Gregtom Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 26 Października 2011 Cześć.. Mam reklamę z pobliskiego sklepu (NKD), w której znalazłem elektryczny sokownik. Cena jest bardzo atrakcyjna bo 50% tańsza niż była dwa miesiące temu. Są to w sumie trzy garnki ze stali szlachetnej, postawione na siebie. Garnek na spodzie posiada elektryczne podgrzewanie z termostatem (parownik), na ktory nakłada się te inne gary. Na fotce z opakowania widac plastikową rurkę, chyba do odpływu soku. Jeszcze nigdy sie takim aparatem nie bawiłem, ale wyczytałem w necie że można w tym robić o wiele więcej aniżeli tylko soki. Znalazlem, że nawet ludzie bigos oraz jakies warzywa w tym parują a jeszcze gdzieś przeleciało mi że nawet domowy napój wyskokowy można w tym zrobić. Możecie proszę podać kilka przykłów i innych możliwości tego urządzenia? Może jakaś recepta ?! :wink: Pozdrawiam miło.. :smile: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6203-sokownik-parowy-przetwory-w-domowej-kuchni/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 26 Października 2011 Kup i sprawdż - My jesteśmy - ooo i trochę , opóżnieni . Ps. Ta propozycja do "wyskokowych" mi "pasi" :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6203-sokownik-parowy-przetwory-w-domowej-kuchni/#findComment-181709 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 27 Października 2011 Ot, normalny sokownik jakich wielu z nas używa od zarania, tyle że mamy takie co trzeba na kuchenkę gazową lub elektryczną postawić :tongue: :grin: ...... a i pewnie wielu z nas używa takich z aluminium produkcji jeszcze Made In DDR :wink: .......... http://www.sklep.eskot.pl/pictures/g-pic-Sokownik_aluminiowy_5L.jpg Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6203-sokownik-parowy-przetwory-w-domowej-kuchni/#findComment-181856 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 9 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 9 Września 2018 (edytowane) Już prawie po sezonie "sokowym" , ale odkopię trochę temat. Padła decyzja o zakupie sokownika. Teraz proszę o poradę osoby , które mają doświadczenie z tymi ustrojstwami. Jaka wielkość jest najbardziej optymalna.? Są w handlu różne wielkości : 3l,5l,8l (oczywiście są to pojemności jednego gara w zestawie - tego na owoce) Łączna pojemność waha się od 11-20l. Wiem ,wiem - zaraz powiecie , że to zależy ile się przerabia . To może inaczej spytam - Ile soku np. z owoców bzu czarnego / czarnej porzeczki /czerwonej porzeczki "wycisnę" z garnka , który ma 5l przy jednorazowym załadunku? - tak orientacyjnie. Edytowane 9 Września 2018 przez binio1111 Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6203-sokownik-parowy-przetwory-w-domowej-kuchni/#findComment-606351 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 9 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 9 Września 2018 Kupuj największy.Przy większej ilości owoców, szybciej je przerobisz.Ilość soku zależy od samych owoców i raczej nie ma przelicznika ile soku z kilograma. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6203-sokownik-parowy-przetwory-w-domowej-kuchni/#findComment-606362 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 9 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 9 Września 2018 Kupuj największy. Potwierdzam to i jedna tylko uwaga ....... kupuj z nierdzewki bo jeszcze bywają aluminiowe ...... chyba Już prawie po sezonie "sokowym" , Nie do końca tak ....... jeszcze jest winogron , jabłka , śliwki , maliny itd Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6203-sokownik-parowy-przetwory-w-domowej-kuchni/#findComment-606370 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 9 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 9 Września 2018 Nie do końca tak ....... jeszcze jest winogron , jabłka , śliwki , maliny itdCzy robiłeś sok z jabłek? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6203-sokownik-parowy-przetwory-w-domowej-kuchni/#findComment-606377 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 9 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 9 Września 2018 Czy robiłeś sok z jabłek? Dość dawno i o efektach nie potrafię napisać być może dla utrwalenia wiedzy ponowię próbę ... Zapamiętałem że gruszki się nie nadają na robienie soku z sokownika . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6203-sokownik-parowy-przetwory-w-domowej-kuchni/#findComment-606388 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 9 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 9 Września 2018 (edytowane) Ok.Dzięki.W takim razie kupię 8 litrów (czyli 20l) oczywiście nierdzewka Edytowane 9 Września 2018 przez binio1111 Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6203-sokownik-parowy-przetwory-w-domowej-kuchni/#findComment-606390 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 9 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 9 Września 2018 Ok.Dzięki. Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6203-sokownik-parowy-przetwory-w-domowej-kuchni/#findComment-606412 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 10 Września 2018 Sok z jabłek tylko przez mielenie i wyciskanie na prasie. Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6203-sokownik-parowy-przetwory-w-domowej-kuchni/#findComment-606453 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 10 Września 2018 Andrzej ja robilam . Jablka umylam oczyscilam i pokroilam na mniejsze kawalki.Dodalam cukru niestety nue mierzylam ile. Kilka lyzek i nastawilam. Smacznybyl.Drugi raz robilam zdodatkiem truskawek. Wlewam pozniej do sloikow i mimo zemi z goracym sokiem zamykaja sie to jeszcze pasteryzuje od zagotowania 20 minut.Mam jeszcze w szafce kilka sloikow z jablek i truskawek.Jak masz nadmiar polecam. Zwlaszcza ze tesoki moga stac nawet 2 lata. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6203-sokownik-parowy-przetwory-w-domowej-kuchni/#findComment-606454 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 10 Września 2018 Ok.Dzięki.W takim razie kupię 8 litrów (czyli 20l) oczywiście nierdzewkaJaki zamówiłeś też szukam i chcę kupić na dniach ale nie wiem jaki chyba najwiekszy 8L.na alle.. widziałem w biowinie 10L. Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6203-sokownik-parowy-przetwory-w-domowej-kuchni/#findComment-606492 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.