@halusia@ Opublikowano 25 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 25 Marca 2011 Fuj :!: Sam holesterol :!:Fuj ... ale błąd ...holesterol :grin: Boczek przecudnej urody pis'ie :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 26 Marca 2011 boczuś pieczonytaki boczuś...do tego książka i można czytać :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 26 Marca 2011 ślicznie się uśmiecha do mnie ten boczunio :thumbsup: ,a mój się dawno skończył i nie makiedy zrobić :sad: ja z cholesterolem nauczyłem się żyć,większość społeczeństwatak czekają inne choroby z przemysłowych wędlin,ale to inny temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziutek Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Wczorańsze co nieco goloneczka bez skóry, mała szyneczka i dwa boczki zwijane z polędwiczką, powiedzmy w środku bardziej się boję chemii niż cholesterolu Wszystkim za ich wyroby :clap: Cytuj „Idąc utartą drogą, wiesz czego się spodziewać.Idąc nowym szlakiem, odkrywasz nowe możliwości” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Wczorańsze co niecobardzo ładne wyroby i boczek zwijany taki zwarty :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Wczorańsze co nieco goloneczka bez skóry, mała szyneczka i dwa boczki zwijane z polędwiczką, powiedzmy w środku Obrazek bardziej się boję chemii niż cholesterolu Obrazek Wszystkim za ich wyroby :clap: A jak zrobiłeś golonkę bez skóry? Możesz pokazać przekrój? Pozdrawiam Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziutek Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Witam Biotit nic rewelacyjnego nie zrobiłem poprostu zawsze zdejmuję skórę z golonki, pójdzie do kaszanki skóra zaimpregnowana przez dym , praktycznie jest nie do zjedzenia, zostawiać pod przyszłe żurki ? [ obok golonki drugi z boczków, z polędwiczką, no prawie w środku, bez użycia żelatyny lub t.p. Golonka oczywiście z kością, dym wiśnia, wszystkie wyroby robię peklosól/sól kamienna -> 60/40 %., jestem w trakcie prób, co chodzi o wybarwienie, 50/50 % peklo/sól. Jutro robię śląską wędzoną na ałyczy (to takie małe owoce "śliweczki, żółte lub czerwonawe", () dla tych co nie znają, kiedyś szczepiono na tym drzewka śliw, nie wiem czy jeszcze to robią w tej chwili ?. Cytuj „Idąc utartą drogą, wiesz czego się spodziewać.Idąc nowym szlakiem, odkrywasz nowe możliwości” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 30 Lipca 2011 Przy okazji wędzenia większej ilości udek uwędziłem też trochę boczku w tym jeden rolowany ,jak jutro ostygnie to wstawię fotki . Sam jestem bardzo ciekawy jak wyjdzie bo robiłem taką roladę po raz pierwszy . http://img16.imageshack.us/img16/5393/wdzenie006.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 31 Lipca 2011 Rolada boczkowa . Boczek peklowana trzy dni -tabela ,po wyciągnięciu z zalewy natarłem rozgniecionym czosnkiem,grubo zmielonym pieprzem i lekko oprószyłem żelatyną i zrolowałem . W takiej postaci na całą noc z powrotem do lodówki ,rano na kij i w temperaturze pokojowej 2 godz ,następnie do wędzarni -osuszanie w temp.45-50 st 1 godz,wędzenie w tej samej temp 5godz. Parzenie -10min w temp 95st następnie obniżyłem temp do 80st i parzyłem 2godz,wewnątrz batonu na koniec 74st -rodzinka woli miększe . Oto efekt mojej pierwszej rolady http://img718.imageshack.us/img718/6394/boczek008.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 31 Lipca 2011 Ładnie Ci się skleił :clap: :clap: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 31 Lipca 2011 bogdan b, :thumbsup: :clap: Wstaw zdjęcie do kolekcji do kalendarza WB na przyszły rok, bardzo apetycznie wygląda :clap: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 31 Lipca 2011 piekny przekrój ale chyba na początku "płat" boczku odpowiednio przygotowałeś :wink: bo taka ta rolada chudziutka Nic nie robiłem ,u mnie w rejonie takie mamy blondynki :lol:a na poważnie taki już kupiłem i zapomniałem dopisać że przed rolowaniem potraktowałem go dość porządnie tłuczkiem . Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 31 Lipca 2011 Ja jak zwykle: Bogdan możesz wysłać trochę na e-mail ? :thumbsup: :clap: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek-krze Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 http://i56.tinypic.com/28vvd3.jpg http://i51.tinypic.com/nvxhtx.jpg http://i52.tinypic.com/2yycgnm.jpg Mój pierwszy bekonik. Powiedzcie mi jak zrobić taki rolowany ?? Cytuj Bo my jesteśmy mięsoholicy,wegetarianie są dla nas dzicy !Szynki, kiełbasy oraz kotlety,doprowadzają nas do podniety ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 27 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 27 Listopada 2011 I nawet się nie obijałam... :grin: Dzisiejsze wędzenie. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 27 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 27 Listopada 2011 I nawet się nie obijałam...No, no, zamiast odpoczywać Ty drepczesz przy wędzarce :clap: . Bardzo apetycznie wyglądają te boczusie i na pewno :thumbsup: :thumbsup: :clap: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 27 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 27 Listopada 2011 I nawet się nie obijałam... :grin: Dzisiejsze wędzenie. Nie obijałaś się :wink: :thumbsup: :clap: . Weszły wszystkie na raz , czy dwa wsady ? Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 27 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 27 Listopada 2011 Dzisiejsze wędzenie. Halinko jak zawsze :thumbsup: :clap: ,muszę już coś uwędzić ,bo mam trochę za daleko do Ino .. :lol: Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 28 Listopada 2011 I nawet się nie obijałam... :grin: Dzisiejsze wędzenie. Halusia Kolorek ............... pierwsza liga zawodowa :smile: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 28 Listopada 2011 Halusia Kolorek ............... pierwsza liga zawodowa jak malowane :lol: :thumbsup: :clap: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 28 Listopada 2011 @halusia@, Halinko no,no po prostu piękne :thumbsup: :clap: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 28 Listopada 2011 I nawet się nie obijałam...a czy Ty się kochana kiedykolwiek obijałaś? Śliczne, ale bym zjadła to nawet nie masz pojęcia :thumbsup: Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 28 Listopada 2011 boczusie extra, moje czekają na razie w zamrażarce, bedę wędził blizej świąt Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczeciniasty Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 28 Listopada 2011 No wygladaja jak zawsze wszystkie produkty Halusi wysmienicie o smaku oczywiscie nie wspomne.Mam pytanko czy boczusie zawsze podpiekasz ???parzylas moze i jaki byl efekt??? Cytuj PozdrawiamGDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 28 Listopada 2011 Mam pytanko czy boczusie zawsze podpiekasz ???parzylas moze i jaki byl efekt???Powiem tak, pierwszy mój boczek był parzony, natomiast teraz wszystkie podpiekam są bardziej smaczne. a czy Ty się kochana kiedykolwiek obijałaś? Śliczne, ale bym zjadła to nawet nie masz pojęcia :thumbsup:Madlinko raczej nie... mnie praca bardzo lubi. Powiem Ci że tak apetycznego boczku dawno nie miałam, nawet moja córa która takich rzeczy nie jada pochłaniała z domowym chlebkiem :grin: Halusia Kolorek ............... pierwsza liga zawodowa :smile:No wiesz Andrzejku, ja to potrafię flirtować z Borniakiem :tongue: Dziękuję Wam za słowa uznania.. :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.