Zbój Madej Opublikowano 9 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 9 Listopada 2012 Zagmerałem zupkę/krem, taka niby pieczarkowa. Warzywa mrożone od Geronimo Martins mrożone - 0.75 kg pieczarki - 0.6 kg wywar z gotowania warzyw - tak na oko ze 2 literki było ziemniaki - dwa bardzo duże, ze 40 dag. chyba warzyły cebula - trzy duże sól i pieprz do smaku Warzywa z pokrojonymi w kostkę ziemniakami gotowałem ze 30 min. pieczarki wraz z cebulą podsmażyłem na oleju, dodałem do gara z warzywami, zmiksowałem, przyprawiłem, trochę pogotowałem i spożywałem. Ot taka zupka przyszła mi do głowy i wyszła smaczniasta. W necie dużo przepisów na zupki pieczarkowe, aż za dużo i zrobiłem po swojemu. Zupę gotowałem przedwczoraj i wyszło tyle, że chyba dopiero w Poniedziałek ją skończę :lol: http://img717.imageshack.us/img717/598/obraz026wm.jpg Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/6/#findComment-248552 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 9 Listopada 2012 Zbóju a wywaru z mięska w zupce nie ma ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/6/#findComment-248559 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 9 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 9 Listopada 2012 a wywaru z mięska w zupce nie ma ?Wywar był, ale z warzyw, już poprawiłem Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/6/#findComment-248576 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 9 Listopada 2012 Czyli taki jarski gorący kubek ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/6/#findComment-248577 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 9 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 9 Listopada 2012 Czyli taki jarski gorący kubek ? Dokładnie Co do wywaru mięsnego to wczoraj gotowałem na wołowince do flaków czeskich wg Podlasiaka, jutro moja mam je ugotuje, a ja w Niedzielę doprawię Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/6/#findComment-248581 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 9 Listopada 2012 I tak też Zbóju wstawiłem na FB ..... jarska, wegetariańska. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/6/#findComment-248584 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 11 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 11 Listopada 2012 https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=294541#294541 :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Flaków dostałem tylko 1.6kg. Kostkę wołową zastąpiłem wywarem wołowym, jakieś 1/2L. Przyprawy sypałem z ręki, ale tak na łoko to ziół prowans. 2 łyżeczki, papryka czerw. 1/2 łyżeczki, papryka(pieprz cayenne) 1/4 łyżeczki, skórka z cytryny starta na drobnej tarce i posiekana, sól 1 i 1/2 łyżeczki, pieprz czarny 1/2 łyżeczki, dwie cebule średniej wielkości, dwa ząbki czosnku, mąka 3 ale łyżeczki, koncentrat około 100g. Reszta jak w przepisie stoi. Polecam flaczki z tego przepisu, ALE gdybym miał się czepić mojego wykonania to o jedną cebulę mniej, zioła prowansalskie wystarczy 1 łyżeczka. Polecam :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :grin: :grin: Na takie małe drugie danie pokroiłem sobie po dwa plastry wątrobianki, skrzydełko z rosołu, miałem spożyć z korniszonkami, ale po jednym talerzu flaczków "drugie" poszło do lodówki, flaki są bardzo sytne Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/6/#findComment-248817 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 18 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Fasolka po bretońsku na własnych wędzonkach Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/6/#findComment-289082 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #134 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Fasolka moja ulubiona! :clap: :thumbsup: Jutro pamiętaj o witrzeniu pomieszczenia w którym przebywasz Cytuj http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/6/#findComment-289100 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 18 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #135 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Jutro pamiętaj o witrzeniu pomieszczenia w którym przebywasz Ju dawno wywietrzone :P :lol: fasolkę robiłem w Kwietniu, teraz wstawiam zaległe fotki Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/6/#findComment-289102 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 19 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #136 Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zupa gulaszowa drobiowa. 6 udek drobiowych, te okrągłe części b/s i b/k 3 średnie cebule 1 papryka 2/3 puszki kukurydzy 1.5-2L wody, rosołu lub wywaru drobiowego kumin mielony garam masala przyprawa Harrisa papryka słodka mielona, ja dodałem jeszcze suszone płatki papryki czerwonej i zielonej, ale nie jet konieczna, sól do smaku Ilość przypraw dowolna, ja swoje ilości zamieściłem na fotkach. Zupa ta do głowy mi przyszła po zrobieniu zupy zlotowej na karkówce niegrillowanej wg Hani kaszubki 33. Mięso kroję w kostkę i lekko podsmażam na patelni tak aby woda odparowała, jak złapie mały kolorek to tez jest oki, cebulę podsmażam w garnku, w którym będę wsio gotował, jak mięso się podsmaży to dodaję go do podsmażonej cebuli i dodaję do tego odmierzone na oko przyprawy i przez minutkę mieszam wszystko po czym dodaję wodę czy inny rosół, doprowadzam do zagotowania i pod przykryciem gotuję na małym ogniu jakieś 45 min. i dodaję kukurydzę, z kukurydzą gotuję 15-20 min. i dodaję pokrojoną w kostkę paprykę, wsio