Zbój Madej Opublikowano 17 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #476 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Czo ktoś może mi zapodać przepis na domowy majonez z żółtka lub żółtek?? jakiś prosty przepis Na forum znalazłem jeden przepis, ale z całego jajka. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/20/#findComment-463546 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #477 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Prosze 1 zoltko1 lyzka musztardy ok 0.5 olejuwszystko w jednakowej temp zoltko mixujemy z musztarta ,a pozniej dolewamy cienkim strumieniem olej,az majonez stanie sie jednolity i gesty.doprawiamy 2 lyzeczkami octu ½ lyzeczki soli 2 lyzeczki cukru pudru lub miodu i szczypte pieprzu ciagle mieszajac i do sloika i do lodowki. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/20/#findComment-463551 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 17 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #478 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Prosze Dzięki wielkie :DAha electra, mam ocet jabłkowy 6%, czy trzy łyżeczki to będzie oki, czy może więcej ? Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/20/#findComment-463555 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #479 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Bedzie dobrze ..wiesz posmakujesz jak za malo to dodasz ,ja zawsze smakuje ,bo a to zoltko wieksze to czasem oleju przyjmie wiecej ale 3 napewno wystarcza. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/20/#findComment-463557 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 17 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #480 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Dzięki dzięki :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/20/#findComment-463564 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon55556 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #481 Opublikowano 17 Grudnia 2015 A to tak w razie W gdyby się zwarzył.Najszybszy i najłatwejszy sposób polecony mi przez Babcię - mocno schłodzić zwarzony majonez (np. kilkanaście minut w zamrażarce)... i ubić jeszcze raz. Już po kilku sekundach ze zwarzonego wodnistego majonezu uzyskujemy pożądaną, gęstą konsystencję :-) Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/20/#findComment-463580 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #482 Opublikowano 17 Grudnia 2015 ja bym ten ocet dodawałam w trakcie ubijania też - zapobiega to zwarzeniu . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/20/#findComment-463650 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #483 Opublikowano 23 Grudnia 2015 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9904-śniadania-obiady-kolacje/?p=463146 Jabłka były duże, weszło jedno krojone na pół, ale zszyć już nie było jak.Piekłem tak jak zapodane miałem w przepisie. Myślę, że brakło jakieś 10-15 min. w rękawie i kaczka była lekko twardawa, ale jak najbardziej do zjedzenia. Sól, majeranek i jabłko to wystarczające dodatki coby kaczka smakowała, dla mnie bardzo dobra była.Jak się następna trafi z podwórka, a jak się nie trafi to kupię i zrobię ją tak samo, oczywiście będę piekł dłużej https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zbója/?p=463551 Wsio pięknie, ale coś mi i mojej mamie nie pasowała ilość cukru w przepisie i z ostrożności dałem 1/4 łyżeczki i jest to ilość dla mnie wystarczająca.Ocet dałem jabłkowy w ilości 2.5 łyżeczki. Z octem trzeba uważać, musztarda może być bardzo octowa i majonez wyjdzie kwaśny.Jak Olga (chudziaczek ) pisała, ocet dodawałem w trakcie miksowania składników, nic się nie zważyło.Majonezik superaśny Polecam przepis W trakcie. Gotowe, Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/20/#findComment-464629 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon55556 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #484 Opublikowano 23 Grudnia 2015 (edytowane) Jak dziura duża to można patykami do szaszłyków lub wykalaczkami poprzebijac A potem nitka lub szpargatem przeplatac jak sznurowki i zaciągnąć wtedy się zlezie do kupy ;-) Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka Edytowane 23 Grudnia 2015 przez sajmon55556 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/20/#findComment-464668 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #485 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Jak dziura duża to można patykami do szaszłyków lub wykalaczkami poprzebijac A potem nitka lub szpargatem przeplatac jak sznurowki i zaciągnąć wtedy się zlezie do kupy ;-) Wiem wiem, ale jabłka były tak duże, że dałem tylko jedno przekrojone na pół i to ledwo weszło. Zszyć już nie było jak Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/20/#findComment-464689 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #486 Opublikowano 23 Grudnia 2015 ktoś może mi zapodać przepis na domowy majonez z żółtka lub żółtek?? jakiś prosty przepis Wojtek ten majonez jest najszybszy z mozliwych zawsze wychodzi i jest super:http://https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6557-majonez-domowy-w-15-sekund/ Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/20/#findComment-464736 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #487 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Wojtek ten majonez Klikam linka i otwiera mi się takie coś http://dp.g.doubleclick.net/apps/domainpark/domainpark.cgi?client=ca-dp-oversee32_3ph_xml&domain_name=http.com&channel=012174%2Ctest53&drid=as-drid-2351749742621707&output=html Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/20/#findComment-464741 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #488 Opublikowano 23 Grudnia 2015 U mnie link działa prawidłowo Wojtuś Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/20/#findComment-464770 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #489 Opublikowano 23 Grudnia 2015 U mnie link działa prawidłowo Wojtuś Cały czas wyskakuje mi ta sam strona. