Gość Anonymous Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Ja co innego zauważyłem: że net jest ciągle monitorowany, (chyba nie będę się wypowiadać, a w każdym bądź razie bardzo ostrożnie, jeśli już). Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/8/#findComment-192170 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuRu Opublikowano 22 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Hmm.. ładna " opowieść".. :wink: Małgoś, opowieśc jest autentyczna do pewnego momentu :-) Potem postanowiłem zrobić z tego fantazję Wigilijną. A gdzie jest granica między prawdą a fikcją? Niech każdy sam oceni ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/8/#findComment-192171 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Ja tam się domyślam,gdzie jest granica... ale każdy może tą granicę widzieć inaczej.. :wink: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/8/#findComment-192173 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #179 Opublikowano 22 Grudnia 2011 TeBe, taeraz masz nauczkę, co by mięsko na balkonie w zamknietych pojemnikach peklować Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/8/#findComment-192179 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #180 Opublikowano 23 Grudnia 2011 taeraz masz nauczkę, co by mięsko na balkonie w zamknietych pojemnikach peklować tak... takie np.koty maja to do siebie że nawet jak ich nie ma to jak tylko mięso powiesisz to zaraz się jakiś przypałęta :lol: - normalnie wywiad mają lepszy jak CIA :grin: znam taki zlotowy przypadek jak ociekające polędwice kotecek nam nieco skrócił :lol: :grin: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/8/#findComment-192214 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuRu Opublikowano 24 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #181 Opublikowano 24 Grudnia 2011 Kochani, chciałem Wam bardzo podziękowac za pomoc, cierpliwość i dobre słowo. To nasze pierwsze Święta, gdzie na stole wigilijnym będą wyłącznie nasze własne wyroby. Bez Was nie było by to możliwe. Dziekuję jeszcze raz i składam szczere życzenia Świąteczne i Noworoczne. Zdrowia, szczęścia i radości dla Was i Waszych rodzin! Ponieważ to mój ostatni post przed Wigilią, to musze pochwalić się pierwszą w życiu szynką. Cały jestem w nerwach jak jutro posmakuje rodzinie :-) W zapasie są polędwiczki, też pierwszy raz wędzone :-) I na koniec stół wigilijny i moja choinka z prezentami. Życzę Wam, abyście ten dzisiejszy wieczór spędzili tak, jak sobie wymarzyliście. Wszystkiego najlepszego! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/8/#findComment-192422 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 24 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #182 Opublikowano 24 Grudnia 2011 To nasze pierwsze Święta, gdzie na stole wigilijnym będą wyłącznie nasze własne wyroby. TeBe Bardzo się cieszę z tego powodu i :clap: :clap: . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/8/#findComment-192425 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 24 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #183 Opublikowano 24 Grudnia 2011 TeBe, :clap: :clap: :clap: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Najlepsze życzenia!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/8/#findComment-192429 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 24 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #184 Opublikowano 24 Grudnia 2011 To nasze pierwsze Święta, gdzie na stole wigilijnym będą wyłącznie nasze własne wyroby.I to jest piękne składam szczere życzenia Świąteczne i Noworoczne. Zdrowia, szczęścia i radości dla Was i Waszych rodzin!Małgoś i Tomuś :grin: i ja Wam życzę spokojnych i radosnych Świąt, wszystkiego najlepszego :grin: :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/8/#findComment-192434 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuRu Opublikowano 25 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #185 Opublikowano 25 Grudnia 2011 Uff, debiut szynkowy się udał :-) Rodzina powiedziała, że pyszne. Jedna parzona, druga pieczona w rękawie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/8/#findComment-192509 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #186 Opublikowano 25 Grudnia 2011 Tomasz, gratki !! Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/8/#findComment-192510 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuRu Opublikowano 25 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #187 Opublikowano 25 Grudnia 2011 Dzisiejsza kolacja :-) Chyba padnę z przejedzenia :-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/8/#findComment-192542 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuRu Opublikowano 28 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #188 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Na głównej nie znalazłem przepisu, więc pytam tu, znacie jakiś przepis na takie mięso? