paolodoro Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 18 Lutego 2012 Grzesiu , na wygląd , tak aby się lekko zarumieniły ( brak termometru w piekarniku ), włożone do rozgrzanego na maks piekarnika Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6244-paolo-eksperymentuje/page/3/#findComment-203150 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 21 Lutego 2012 Moje podejście do prażonek: http://img688.imageshack.us/img688/9412/28603367.jpg http://img403.imageshack.us/img403/7545/47315002.jpg Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6244-paolo-eksperymentuje/page/3/#findComment-203533 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 21 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 21 Lutego 2012 świadziu, i :question: :question: :question: ... jakieś walory smakowe ... :grin: Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6244-paolo-eksperymentuje/page/3/#findComment-203594 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 29 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 29 Lutego 2012 2-u miesięczne wędlinki :grin: po kontroli , zawinięte z powrotem i odwieszone na miejsce w sobotę były na szybko przeprosiny z moją stara beczkową wędzarnią i lekkie zadymianie :grin: lekko podsuszone w beczułce :grin: , póżniej natarte przyprawami i zawinięte w pieluszki , jeszcze chwilkę podsuszone i powędrowały zwisnąć i dojrzewać , teraz tylko pozostało czekać , dwa boczusie powędrowały do natychmiastowego spożycia :thumbsup: teraz czas niech zrobi swoje :grin: Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6244-paolo-eksperymentuje/page/3/#findComment-204996 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 29 Lutego 2012 2-u miesięczne wędlinki...to może uda się odrobinę do Zachełmia uratować :grin: Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6244-paolo-eksperymentuje/page/3/#findComment-205002 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fatum Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 29 Lutego 2012 Widząc zapiekane kartofle przypomniałem sobie młodzieńczy wygłup, kiedy chcąc być oryginalny, kartofle pokrojone w plasterki i smażone na patelni, aż będą miejscami lekko przybrązowione posypałem cukrem. Obecni zasłaniali oczy, bo jak to można jeść kartofle na słodko. Okazało się, że smakują bardzo dobrze i czasami robię tak niekonwencjonalnie przyprawione pyry. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6244-paolo-eksperymentuje/page/3/#findComment-205004 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 6 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 6 Marca 2012 Witam , przy ostatnim moim wpisie , była fotka dwu miesięcznych dojrzewających wędlinek , czas by był napisać o nich coś więcej , zacznijmy od peklowania , szyneczki , boczki i polędwiczki zostały zapeklowane na sucho w mieszance soli, peklosoli i różnych przypraw poprawiających walory smakowe ,w składzie której znalazło się : ( skład lekko zapożyczony ) 1 kg soli kamiennej nie jodowanej 20 dkg peklosoli 1/2 paczki rozmarynu 1/2 paczki kolędry 1/2 paczki gorczycy 1/2 paczki pieprzu czarnego (ziarnisty) 1/2 paczki jałowca 1/2 paczki estragonu 1/2 paczki ziół prowansalskich 3-4 rozgniecione ząbki czosnku (średnie) 5-6 liści laurowych pieprz , gorczyce i owoce jałowca rozdrobnione w możdzierzu , liście laurowe pokruszone na małe kawałeczki , całość wymieszana razem z solami wszystkie mięska natarte tą mieszanką w proporcji 25-27 gram na 1 kg mięsa , następnie ciasno ułożone w pojemniku przykryte słoniną i do lodówki na 5 dni , tutaj niestety fotek brak :grin: następnie wyjęte i zasznurowane , a boczki zwinięte w rolady , przez noc wisiały sobie w temperaturze pokojowej około 19* C , tym razem nie były owijane w gazę , tylko trafiły do wygrzanej wędzarni na 1 godzinkę, były obsuszane w temperaturze 35-45* C przez godzinkę , następnie zawinięte w gazę i z powrotem do wędzarni na 1,5 godzinki , również w temperaturze 35-45*C , po tych zabiegach mięska powędrowały dojrzewać , pomieszczenie z temperaturą 6-9*C wilgotność około 80% tam wisiały 8 tygodni , a tak zewnętrznie prezentują się obecnie :grin: http://images45.fotosik.pl/1414/1d4ada45e7feac3bm.jpg http://images43.fotosik.pl/1412/d28e1482cbd359f1m.jpg http://images38.fotosik.pl/1403/3bd083611f740fe1m.jpg a to koleżanka , która cały czas mnie pilnowała , żebym choć na moment nie zostawił tego jedzonka bez opieki :grin: http://images43.fotosik.pl/1412/19b140dafff324f0m.jpg cdn... , zdjęcia znaczy sie w przekroju niebawem :lol: :lol: :lol: aaa sobie przypomniałem o walizce na wyjazd , oto ona :tongue: http://images47.fotosik.pl/1412/0a21f9256d57aa49m.jpg http://images37.fotosik.pl/1375/f6619fcf10d59726m.jpg i jeszcze wersja Wielkanocna z jajami :lol: :lol: :lol: http://images41.fotosik.pl/1358/2a92088ba401ceb1m.jpg http://images47.fotosik.pl/1412/560a3a7eb6aa5ec8m.jpg a to tylko jako dodatek że trochę zanudziłem :lol: http://images37.fotosik.pl/1375/8fba2fb639f6d9bbm.jpg Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6244-paolo-eksperymentuje/page/3/#findComment-205938 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 6 Marca 2012 Ojjj Pawełku - smakowicie