Zbój Madej Opublikowano 2 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #426 Opublikowano 2 Stycznia 2015 teraz przydałby Ci się ktoś do masażu pleców Kiedy przyjeżdżasz Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/18/#findComment-394260 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #427 Opublikowano 2 Stycznia 2015 @halusia@, dnia 02 Sty 2015 - 20:22, napisał: teraz przydałby Ci się ktoś do masażu pleców Kiedy przyjeżdżasz No troszkę za daleko Wojtku, ale przy najbliższej okazji na zlocie to masz jak w banku Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/18/#findComment-394265 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 2 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #428 Opublikowano 2 Stycznia 2015 przy najbliższej okazji na zlocie to masz jak w banku Łeeee qrcze, w tym roku raczej nic z tego , ale w przyszłym roku to kto wie :rolleyes: jak by nie było w kajecie zapisałem, tak na wypadek wszelaki gdyby pamięć zawiodła :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/18/#findComment-394267 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #429 Opublikowano 2 Stycznia 2015 4 jajka od chłopa To chyba od dwóch Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/18/#findComment-394278 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 2 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #430 Opublikowano 2 Stycznia 2015 To chyba od dwóch Oj tam, źle policzyłem Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/18/#findComment-394282 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #431 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Napisano 15 minut temu Zbój Madej, dnia 03 Sty 2015 - 06:20, napisał: 4 jajka od chłopa To chyba od dwóch To byl mutant Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/18/#findComment-394286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #432 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Kuraczki gotowe, te kawałki co się mocno skarmelizowały przy pieczeniu to w trakcie pieczenie obracałem, po upieczeniu też kilka kawałków obróciłem w stronę sosu Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/18/#findComment-394391 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 9 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #433 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Dawno nie robiłem i przedwczoraj machnąłem gołąbki poznańskiehttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zbója/?p=196073przepis poniżej przepisu na "Mielony EAni".Na fotce wida 2/3 tego co zrobiłem Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/18/#findComment-395754 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 24 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #434 Opublikowano 24 Maja 2015 Przyjechała siostra z Wrocka, poszła ze szwagrem na spacer i nazbierała bratu marketową reklamówkę pokrzyw. Zrobiła pesto Pokrzywy mrożone przez godzinę, liście umyte i zmiksowane z płatkami migdałów, olejem, oliwkami zielonymi, solą i pieprzem, przołożyła do słoików i kazała spożywać, słoiki w lodówce. Jeszcze nie jadłem, siostry próbowały i mówiły, że dobre, zjem na kolację, chyba z chlebem Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/18/#findComment-426856 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #435 Opublikowano 24 Maja 2015 .To może być całkiem niezłe. Spróbuj z makaronem .Posyp serem. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/18/#findComment-426861 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #436 Opublikowano 24 Maja 2015 moze byc jako zakaska na chlebku do piwka w oczekiwaniu na danie z gryla Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/18/#findComment-426862 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #437 Opublikowano 25 Maja 2015 moze byc jako zakaska na chlebku do piwka w oczekiwaniu na danie z gryla Pokrzywy do piwa, szkoda psuc smak piwa Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/18/#findComment-426974 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #438 Opublikowano 25 Maja 2015 @BazylWidzew, popijasz piwkiem zeby zabic smak zielcha Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/18/#findComment-427007 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 17 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #439 Opublikowano 17 Czerwca 2015 http://www.olgasmile.com/tahini.html W przepisie jest jedna łyżka, ja dałem trzy łyżki oleju rzep. Z pasty będzie to: http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/baklazan/baba_ghanoush/przepis.html Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/18/#findComment-430926 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #440 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zbójaszku lepsza od oleju do pasty jest oliwka .Takie moje zdanie,ale mogę się oczywiście mylić Fajnie że za orient się wziąłeś Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/18/#findComment-430928 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 17 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #441 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zbójaszku lepsza od oleju do pasty jest oliwka Smak oliwy z oliwek jakoś nigdy mi za bardzo nie podchodził, ale swego czasu używałem. Może i zakupię małą butelkę do tego wyrobu. Siostrzenieca ma przyjść i ocenić smak Fajnie że za orient się wziąłeś Raz na