boggi Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 19 Listopada 2011 Bardzo proszę... teraz jesteś skazany na moją łyżeczkę.. :grin: Dziękuję Ci bardzo Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 19 Listopada 2011 Ja po prostu wziąłem łyżeczkę od herbaty i jedną, tą samą odmierzyłem wszystko. Po zkutrowaniu wszystkiego spróbowałem i smak był ok, więc pozostaje mi przeważyć tą łyżeczkę, na poszczególne przyprawy i zapisać. niestety mam wagę starego typu i nie mam na razie jak.... Paróweczki palce lizać @halusia@, dziękuję za słowa uznania ... innym również dzięki Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 19 Listopada 2011 Zrobiłem paróweczki , kiedyś próbowałem ale totalna klapa , dziś trochę się obawiałem , ale niepotrzebnie . Paróweczki wyszły przepyszne , konsystencja zbliżona do tych sklepowych , ale tutaj zasługa reżimu temperaturowego Wynik - hmm oceńcie sami : Zadowolona mina dzieciaka - widok bezcenny !!!! Cytuję Hubercika " Tatuś niebo w gębie , palce lizać !!! Musimy częściej takie robić " http://i41.tinypic.com/ojnthy.jpg http://i42.tinypic.com/2a1fu1.jpg Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 19 Listopada 2011 boggi, :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :clap: :clap: :clap: Widzę, że jelitka baranie? Tak jak i u mnie ... moja córa jeszcze za wiele nie mówi,ale samo to, że pałaszuje je jak opętana i mówi DOBLE, wystarczy mi w zupełności Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 19 Listopada 2011 myth, właśnie dla tego " DOBLE " warto robić , mój Hubert ma 5 i pół roku . Powiem tak : robiliśmy to we dwóch . potrzebowałem pomocnika do nadziewania i Hubcio obsługiwał te maszynę . http://i44.tinypic.com/99lzr7.jpg Olek.P jeszcze raz dziękuję za nadziewarkę Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 19 Listopada 2011 Paróweczki wyszły przepyszne , konsystencja zbliżona do tych sklepowych , ale tutaj zasługa reżimu temperaturowego Bodziu .... :thumbsup: :thumbsup: Cytuję Hubercika " Tatuś niebo w gębie , palce lizać !!! Musimy częściej takie robić "I to wszystko na ten temat :clap: :clap: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziera Opublikowano 20 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 20 Listopada 2011 Rozumiem ze robiliscie wg przepisu @halusi@?Ja tez bede sie przymiarzal,moze w tym tygodniu. Cytuj Nigdy się nie poddawaj nawet jeśli wszystko sprzysięga się przeciw tobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 20 Listopada 2011 Rozumiem ze robiliscie wg przepisu @halusi@?Ja tez bede sie przymiarzal,moze w tym tygodniu. Autorem tego przepisu jest nasz Główny Technolog WB Kolega Bagno :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 20 Listopada 2011 @halusia@, ale Ty jesteś Pionierką , która spróbowała i poleciła dalej Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 20 Listopada 2011 pis67, wiadomo,że krócej. W przepisie jest kaliber dużo większy, więc można pomyśleć nieco, tym bardziej, że podana jest temperatura wewnątrz batonu Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 20 Listopada 2011 więc można pomyśleć nieco, tym bardziej, że podana jest temperatura wewnątrz batonu Myślenie nie jest moją mocną stroną, nigdy nie mierzyłem temperatur wewnątrz parówek, nigdy też nie parzyłem ich w temp. 80 stopni. Nieco pomyślę zawżdy. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dietykon Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 21 Listopada 2011 myth, boggi :clap: :clap: :clap: U mnie jest to samo, powtarzające się pytanie: "Tato kiedy zrobisz znowu te dobre parówki?" :grin: Do tych parówek nie używam jelit cienkich, baranich tylko zwykłe kiełbaśnice i jak najbardziej mierzę temperaturę w środku parówki, według mnie za dużo jest zmiennych (wielkość garnka - ilość wody, temperatura wkładanych parówek) by parzyć w oparciu o kryterium czasowe. No może w przypadku cienkich jelit to jest inaczej. Pozdrawiam Cytuj a tu moja stronka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.