to wszystko wygląda . A na temat walizki - widziałem "zasznurowaną" w SB i by się chciało zaśpiwewać : Ale z Ciebie bolszyj c...j - ten walizek to ma być mój :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6244-paolo-eksperymentuje/page/3/#findComment-205942 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 6 Marca 2012 Pawełku, :clap: :clap: :clap: :clap: Rozumiem że to co jest w walizce to pakujesz do Bukowiny :) Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6244-paolo-eksperymentuje/page/3/#findComment-205944 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 6 Marca 2012 :clap: Pawełku, bardzo ładna relacja z "procesu produkcyjnego", a ta walizka to takie dawne klimaty :lol: :clap: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6244-paolo-eksperymentuje/page/3/#findComment-205945 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 6 Marca 2012 aaa sobie przypomniałem o walizce na wyjazd , oto onaPawełku super wyroby !!! Mam nadzieję, że do Zachełmia również z walizką zawitasz Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6244-paolo-eksperymentuje/page/3/#findComment-205946 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 6 Marca 2012 jeszcze wersja Wielkanocna z jajamina PW wysyłam mój adres i zapraszam na wizytę z tą walizą :grin: :grin: :grin: Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6244-paolo-eksperymentuje/page/3/#findComment-205948 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 6 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 6 Marca 2012 widzę że walizka będzie mile wszędzie widziana :lol: :lol: :lol: Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6244-paolo-eksperymentuje/page/3/#findComment-205949 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 6 Marca 2012 paolodoro, To teraz ja napiszę Szkoda że to nie Koziegłowy koło Częstochowy :grin: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6244-paolo-eksperymentuje/page/3/#findComment-205966 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 6 Marca 2012 Paolo to Ty do Wielkanocy zostajesz w Bukowinie skoro jaja spakowałeś :wink: :grin: Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6244-paolo-eksperymentuje/page/3/#findComment-205995 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 7 Marca 2012 :grin: gratuluję wspaniałych wyrobów :grin: :thumbsup: :clap: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6244-paolo-eksperymentuje/page/3/#findComment-206060 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 7 Marca 2012 aaa sobie przypomniałem o walizce na wyjazd , oto ona :clap: Paweł po prostu mistrzostwo. :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6244-paolo-eksperymentuje/page/3/#findComment-206062 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 7 Marca 2012 Witam paolodoro :grin: super wyroby :thumbsup: :clap: Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6244-paolo-eksperymentuje/page/3/#findComment-206068 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 11 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 11 Marca 2012 wyroby z walizki w przekroju :grin: Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6244-paolo-eksperymentuje/page/3/#findComment-206809 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 11 Marca 2012 A nie za dużo w tych kanapkach ......... :shock: .......... :wink: ... "błonnika" :question: :grin: A tak na poważnie to wyglądają super :thumbsup: :!: Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6244-paolo-eksperymentuje/page/3/#findComment-206818 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 11 Marca 2012 wyroby z walizki w przekroju No, serwowane były na zlocie w Bukowinie :thumbsup: Proszę zwrócić uwagę na sposób serwowania :clap: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6244-paolo-eksperymentuje/page/3/#findComment-206821 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 11 Marca 2012 paolodoro, wyroby bardzo smakowicie wyglądające , do tego bardzo orginalnie podane , całość stanowi ideał :thumbsup: :clap: Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6244-paolo-eksperymentuje/page/3/#findComment-206831 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 12 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 12 Marca 2012 wyroby z walizki w przekroju :grin:Do Zachełmia coś zostanie?? :grin: :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6244-paolo-eksperymentuje/page/3/#findComment-207015 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 szyneczka po 3-ch miesiącach dojrzewania w piwniczce :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: w smaku - mięciutka , jedwabista i zaj....sta :lol: mieszanka wybuchowa przypraw nie psuje smaku mięska :lol: stanowi jedynie delikatna nutkę smakową Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6244-paolo-eksperymentuje/page/3/#findComment-214625 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 paolodoro, cudny kolorek nic do mnie nie przemawia bardziej niż piękne wyroby dojrzewające ^^ Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6244-paolo-eksperymentuje/page/3/#findComment-214628 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.