863 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 11 Listopada 2012 Witam , w czwartek troszkę popracowałem i zabezpieczyłem rodzinkę w kiełbasę , wszyscy w końcu dostali tyle ile chcieli :grin:Ciekawe na jak długo :lol: Co do wyrobu moje zdanie znasz :clap: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6121-wyroby-bogdana-b/page/7/#findComment-248870 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 11 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 11 Listopada 2012 Skład kiełbasy był podawany w temacie napęd do maszynki 32, ze względu na testowanie sprzętu do mielenia . Proszę bardzo Było tego razem 57 kg , z czego 9kg Iwp fi 14 ,18 kg II A wp fi 10 , 12kg II B wp fi 6 ,12kg podgardle fi 5 , 6 kg III wp fi 2 x 2. Kiełbaska robiona na samej soli - 17 g / kg ( 24 godz )Czosnek - 4 g / kgPieprz - 2,5 g / kgCukier - 2 g / kg [ Dodano: Nie 11 Lis, 2012 16:43 ]Co do wyrobu moje zdanie znasz :clap:Oczywiście Halinko Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6121-wyroby-bogdana-b/page/7/#findComment-248871 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 23 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #174 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Witam serdecznie . Wczoraj troszke powalczyłem z wyrobami na Święta Troszkę tego było : Kiełbasa - 30 kg Szynka - 14 kg Polędwica - 3,5 kg Boczek rolowany - 2,5 kg Boczek wędzony - 2 kg Udka - 20 szt Parę kawałków podgardla ( do jajecznicy :grin: ) Słoninka do chlebka http://img716.imageshack.us/img716/3672/wieta2012003.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img811.imageshack.us/img811/1469/wieta2012007.jpg Uploaded with ImageShack.us Teraz najprzyjemniejszy moment - wędzenie :grin: Wszystko sie ładnie zmieściło i tak wygląda po osuszeniu i 30 min wędzenia http://img443.imageshack.us/img443/9568/wieta2012009.jpg Uploaded with ImageShack.us Pierwsze dwa kije kiełbaski przed parzeniem http://img547.imageshack.us/img547/5617/wieta2012010.jpg Uploaded with ImageShack.us Po odwiedzinach najbliższej rodzinki , zostało się tyle co widać na zdjęciu :grin: http://img809.imageshack.us/img809/2403/wieta2012012.jpg Uploaded with ImageShack.us W Świeta zrobię fotki z przekroju i oczywiście w stawię w tym temacie . Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6121-wyroby-bogdana-b/page/7/#findComment-258307 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #175 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Piękne wyroby :clap: Zapach tej kiełbasy czuję nawet tu. :thumbsup: Wesołych Świąt! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6121-wyroby-bogdana-b/page/7/#findComment-258316 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.