Pools Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 25 Października 2011 Robię tzw."czarnego". Farsz praktycznie gotowy. Namoczyłem jelita grube, kupione w hurtowni masarskiej. I mam z nimi dylemat. Dość specyficznie "pachną". Wiem jak zapach powinny wydzielać zwykłe jelita cienkie na kiełbasę, z baranich robiłem kabanosy, ale te pachną dość specyficznie. Fakt, że od czwartku trzymałem je na balkonie. Czy mogły się popsuć ? Czy one po prostu tak " pachną" ? I jeszcze jedno pytanie, czy powinno się je przewrócić na lewą stronę? Resztki tłuszczu poprzyczepiane do ścianek jelita powinny być w środku, czy na zewnątrz wyrobu ?? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6200-jelita-proste-pro%C5%9Bba-o-pomoc/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 25 Października 2011 Proste trochę więcej pachną od kiełbasianych.Resztki tłuszczu w środku. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6200-jelita-proste-pro%C5%9Bba-o-pomoc/#findComment-181569 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 25 Października 2011 Paweł,jeśli kupiłeś w Assiście, to są ok, nic nie przewracaj, przepłukaj i wymocz w zimnej wodzie, ja ostatnio robiłem w nich pasztetową i kaszankę - są ok. Faktycznie maja taki specyficzny zapach, ale tym się nie przejmuj Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6200-jelita-proste-pro%C5%9Bba-o-pomoc/#findComment-181570 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec202 Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 25 Października 2011 Resztki tłuszczu poprzyczepiane do ścianek jelita powinny być w środku, czy na zewnątrz wyrobuw środku Dość specyficznie "pachną"taki ich urok Grube jelita mają krótszy termin przydatności. Zapach możesz zminimalizować płucząc i przelewając jelita zimną wodą (czym zimniejsza tym lepsza) Pozdro) TRZECI!!! :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6200-jelita-proste-pro%C5%9Bba-o-pomoc/#findComment-181572 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pools Opublikowano 25 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 25 Października 2011 Dzięki serdeczne za rozwianie wątpliwości :grin: :grin: Idę napychać :-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6200-jelita-proste-pro%C5%9Bba-o-pomoc/#findComment-181579 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 25 Października 2011 Grube jelita mają krótszy termin przydatności. ?? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6200-jelita-proste-pro%C5%9Bba-o-pomoc/#findComment-181586 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.