andrzej k Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #301 Opublikowano 5 Sierpnia 2014 A nastawić miałeś po ostatniej wizycie w Lutym I za to muszę się :blush: . Od lutego dopiero parę dni minęło. Z tym to się zgadzam w 100% Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/13/#findComment-364694 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz1960 Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #302 Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Dodaj jeszcze do słoja trochę kopru kawałek chrzanu i czosnek, wtedy zakwas wychodzi pychota. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/13/#findComment-364706 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #303 Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Następną raza może dodam, a czosnek daję zawsze. Poprzednio kminek dodałem, choć kminek lubię baaaardzo to jednak bez kminku zakwas dla mnie lepszy Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/13/#findComment-364711 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #304 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zakwasik buraczany gotowy.Robił się nie 7, a 7.5 dnia, smak kwasu bardzo prawidłowy W przepisie jest 1.5 kg buraków, ja miałem niecałe 1.8 kg i tyle dałem Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/13/#findComment-365684 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #305 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 W przepisie jest 1.5 kg buraków, ja miałem niecałe 1.8 kg i tyle dałem No to ja już nie muszę zarabiać . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/13/#findComment-365689 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #306 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 No to ja już nie muszę zarabiać . Nie musisz nie musisz :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/13/#findComment-365691 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #307 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zbójaszku, a czy mnie oczy mylą, czy jest on "nieco" mętnawy? Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/13/#findComment-365712 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #308 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Jest i nie mam pojęcia dlaczego, ale smak jest oki Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/13/#findComment-365715 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #309 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Machnąłem barszczyk na wędzonych fajnościach pozlotowych.Teraz się przegryza, jakieś dwie godzinki i cedzenie, doprawianie solą, pieprzem, czosnkiem, zakwasem buraczanym i przyprawą z grzybów leśnych Będzie cosik na wzór żeberek JackaC, ale bez wegety, zamiast tego to moja mieszanka przyprawy do kuraka pieczonego i sól. Jutro dżem brzoskwiniowy, ketchup, cebula i ewentualnie jeszcze dodam pieprzu cayenne.Chyba stałem się fanem marynowania próżniowego, żeberka zapakowane do jutra. Jutro pozostałem dodatki i pieczenie Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/13/#findComment-367463 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #310 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Jestem ciekawa smaku Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/13/#findComment-367500 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #311 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 czy ta przyprawa grzybowa to jakas mieszanka ,czy poprostu susz z grzybow zmielony?bo ciekawie brzmi ,jesli mieszanka to jak bym mogla prosic o przepis Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/13/#findComment-367502 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #312 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Jestem ciekawa smaku Ciekawa smaku barszczu, żeberek czy aromatu grzybów leśnych?? czy ta przyprawa grzybowa to jakas mieszanka ,czy poprostu susz z grzybow zmielony?bo ciekawie brzmi ,jesli mieszanka to jak bym mogla prosic o przepis Jest to mieszanka przypraw. Przepisu brak. Mieszanka nie do kupienia w sklepach, robiona jest po znajomości na zamówienie :D Barszczyk gotowy.Odlałem 1.5 L barszczu już przyprawionego po mojemu i dodałem aromatu grzybków leśnych w ilości 4g, było mało dałem jeszcze gramik, było prawie dobre i jeszcze gramik i jest oki. Wychodzi na mój smak 4g/L barszczu. Smak bardzo wyczuwalny, ale nie dominujący nad innymi przprawami w barszczu Po lewej z "grzybkami" po prawej bez Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/13/#findComment-367503 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #313 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Oj Zbójaszku coś mi się zdaje, że taki barszczyk http://emoty.blox.pl/resource/mniam.gif będziesz musiał przygotować na "powitanie" grupy organizacyjnej w Zatomiu . