Markon Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 22 Listopada 2011 Dziś zacząłem drugie dzieło mojego wykonania a pierwsze według przepisów i tego co się dowiedziałem na forum :grin: ZALEWA 1 Litr 100g peklo soli1 łyżeczka cukru1 łyżeczka kminku1 łyżeczka jałowca1 łyżeczka ziela angielskiego3 łyżeczki majeranku3 goździki3 ząbki czosnku4 liście laurowe 15 ziaren pieprzu na całość http://img833.imageshack.us/img833/6977/pict6444.jpg [ Komentarz dodany przez: EAnna: Wto 22 Lis, 2011 21:49 ]Odwróciłam zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6344-wyroby-markona/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 22 Listopada 2011 Bez urazy a gdzie smak mięsa.Powodzenia.Trzymam kciuki coby smakowało. :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6344-wyroby-markona/#findComment-186687 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 22 Listopada 2011 Dziś zacząłem drugie dziełoCzyli co? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6344-wyroby-markona/#findComment-186689 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markon Opublikowano 22 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 22 Listopada 2011 Dziś zacząłem drugie dziełoCzyli co?czyli raz robiłem ale peklowanie 2 dni i na-strzyki i wyszło jak wyszło https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8014 [ Dodano: Wto 22 Lis, 2011 22:29 ]Bez urazy a gdzie smak mięsa.Powodzenia.Trzymam kciuki coby smakowało. :grin:znaczy moja Żona też stwierdziła ze to przesada i zrobiła takie ilości ale na full wody, teraz mi sie przyznała :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6344-wyroby-markona/#findComment-186709 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 23 Listopada 2011 Markon, zrób sobie kiedyś wędzonki używając samej peklosoli,nie używając żadnych innych przypraw.Wtedy poczujesz smak prawdziwej szynki i polędwicy! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6344-wyroby-markona/#findComment-186738 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 23 Listopada 2011 drugie dzieło mojego wykonania a pierwsze według przepisów i tego co się dowiedziałem na forum Na jakim forum? 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka kminku 1 łyżeczka jałowca 1 łyżeczka ziela angielskiego 3 łyżeczki majeranku 3 goździki 3 ząbki czosnku 4 liście laurowe 15 ziaren pieprzu na całość :shock: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6344-wyroby-markona/#findComment-186747 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markon Opublikowano 23 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 23 Listopada 2011 dziś odlałem 3/4 wody z wczoraj i zalałem samą wodą z peklosolą myślę ze przez dzień nic się z mięsem nie stało Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6344-wyroby-markona/#findComment-186777 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 23 Listopada 2011 Markon napisał/a: 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka kminku 1 łyżeczka jałowca 1 łyżeczka ziela angielskiego 3 łyżeczki majeranku 3 goździki 3 ząbki czosnku 4 liście laurowe 15 ziaren pieprzu na całość :shock: pis67, nie ma co się dziwić, sam kiedyś tak zrobiłem. Wydaje się że im więcej tym lepiej. Smak, zapach zalewy rewelacyjny, ale po uwędzeniu i sparzeniu stwierdziłem że mięsa nić nie czuć. Od teraz tylko na samej peklosoli. Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6344-wyroby-markona/#findComment-186835 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 23 Listopada 2011 pis67, nie ma co się dziwić, sam kiedyś tak zrobiłem. Wydaje się że im więcej tym lepiej.....Chodzi o to , że nie posługujemy się łyżeczkami , tylko wagą Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6344-wyroby-markona/#findComment-186866 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 23 Listopada 2011 Chodzi o to , że nie posługujemy się łyżeczkami , tylko wagą Oj chyba chodzi o to, by śmieci do solanek nie dodawać. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6344-wyroby-markona/#findComment-186868 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markon Opublikowano 26 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 26 Listopada 2011 dziś od 2 do 5:30 robione a od rana wędzone :grin: http://img192.imageshack.us/img192/5770/pict6447.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6344-wyroby-markona/#findComment-187366 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markon Opublikowano 26 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 26 Listopada 2011 i fota z 15:30 http://img822.imageshack.us/img822/6339/pict6453.