razem gotuję jeszcze 10-15 min. Po ugotowaniu lub na drugi dzień wlewam gorącą zupę do słoików, zakręcam i po wystudzeniu do lodówki, czym dłużej postoi tym lepiej się przegryzie i jest smaczniejsza, co nie znaczy, że nie smakuję na świeżo. Robiłem tą zupę chyba 6 razy :rolleyes: ale raczej 5 razy, już nie pamiętam. Polecam bardzo :D Wywar na kościach po obranych półćwiartkach drobiowych. http://images10.fotosik.pl/4365/928982fe22d58328m.jpg http://images10.fotosik.pl/4365/abe60985b6e36bd2m.jpg http://images10.fotosik.pl/4365/60da0b1f04a00d5cm.jpg http://images10.fotosik.pl/4365/66eb1334c8c0c017m.jpg http://images10.fotosik.pl/4365/8e3d3f1e27edc352m.jpg http://images10.fotosik.pl/4365/5c30372c5445c336m.jpg http://images10.fotosik.pl/4365/60f09a589e7d0510m.jpg http://images10.fotosik.pl/4365/606e47f7c64540d0m.jpg http://images10.fotosik.pl/4365/4d399a7762d72902m.jpg http://images10.fotosik.pl/4365/bd16383a8dde1b5cm.jpg http://images10.fotosik.pl/4365/1f37190165a888f8m.jpg To co do słoików nie weszło, było dziś na obiadek http://images10.fotosik.pl/4365/7a3895fa17bf3781m.jpg Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/6/#findComment-289201 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #137 Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zbój Madej napisał''Zupa ta do głowy mi przyszła po zrobieniu zupy zlotowej na karkówce niegrillowanej wg Hani kaszubki 33.''A zupka była pierwsza klasa.Drobiowa też może być ciekawa. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/6/#findComment-289247 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 7 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #138 Opublikowano 7 Lipca 2013 Kotlety Pożarskie Mały dodatek łopatki wieprzowej, tak z 10 dag, pałętała się po zamrażarce to dodałem do drobiu Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/6/#findComment-291453 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #139 Opublikowano 8 Lipca 2013 To jeszcze przepisik na te frikadelle :!: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/6/#findComment-291637 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 9 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #140 Opublikowano 9 Lipca 2013 https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=232755#232755 :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/6/#findComment-291657 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #141 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Koreczki curry w zalewie beny, 3.3 kg Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/6/#findComment-295308 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #142 Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Machnąłem dziś kolejną porcyjkę koreczków curry Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/6/#findComment-295639 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #143 Opublikowano 7 Sierpnia 2013 A weź proszę zapodaj przepisa lub linka na te koreczki curry. Tak coś czuję nadchodzące natchnienie do podreptania w kuchni :grin: Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/6/#findComment-295640 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #144 Opublikowano 7 Sierpnia 2013 A weź proszę zapodaj przepisa lub linka na te koreczki curryhttps://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=276116#276116 Czerwonego pieprzu nie dałem tym razem, dodałem po trzy ziarnka ziela, reszta jak w przepisie stoi. Słoiki gotowałem 4 min. :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/6/#findComment-295642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #145 Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Wielkie dzięki. To już wiem co będę robił jak wrócę ze spływu ..... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/6/#findComment-295650 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #146 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Bulion wołowy, będzie do zupki gulaszowej z karkówki. Plaster rostbefu i kawałek mostka, ziele ang., pieprz ziarnkowy, listek bobkowy, czosnek. 2.5 godz. gotowania i gotowe Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/6/#findComment-296458 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #147 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 fajnie, tylko czemu on mi się przygląda? :grin:Oj tam oj tam :lol: niech Ci będzie już, że to wywar, a nie bulion wołowy :tongue: :lol: :lol: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/6/#findComment-296469 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #148 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zupka gulaszowa z karkówki na wywarze wołowym Chyba trochę za bardzo "poleciałem" z dodatkiem słodkiej mielonej papryki czerwonej, ale do jutra raczej się przegryzie Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/6/#findComment-296479 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #149 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zupka gulaszowa z karkówki na wywarze wołowym Wojtku!... 1/2 garnka??? Gdzie reszta?? :shock: :tongue: :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/6/#findComment-296486 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #150 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 1/2 garnka??? Gdzie reszta?? :shock: :tongue: :grin:Tylko tyle zrobiłem :tongue: , ze 3L jest :grin: :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/6/#findComment-296489 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.