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/13/#findComment-367523 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #314 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 że taki barszczyk mniam.gif będziesz musiał przygotować na "powitanie" grupy organizacyjnej w Zatomiu . Dlatego Zbójaszek już ćwiczy Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/13/#findComment-367531 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #315 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 będziesz musiał przygotować na "powitanie" grupy organizacyjnej w Zatomiu . Napiszę szczerze i bez maślenia, miałem zamiar przywieźć na Grzybozlot dwa razy po 5L gotowego barszczu w butlach po wodzie, tak na posmakowanie jak mi to wychodzi, ale jak jest życzenie można machnąć na miejscu. Tylko trza jakiegoś wywaru naprodukować w domu. Przydałaby mi się także pomoc do obierania buraków i innych warzyw, ja , no cóż, dziś obierałem z kłopotami 5 buraków i inne warzywa. Maszynkę z tarką bym przywiózł, tylko właśnie pomocy będę potrzebował. Taki barszczyk robi się stosunkowo szybko. Od czasu zagotowania warzyw jakieś 30-40 min. trochę postoi z warzywami po ugotowaniu, cedzenie, doprawianie i można lać do szklanek Aha, co do wywaru to nie jest aż tak konieczny mięsny. Jak nie mam mięsnych wywarów to robię warzywny z dodatkiem czosnku, liścia, ziela i pieprzu ziarnkowego. Też jest dobry Co do smaku to zdecydujcie czy ewentualnie chcielibyście taki "normalny" barszczyk czy z "grzybkami". Najlepiej Wirusie to sam zdecyduj co i jak z barszczem, ma być albo nie być, oto jest pytanie Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/13/#findComment-367546 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #316 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Przydałaby mi się także pomoc do obierania buraków i innych warzyw, Zbójaszku z tym to nie ma problemu . Byle nie w porze tańców . :D Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/13/#findComment-367551 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #317 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Zbójaszku mi chodziło właśnie o : posmakowanie jak mi to wychodzi Ale jak będzie wola machnąć na miejscu to wywar i pomocnicy na pewno się znajdą. Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/13/#findComment-367553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #318 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Qrcze, wylatało z głowy. Ja i pokemon Czwartek mamy opłacony, ale i tak czekać trza bo jeszcze niewiadomo co z pokemona pracą, czy Czwartek będzie miał cały wolny czy rano jeszcze do pracy pójdzie, a my wtedy chyba wieczorkiem byśmy dojechali Zbójaszku z tym to nie ma problemu . Byle nie w porze tańców . :D Jeżeli wsio dobrze pójdzie to do tańców powinniśmy być już po spożyciu barszczu to wywar i pomocnicy na pewno się znajdą. :clap: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/13/#findComment-367556 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #319 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Zbójaszku "nie bój żaby" nie ważny jest ... ... termin degustacji, ale ONA SAMA . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/13/#findComment-367558 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #320 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 nie ważny jest ... ... termin degustacji, ale ONA SAMA . No to będzie barszczyk w Zatomiu :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/13/#findComment-367559 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #321 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Zbóju nie bój się o pomocników. Ja niestety też dopiero wieczorem dojadę bo pracuje w czwartek, więc zgłaszam się na ochotnika. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/13/#findComment-367593 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #322 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zbója/?p=367463 Nie było kiedy wstawić fotek, po dobie marynowania próżniowego piekłem we Wtorek Pieprz cayenne zastąpiłem przyprawą Harrisa, jest ostrzejsza. Na dno formy ułożyłem kawałki czosnku. Żeberka wymieszałem z dżemem brzoskwiniowym, ketchupem i przyprawą Harrisa i na blachę, dodałem jakąś setkę wody, mogłem dodac więcej. Żeberka z przypieczonym mocno karmelem po upieczeniu obróciłem coby sosik ten ciemny kolorek wyciągnął, tak jak robię z innymi mięsami wp jak są m=zbyt mocno przypieczone Piekłem 30 min. w 200st.C i 90 min. w 180st.C, żeberka bardzo jadalne, ale jeszcze mus nad nimi popracować coby były na mojego gusta Sosik trochę zbyt ostry wyszedł. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/13/#findComment-368257 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #323 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Wyglądają MEGA smacznie , a co byś jeszcze dodał ? bo może mamy podobne smaki... Sosik trochę zbyt ostry wyszedł. Aaaa !!! Zachciało się... , no to z chlebusiem Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/13/#findComment-368259 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #324 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 a co byś jeszcze dodał ? Na pewno dodam więcej wody, jedną cebulę wiecej, zrobię mniej ostre, więcej ketchupu, może zrobię w innej mieszance przypraw Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/13/#findComment-368263 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #325 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Twoja wersja musi byc smaczna ,ja lubie ostro ja daje musztarde i zamiast dzemu mjod a dla ostrosci Sambal oelek Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/13/#findComment-368266 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.