Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj mija 48godzin peklowania miesa na kielbase Mialem zamiar nadziewac je w jelita a jutro wedzic Okazalo sie ze zaplacilem w sklepie za jelita a ich nie zabralem Czy nic sie nie stanie z miesem jesli bedzie lezalo do poniedzialku?

http://xt24.eu/sklep/volvoforum/

www.facebook.com/OdziezVolvo?ref=hl

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6322-brak-jelit-pomocy/
Udostępnij na innych stronach

Możesz śmiało peklować dużo dłużej.Ja ostatnio peklowałem 7 dni i nic się nie stało.Oczywiście musisz zachować odpowiednią temperaturę tzn. 2-8C.Im niższa temperatura tym proces peklowania przebiega wolniej.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6322-brak-jelit-pomocy/#findComment-186027
Udostępnij na innych stronach

Z tego co pamiętam to ok 0 stopni procesy pekowania ustają, więc im bliżej zera, tym bezpieczniej, a jeśli tylko do poniedziałku to tym bardziej nie ma się czego obawiać ... :)

Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....

Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6322-brak-jelit-pomocy/#findComment-186031
Udostępnij na innych stronach

a jeśli tylko do poniedziałku to tym bardziej nie ma się czego obawiać ... :)

 

Tak , masz rację . :smile:

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6322-brak-jelit-pomocy/#findComment-186041
Udostępnij na innych stronach

to teraz sie ciszę ze to przeczytałem :idea: ja do kiełbasy nie miałem zamiaru peklować mięsa :wink: ale na pewno to teraz zrobię, mam pytanko a na strzyki do mięsa do kiełbasy też robić :question:
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6322-brak-jelit-pomocy/#findComment-186060
Udostępnij na innych stronach

Markon, nie peklujemy mięska jedynie do białej :) tylko sama sól idzie. Jak zapeklujesz, to wyjdzie czerwonawa, "ciemna", a nie biała :)

 

bartnik, dobrze prawi :)

Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....

Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6322-brak-jelit-pomocy/#findComment-186062
Udostępnij na innych stronach

Markon, nie peklujemy mięska jedynie do białej :) tylko sama sól idzie. Jak zapeklujesz, to wyjdzie czerwonawa, "ciemna", a nie biała :)

To nie jest tak do końca Kolego myth .

Mięso do białej kiełbasy można peklować, ale nie trzeba. Są ludzie którzy preferują taką wędlinę. Ja osobiście wole bez peklosoli, ale to rzecz gustu :wink:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6322-brak-jelit-pomocy/#findComment-186087
Udostępnij na innych stronach

Andrzejku czy kiełbaska nie jest za bardzo pieprzna :question:

 

Wygląd EXTRA :clap: :clap: zaraz dołączysz do Andrzeja Bagno jako vice-technolog ale co tam należy się :tongue:

Przyjacielem trzeba być,a nie bywać....
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6322-brak-jelit-pomocy/#findComment-186103
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.