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/20/#findComment-464795 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frapio Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #490 Opublikowano 23 Grudnia 2015 http://http://wedlin...wy-w-15-sekund/404 ERROR File not found Cytuj Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/20/#findComment-464811 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomibass Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #491 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Ten będzie działał https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6557-majonez-domowy-w-15-sekund/ Cytuj Tutaj moja mała ewolucja -> -> -> Szara beczka Tomiego Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/20/#findComment-464812 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #492 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Z telefonu Wam tego nie zlinkuję wejdzcie w Wyroby garmażeryjne ... Majonez domowy w 15 sekund Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/20/#findComment-464818 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 31 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #493 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Kolejne podejście do kaczki. Niestety kaczki od chłopa niet, ale kaczka z Lidla też się nadała Temp. trochę podniosłem i piekłem w 185-190st.C, na ostatnie prawie 20 min rękaw rozciąłem i piekłem na kolorek.Kaczka wyszła "miętka" bardzo, może nawet za bardzo, ale za to smaczniasta.W zapasie jeszcze jedna kaczka z marketu Dino, zamrożona Arecki, kaczka na Twój sposób jest bardzo oki Spożywałem bez dodatków, sam nie wiem jak, ale pół kaczuszki samo do żołądka weszło :facepalm:, dla lepszego trawienia kilka guli wytrawnej czerwonej Portady Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/20/#findComment-465639 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #494 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Arecki, kaczka na Twój sposób jest bardzo oki Pięknie upieczona .Ciesze się ,że smakowało. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/20/#findComment-465652 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #495 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Wojtku oby Cię w drożdże wsadzili - po tej fotce tak się głodny zrobiłem, że jeszcze w tym starym roku zgrzeszę i coś na ząb wrzucę - kaczucha wygląda jak bajki albo najlepszej księgi kucharskiej. Smacznego - i szkoda, że mnie nie ma koło Ciebie bo pomógłbym w degustacji. Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/20/#findComment-465746 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 6 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #496 Opublikowano 6 Lutego 2016 W końcu zrobiłem mój pierwszy zakwas z chlebkiem własnej produkcji, a nie na sklepowym "razowym" robionym na melasie, chociaż na chlebie sklepowym też były smaczniaste Machnąłem taką większą porcyjkę Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/20/#findComment-473645 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 23 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #497 Opublikowano 23 Lutego 2016 Zbliża się gościna to i dreptania już zacząłem.Żeberka na bogato wg Zbója, czyli boczek z/s i z/k, krojony między żeberkami. Przyprawy to sól, pieprz świeżo kręcony, majeranek, a do pieczenia pod mięso cebula w grube plastry krojona i czosnek w ząbkach. Pieczenie jutro Polecam Andrzej k w Sierpniu stwierdził, że bardzo dobre, a na drugi dzień mówił, że grzane na patelni jeszcze lepsze Do spiżary na podłogę. Jutro w rękaw i do piekarnika. 200st.C przez 30 min. i 180st.C przez jakieś 90 min, może krócej I zakwasik buraczany. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/20/#findComment-478810 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #498 Opublikowano 23 Lutego 2016 Zapowiada się smakowicie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/20/#findComment-478811 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 23 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #499 Opublikowano 23 Lutego 2016 Aha, zakwas z tej produkcji poszedł do śmieci Zrobił się gęsty jak kisiel. Z tego co się wywiedziałem dostały się do słoja bakterie śluzowe, czy jakoś tak. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zbója/?p=473645 Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/20/#findComment-478812 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #500 Opublikowano 23 Lutego 2016 A taki boczus na grylu ..miod malina Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/20/#findComment-478817 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.