jakiś czas kombinuję z kuchniami niepolskimi i różnymi przyprawami. Do baba ghanoush zbierałem się od zimy Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/18/#findComment-430929 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #442 Opublikowano 17 Czerwca 2015 (edytowane) Bardzo smakowite to jest świetnie, że zrobiłeś własną tahini... będzie poezja! Jak jeszcze te bakłażany upieczesz nie w piekarniku tylko z użyciem drewna, ognia i dymu to już w ogóle Pierwszy raz jak 'babę' robiłem wyszła taka mała miseczka.. mówię do BigMamy "no to popróbuj!" wracam a tam nic a nic nie zostało "oj sory bubuś, ale myślałam, że to tylko dla mnie porcja.. a takie dobre to było mmmm" hehe Podasz to z czymś konkretnym czy jako pasta do pieczywa/warzyw? Pozdrawiam ed; oo i od razu dało do kliknięcia reklamę "Stambuł - zawsze na czasie" hahaha centrala google już wie co będziesz miał na obiad? ahh i oczywiście Kruszynka ma 100% racji oliwa z oliwek obowiązkowo! a że oliwa ma wiele smaków to na pewno znajdziesz taką, która Ci przypadnie do gustu ja kiedy tylko mogę kupuję oliwę z Makro (marki Aro).. jest tania i bardzo mi smakuje Edytowane 17 Czerwca 2015 przez PanBoczek Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/18/#findComment-430931 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 17 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #443 Opublikowano 17 Czerwca 2015 z użyciem drewna, ognia i dymu to już w ogóle To odpada, zostaje piekarnik "oj sory bubuś, ale myślałam, że to tylko dla mnie porcja. :laugh: Podasz to z czymś konkretnym czy jako pasta do pieczywa/warzyw? Czerstwy chlebek zakwasowy. Może i zrobie chlebki egipskie do tego, ale raczej swój chleb A Ty z czym zapodajesz oliwka oliwa z oliwek obowiązkowo! To jeszcze jedno. W sieci były też przepisy z dodatkiem oleju sezamowego i oleju z pestek winogron. Dodawaliście może takie oleje? Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/18/#findComment-430936 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #444 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Sezamowy używam często między innymi do humusu,kebabczy itp.kotlecików ,olej z pestek winogron takoż.Ogólnie to ja wszystkie oleje lubię a lniany to teraz mój nr.jeden Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/18/#findComment-430938 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 17 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #445 Opublikowano 17 Czerwca 2015 do humusu Humus jadłem, dobry, mój egipski siostrzeniec nieraz robi kebabczy Co to? Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/18/#findComment-430942 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #446 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Czerstwy chlebek zakwasowy. Może i zrobie chlebki egipskie do tego, ale raczej swój chleb A Ty z czym zapodajesz jak od razu łyżką nie wyjedzą to świetnie się łączy z (w spolszczonej wersji) tortilla pszenna i grillowane lub parzone i na chrupko smażone tłuste mięsko ..lub na kanapki, łyżka jako zwieńczenie zupy/chłodniku (i jeszcze chlust oliwy), a dekadencją jest domowa polędwica łososiowa.. cienko krojona i nadziana babą (w formie ruloników). Dodawaliście może takie oleje? jak nie oliwa to najlepiej bezsmakowy olej.. a już jaki to najbardziej kwestia zdrowotna hehe u mnie zawsze jak coś na ciepło to staram się wytopiony smalec używać.. na zimno oliwa, olej sezamowy, lniany i z pestek winogrondo baby jak i do humusu czasem warto dodać kilka kropli oleju sezamowego (tego ciemnego) dla pokreślenia smaku Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/18/#findComment-430943 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waro58 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #447 Opublikowano 17 Czerwca 2015 do humusuHumus jadłem, dobry, mój egipski siostrzeniec nieraz robi kebabczyCo to? Właściwie kebabczete, bułgarski klasyk, http://lawendowydom.com.pl/kebabczeta-bulgarski-klasyk/ Cytuj PozdrawiamWaldek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/18/#findComment-430946 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 17 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #448 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Właściwie kebabczete, bułgarski klasyk Zrobiłbym takie ale grill'a na razie brak Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/18/#findComment-430966 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #449 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Właściwie kebabczete, Racja,ja spolszczyłem z tym że miałem na myśli wszystkie odmiany tych bałkańsko-tureckich mielonek Zrobiłbym takie ale grill'a na razie brak Na patelni też dasz radę Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/18/#findComment-430984 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #450 Opublikowano 17 Czerwca 2015 To jeszcze jedno. W sieci były też przepisy z dodatkiem oleju sezamowego i oleju z pestek winogron. Dodawaliście może takie oleje? Zboju MAdeju, czesto daje wlasnie do takich dan olej z pestek winbogrona. Jest lagodny i prawdopodobnie bedzie tobie smakowac, b0o nie narzuca swojego smaku w potrawach. Ale pysznosci tutaj robisz , az teraz szukam czasu w kalendarzu ,zeby tez tak sobie pogotowac Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/18/#findComment-430989 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.