Daro699 Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 19 Listopada 2011 Dzisiaj mija 48godzin peklowania miesa na kielbase Mialem zamiar nadziewac je w jelita a jutro wedzic Okazalo sie ze zaplacilem w sklepie za jelita a ich nie zabralem Czy nic sie nie stanie z miesem jesli bedzie lezalo do poniedzialku? Cytuj http://xt24.eu/sklep/volvoforum/ www.facebook.com/OdziezVolvo?ref=hl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6322-brak-jelit-pomocy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxi kaz79 Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 19 Listopada 2011 Nic nie bój,będzie dobrze.Powodzenia. Cytuj Wędliny domowe-tradycyjne,smaczne,zdrowe. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6322-brak-jelit-pomocy/#findComment-186010 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 19 Listopada 2011 Możesz śmiało peklować dużo dłużej.Ja ostatnio peklowałem 7 dni i nic się nie stało.Oczywiście musisz zachować odpowiednią temperaturę tzn. 2-8C.Im niższa temperatura tym proces peklowania przebiega wolniej. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6322-brak-jelit-pomocy/#findComment-186027 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 19 Listopada 2011 Z tego co pamiętam to ok 0 stopni procesy pekowania ustają, więc im bliżej zera, tym bezpieczniej, a jeśli tylko do poniedziałku to tym bardziej nie ma się czego obawiać ... Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6322-brak-jelit-pomocy/#findComment-186031 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 19 Listopada 2011 a jeśli tylko do poniedziałku to tym bardziej nie ma się czego obawiać ... Tak , masz rację . :smile: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6322-brak-jelit-pomocy/#findComment-186041 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markon Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 19 Listopada 2011 to teraz sie ciszę ze to przeczytałem :idea: ja do kiełbasy nie miałem zamiaru peklować mięsa :wink: ale na pewno to teraz zrobię, mam pytanko a na strzyki do mięsa do kiełbasy też robić :question: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6322-brak-jelit-pomocy/#findComment-186060 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 19 Listopada 2011 do kiełbasy mięso kroisz nożem w kawałki 4 – 5 cm dla dużej maszynki, więc po co ten nastrzyk. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6322-brak-jelit-pomocy/#findComment-186061 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 19 Listopada 2011 Markon, nie peklujemy mięska jedynie do białej tylko sama sól idzie. Jak zapeklujesz, to wyjdzie czerwonawa, "ciemna", a nie biała bartnik, dobrze prawi Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6322-brak-jelit-pomocy/#findComment-186062 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 20 Listopada 2011 Markon, nie peklujemy mięska jedynie do białej tylko sama sól idzie. Jak zapeklujesz, to wyjdzie czerwonawa, "ciemna", a nie biała To nie jest tak do końca Kolego myth . Mięso do białej kiełbasy można peklować, ale nie trzeba. Są ludzie którzy preferują taką wędlinę. Ja osobiście wole bez peklosoli, ale to rzecz gustu :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6322-brak-jelit-pomocy/#findComment-186087 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 20 Listopada 2011 Andrzejku czy kiełbaska nie jest za bardzo pieprzna :question: Wygląd EXTRA :clap: :clap: zaraz dołączysz do Andrzeja Bagno jako vice-technolog ale co tam należy się :tongue: Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6322-brak-jelit-pomocy/#findComment-186103 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.