Skocz do zawartości

Skad jelita naturalne na kielbaske drobiowa dla corki?


dziera

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo proszę... teraz jesteś skazany na moją łyżeczkę.. :grin:

 

Dziękuję Ci bardzo :)

Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać :)

 

Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

http://boggi-okna.pl

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 86
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Ja po prostu wziąłem łyżeczkę od herbaty i jedną, tą samą odmierzyłem wszystko. Po zkutrowaniu wszystkiego spróbowałem i smak był ok, więc pozostaje mi przeważyć tą łyżeczkę, na poszczególne przyprawy i zapisać. niestety mam wagę starego typu i nie mam na razie jak....

Paróweczki palce lizać :)

@halusia@, dziękuję za słowa uznania ... innym również dzięki :)

Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....

Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zrobiłem paróweczki , kiedyś próbowałem ale totalna klapa , dziś trochę się obawiałem , ale niepotrzebnie .

Paróweczki wyszły przepyszne , konsystencja zbliżona do tych sklepowych , ale tutaj zasługa reżimu temperaturowego :)

 

Wynik - hmm oceńcie sami :

Zadowolona mina dzieciaka - widok bezcenny !!!!

Cytuję Hubercika " Tatuś niebo w gębie , palce lizać !!! Musimy częściej takie robić "

 

 

http://i41.tinypic.com/ojnthy.jpg

 

http://i42.tinypic.com/2a1fu1.jpg

Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać :)

 

Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

http://boggi-okna.pl

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

boggi, :cool: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :clap: :clap: :clap:

 

Widzę, że jelitka baranie? Tak jak i u mnie ... moja córa jeszcze za wiele nie mówi,ale samo to, że pałaszuje je jak opętana i mówi DOBLE, wystarczy mi w zupełności :)

Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....

Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

myth, właśnie dla tego " DOBLE " warto robić , mój Hubert ma 5 i pół roku . Powiem tak : robiliśmy to we dwóch . potrzebowałem pomocnika do nadziewania i Hubcio obsługiwał te maszynę .

 

http://i44.tinypic.com/99lzr7.jpg

 

 

Olek.P jeszcze raz dziękuję za nadziewarkę :)

Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać :)

 

Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

http://boggi-okna.pl

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Paróweczki wyszły przepyszne , konsystencja zbliżona do tych sklepowych , ale tutaj zasługa reżimu temperaturowego :)

Bodziu .... :thumbsup: :thumbsup:

 

Cytuję Hubercika " Tatuś niebo w gębie , palce lizać !!! Musimy częściej takie robić "

I to wszystko na ten temat :clap: :clap:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Rozumiem ze robiliscie wg przepisu @halusi@?Ja tez bede sie przymiarzal,moze w tym tygodniu.

Autorem tego przepisu jest nasz Główny Technolog WB Kolega Bagno :wink:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

@halusia@, ale Ty jesteś Pionierką , która spróbowała i poleciła dalej :)

Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać :)

 

Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

http://boggi-okna.pl

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

pis67, wiadomo,że krócej. W przepisie jest kaliber dużo większy, więc można pomyśleć nieco, tym bardziej, że podana jest temperatura wewnątrz batonu :)

Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....

Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

więc można pomyśleć nieco, tym bardziej, że podana jest temperatura wewnątrz batonu :)

Myślenie nie jest moją mocną stroną, nigdy nie mierzyłem temperatur wewnątrz parówek, nigdy też nie parzyłem ich w temp. 80 stopni. Nieco pomyślę zawżdy. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

myth, boggi :clap: :clap: :clap:

 

U mnie jest to samo, powtarzające się pytanie: "Tato kiedy zrobisz znowu te dobre parówki?" :grin:

 

Do tych parówek nie używam jelit cienkich, baranich tylko zwykłe kiełbaśnice i jak najbardziej mierzę temperaturę w środku parówki, według mnie za dużo jest zmiennych (wielkość garnka - ilość wody, temperatura wkładanych parówek) by parzyć w oparciu o kryterium czasowe. No może w przypadku cienkich jelit to jest inaczej.

 

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.