Zbój Madej Opublikowano 12 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #651 Opublikowano 12 Stycznia 2020 (edytowane) Jacek, gdybym dodał te ok. 2.5g soli jak w przepisie stoi to myślę, że byłoby oki Nt. przykład drugi kawałek był z przyprawami z przepisu no i z solą dodatkową i jest super.Słoninę co dziś nastawiłem zrobię już z dodatkową solą, zobaczymy co wyjdzie. Tak to jest z tymi przyprawami niestety trzeba troszkę na czuja dawaćZgadza się. Lepiej nie dosolony niż za słonyJa to mawiam inaczej, lepiej dosolić jedzenie na talerzu niż popijać za słone Edytowane 12 Stycznia 2020 przez Zbój Madej Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/27/#findComment-654063 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #652 Opublikowano 12 Stycznia 2020 niż popijać za słone Zależy czym kochanieńki, zależy czym. Wojtek, a jaka jest w smaku? Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/27/#findComment-654064 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #653 Opublikowano 12 Stycznia 2020 niż popijać za słone Zależy czym się popija Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/27/#findComment-654067 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 12 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #654 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zależy czym kochanieńki, zależy czym. Zależy czym się popija No, fakt Wojtek, a jaka jest w smaku? Smak bardzo dobry.Wersja z przyprawami jak w przepisie zapodałeś, jest super, na słoność też.Jak potrzymam z przyprawami dłużej zapakowane próżniowo to zapewne lepiej przejdzie smakami, ale po dwóch dobach i tak jest super zakąska, a nawet tak o do odkrojenia w biegu plasterka i swobodnego pogryzienia bez "popijania", tak bym to nazwał Następna porcja ugotowana, przegryza się, będą następne robione, może z innego przepisu co podałeś Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/27/#findComment-654069 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 21 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #655 Opublikowano 21 Lutego 2020 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16793-rosja-ukraina-sało-różne-przepisy/?p=651876 Przepis szczerze polecam.Robiłem z boczku z/s, b/k. Robiłem też z grubej słoniny z/s.Robiłem wersję z przyprawą do sało, robiłem też tak jak w przepisie napisane.I słonina i boczek bardzo dobre, ale jak mam wybierać to z boczku sało jakby lepsze w smaku, wersja z przepisu powyżej.Zapakowane próżniowo w lodówce się przegryza. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/27/#findComment-657768 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #656 Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Krupniczek na wywarze z dzika ze skwareczkami z boczku i kiełbaski śląskiej własnej produkcji Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/27/#findComment-664513 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #657 Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Świetna, imieninowa zupka. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/27/#findComment-664514 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #658 Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Bogato Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/27/#findComment-664521 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #659 Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Świetna, imieninowa zupka. Zamiast tortu czy innego ciastka Bogato No, krupnik u mnie raczej zawsze na bogato, obiad jednodaniowy. Raz na ruski rok trafi się krupnik bez skwarka, ale to bardzo sporadycznie Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/27/#findComment-664522 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #660 Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Krupniczek na wywarze z dzika ze skwareczkami z boczku i kiełbaski śląskiej własnej produkcji No to to zupka takie lubię w moim stylu Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/27/#findComment-664548 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mamona Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #661 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Yay, tego dzika tyle sie w Polsce przerabia, ze az zaczynam zazdroscic.Tak z ciekawosci, jak nabyles mieso dzika? Ustrzelil? Kupil w sklepie? Jakos inaczej? U nas jak mamy w lodowce dziczyzne to najczesciej wlasnorecznie lub przy pomocy ustrzelona. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/27/#findComment-664573 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #662 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Dzik zakupiony w kole łowieckim. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/27/#findComment-664576 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 25 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #663 Opublikowano 25 Czerwca 2020 Podreptaliśmy dziś z trochę z mamuśką Dżemik truskawkowy na żelfixie 3w1 Dr. Oetkera ze zmniejszoną lekko ilością cukru białego. 6 kg truskawek, jeszcze 4 kg przerobimy i będzie git. Produkcja po 5-ciu latach przerwy, jakoś tak. Nie miksowane, truskawki prawie w całości i wielka ilość galaretki, mniam Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/27/#findComment-669870 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 13 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #664 Opublikowano 13 Lipca 2020 Dziś jagody 9 kg, tez na żelfixie Dr. Oetkera Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/27/#findComment-671411 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 15 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #665 Opublikowano 15 Lipca 2020 Drylowane wisienki na żelfixie 3w1, 6 kg Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/27/#findComment-671573 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 15 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #666 Opublikowano 15 Lipca 2020 Drylowane wisienki na żelfixie 3w1, 6 kg Pięknie się prezentują słoiki bez naklejek ( starych) nakrętki jednakowe o smak nie pytam, bo to oczywiste, że każdy robi to co lubi moje wiśnie jeszcze na drzewie Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/27/#findComment-671601 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 15 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #667 Opublikowano 15 Lipca 2020 słoiki bez naklejek ( starych) nakrętki jednakowe Dziś przed południem z paczkomatu wyjęte, nóweczki. Odraz do zmywarki poszły Popołudniu kolega dostarczył jeszcze trochę wiśni i wszystkiego zrobiliśmy z mamą 36 słoiczków 300 ml. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/27/#findComment-671609 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 31 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #668 Opublikowano 31 Lipca 2020 Koziołek się trafił Kości obgotowane, po oddzieleniu mięsko do mrożenia, będzie do leberki. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/27/#findComment-672942 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #669 Opublikowano 19 Sierpnia 2020 "Polskie oliwki", 5 kg. już są w garze, zalane mocno ciepłą zalewą, gotowanie 4 min. od momentu zagotowania wody Zalewa robiona na czuja. Przyprawy to pieprz ziarnkowy, czosnek, korzeń chrzanu, ziarno gorczycy, koper. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/27/#findComment-674559 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij #670 Opublikowano 19 Sierpnia 2020 To konserwowe czy kiszone.? Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/27/#findComment-674565 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #671 Opublikowano 19 Sierpnia 2020 To konserwowe czy kiszone.? Konserwowe. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/27/#findComment-674567 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij #672 Opublikowano 19 Sierpnia 2020 (edytowane) Nie neguje Twoich ogórków i podejścia na czuja. ????Spróbuj zrobić z tego przepisu https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14555-og%C3%B3rki-konserwowe-mojej-mamy/?hl=og%C3%B3rkibędzie Pan zadowolony. A na pewno zalewę, jest zrównoważona.Ja po zagotowaniu natychmiast wyciągam z kotła i studzę, normalnie w piwnicy. ???? Edytowane 19 Sierpnia 2020 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/27/#findComment-674569 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij #673 Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Jak koserwowe to tylko z przepisu jak wyżej.Nie jadłem jeszcze lepszych.Ja pasteryzuję 8 min i są chrupiace. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/27/#findComment-674573 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #674 Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Dzięki Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/27/#findComment-674579 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #675 Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Rano byłem na ryneczku, ale papryka mało atrakcyjna, jej cena też Coby nie było dziś całkowitego bezrobocia to ogórki 3 kg u Baśki wziąłem. Dziś z dodatkiem papryczki ostrej, jakaś chilli, albo pepperoni czy cuś Zalewa jak wczoraj. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/27/#findComment-674624 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.