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/8/#findComment-192892 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #189 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Od wtedy kiedy Spielberg kupił ubojnie z masarnią owych.. :wink: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/8/#findComment-192903 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #190 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Na głównej nie znalazłem przepisu, więc pytam tu, znacie jakiś przepis na takie mięso?strusia juz jadłem... przepiórki... dzika... ale takiego cuda ??? Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/8/#findComment-192905 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #191 Opublikowano 28 Grudnia 2011 U nas w sklepiku na rogu :grin: PS A od kiedy firma Bosch zajmuje się mięsiwem?To była po prostu kampania promocyjana lodówek firmy Bosch :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/8/#findComment-192916 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #192 Opublikowano 29 Grudnia 2011 No i w euro też raczej u nas nie kupujemy Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/8/#findComment-192917 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuRu Opublikowano 30 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #193 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Ekipa nie zadymia pomiędzy Świętami a Sylwestrem, ale Inżynier się nie poddaje :-) Oto ona, dzisiejsza głogowska modyfikowana podwójną dawką czosnku. Jutro - po wystudzeniu - będzie dowędzana na zimno 6h. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/8/#findComment-193045 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #194 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Oto ona, dzisiejsza głogowska modyfikowanaTeBe to nie sprawiedliwe... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/8/#findComment-193047 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuRu Opublikowano 15 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #195 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Chciałem podzielić się z Wami patentem na polepszenie smaku bigosu. Jedna z szynek świątecznych nie była parzona, tylko pieczona w rękawie foliowym. Po wyciągnięciu szynki z rękawu na dnie rękawu pozostał sok i tłuszczyk, który został zlany do słoiczka i zastygł. Po 2 tygodniach został użyty do doprawienia bigosu... smak rewelacyjny :-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/8/#findComment-196910 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #196 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Ja zawsze zostawiam tłuszcz wraz z galaretką z pieczeni lub kurczaka z rożna. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/8/#findComment-196912 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #197 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Chciałem podzielić się z Wami patentem na polepszenie smaku bigosu Taki patent to ja stosuje od lat z tym, że nie z pieczonej szynki ,ale sosy z pieczonych mięs jak mam to zawsze dodaję do bigosu.Żeby było czuć wędzonką to zawsze do bigosu dodaję ,albo kawałek pachwiny wędzonej ,albo nóżkę wędzoną,albo kości wędzone.Mieso z nóżki lub kości obieram i dodaję do bigosu.Pachwinę kroje drobno i też do kapusty.Polecam Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/8/#findComment-196913 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuRu Opublikowano 15 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #198 Opublikowano 15 Stycznia 2012 No tak. Napisałem to co wszyscy wiedzą :-) Ale może młodym zadymiaczom przyda się opisanie tej oczywistej oczywistości :-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/8/#findComment-196925 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #199 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Napisałem to co wszyscy wiedzą E tam od razu wszyscy :grin: .Na bigos to tyle przepisów co kucharzy :wink: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/8/#findComment-196928 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #200 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Chciałem podzielić się z Wami patentem na polepszenie smaku bigosu. Jedna z szynek świątecznych nie była parzona, tylko pieczona w rękawie foliowym. Po wyciągnięciu szynki z rękawu na dnie rękawu pozostał sok i tłuszczyk, który został zlany do słoiczka i zastygł. Po 2 tygodniach został użyty do doprawienia bigosu... smak rewelacyjny :-)Tomku, ja nie wiedziałem a na pewno skorzystam :) W jakiej temperaturze i jak długo piekłeś szynkę w rękawie ? Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6187-wyroby-ma%C5%82gosi-i-tomka-smako%C5%82yki-z-wernyhory/page/8/#findComment-196937 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.