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6344-wyroby-markona/#findComment-187405 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 26 Listopada 2011 :grin: :thumbsup: :clap: :clap: :clap: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6344-wyroby-markona/#findComment-187407 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 26 Listopada 2011 To Poszalałeś kolego gartulacje :clap: :clap: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6344-wyroby-markona/#findComment-187412 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markon Opublikowano 27 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 27 Listopada 2011 To Poszalałeś kolego gartulacje :clap: :clap: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:już wiem co następnym razem zmienić przy kiełbasie :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6344-wyroby-markona/#findComment-187670 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 27 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 27 Listopada 2011 Markon, kiełbaska piękna wyszła, ale ta szynka to bardzo podpieczona wyszła ... musisz zamontować coś, co rozproszy dym i temperaturę w wędzarni Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6344-wyroby-markona/#findComment-187681 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markon Opublikowano 27 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 27 Listopada 2011 to po jałowcu :grin: http://img840.imageshack.us/img840/2025/pict6458.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6344-wyroby-markona/#findComment-187682 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 28 Listopada 2011 i fota z 15:30i wystarczy to po jałowcuoj oj czyzby tylko po jałowcu ??? :tongue: Baleron wydaje mi się lekko "poszarpany", albo za długo parzony albo za wysoka temperatura parzenia... no chyba że... tępy nóż i gorący baleron... :wink: Kiełbasa fajnie wygląda, chociaż chuda... z wyglądu taka a"la wiejska... :thumbsup: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6344-wyroby-markona/#findComment-187684 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markon Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 28 Listopada 2011 i fota z 15:30i wystarczy to po jałowcuoj oj czyzby tylko po jałowcu ??? :tongue: Baleron wydaje mi się lekko "poszarpany", albo za długo parzony albo za wysoka temperatura parzenia... no chyba że... tępy nóż i gorący baleron... :wink: Kiełbasa fajnie wygląda, chociaż chuda... z wyglądu taka a"la wiejska... :thumbsup:krojona odrazu po parzeniu, lubię kiełbasę ale nie lubię jak są w niej takie tłuste twarde kawałki dlatego zmieliłem drobniej z mniejszą ilością tłustego :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6344-wyroby-markona/#findComment-187730 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 28 Listopada 2011 Markon, Baleron oczadział, a kiełbasa poszła w jego ślady. :grin: Jałowcem się nie wędzi tylko ziarno jałowca zmielone dodaje do wyrobów. Parę suchych gałązek nic nie wniesie, a dłuższe wędzenie zakwasi i goryczkę spowoduje. Dodawanie ziarna do paleniska to też czary, chyba że masz dymogenerator. Jak lubisz takie wyroby to ja nic przeciw temu nie mam i możesz nawet zrobić polewkę bitumiczną :grin: Do Świąt jeszcze troszkę pozostało -więc do nauki i zanim coś zrobisz następnego w tym stylu zapytaj jak zrobić. :wink: PS. popytaj jak wędziła Halusia https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=225275#225275 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6344-wyroby-markona/#findComment-187738 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markon Opublikowano 13 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 13 Grudnia 2011 moje dzisiejsze zakupy http://img854.imageshack.us/img854/9334/qqqpe.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6344-wyroby-markona/#findComment-190409 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markon Opublikowano 15 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 15 Grudnia 2011 a dziś wpadł mi udziec z sarenki :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6344-wyroby-markona/#findComment-190950 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markon Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 17 Grudnia 2011 a to praca dziś do 5 rano http://img265.imageshack.us/img265/3766/pict6493.jpg http://img412.imageshack.us/img412/6454/pict6498.jpg http://img80.imageshack.us/img80/5646/pict6501m.jpg a od 13 wędzenie http://img687.imageshack.us/img687/5007/pict6507.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6344-wyroby-markona/#findComment-191261 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markon Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 17 Grudnia 2011 po wędzeniu http://img812.imageshack.us/img812/7133/pict6515.jpg http://img543.imageshack.us/img543/553/pict6531.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6344-wyroby-markona/#findComment-191326 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr S Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 11 Marca 2012 Widać ze wędzenie się udało w 100 %... Cytuj http://emotikona.pl/emotikony/pic/0drinks.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/2flaga.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6344-wyroby-markona/#findComment-206734 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.