JaGra Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #551 Opublikowano 8 Lipca 2017 A ja botwinkę z jajkiem na twardo . U mnie była wczoraj, ale z dwoma jajami. Botwinka oczywiście swojska (od sąsiadki) Pozdrawiam wczasowiczów. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/23/#findComment-557834 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #552 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 (edytowane) Ryż na kolorowo ze skwarkami z różnych wędzonek, boczku oczywiście najwięcej Wczoraj między nockami na PKP, machnąłem szybki deser Edytowane 23 Sierpnia 2017 przez Zbój Madej Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/23/#findComment-564369 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #553 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Nie kuś Wojtas - mnie Araby podali tradycyjnie bułę z frytkami . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/23/#findComment-564383 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #554 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 (edytowane) tradycyjnie bułę z frytkami . Bo Heniu kebab :D tylko u Polaka :Dhttp://bi.gazeta.pl/im/d3/b6/13/z20669651Q.jpg Edytowane 23 Sierpnia 2017 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/23/#findComment-564386 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #555 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/23/#findComment-564387 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #556 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Henio, a oni to samo jedza? CZy wy dostajecie to co oni uwazaja? Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/23/#findComment-564394 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 27 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #557 Opublikowano 27 Listopada 2017 "Kostki rosołowe" z kości gotowanych i mięs pieczonych pieczonych, wieprzowych i drobiowych Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/23/#findComment-577233 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #558 Opublikowano 27 Listopada 2017 Kostki rosołowe" z kości gotowanych Wojtek , ja też zbieram ... tylko lokuję nie w słojach tylko mrożę porcje w woreczkach Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/23/#findComment-577285 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 27 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #559 Opublikowano 27 Listopada 2017 tylko lokuję nie w słojach tylko mrożę porcje w woreczkach Też myślałem o mrożeniu, ale łatwiej gorące zalać do słoja, wystygnie i do lodówki Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/23/#findComment-577298 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 4 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #560 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Ja już mogę barszcz wigilijny gotować Zakwas wg przepisu śp.Macieja Kuronia. Ja go robię od kilku już ładnych lat. Składników nie odmierzam, nie odważam, daję na oko Dla zdrowotności "zrobiliśmy" z mamą po szklanie zakwasiku, mniamuśne bardzo https://kuron.com.pl/przepisy/zakwas-buraczany/ Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/23/#findComment-578350 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #561 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Składników nie odmierzam, nie odważam, daję na oko Ok a co robisz z buraczkami po odcedzeniu ? Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/23/#findComment-578364 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #562 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Oj ja nie Zboj MAdej, ale takie buraczi to dobre na wszelkiego rodzaju salatki. Mniami pycha. Np. pokroic odrobine drobniej te plasty, dolozyc mieszanke salatkowa( wiadomo ,salata, rocket, szpinak itp.) , na patelni podprazyc orzechy ( jakie kto lubi,moga byc wloskie,nerkowe orzeszki pini, czy nawet plasterki migdala) , no i wiadoo dressing: maly zabek czosnku, zetrzec , odrobine oliwy z oliwek, balsamiczny ocet ,mozna soli dodac ale dla mnie feta juz daje slonosc do salatki , wymieszac i zalac. Na to posypac wczesniej prazone orzechy.Tylko jesc. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/23/#findComment-578367 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 4 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #563 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Waldziu, ja do śmieci wywalam Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/23/#findComment-578369 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #564 Opublikowano 5 Grudnia 2017 ale takie buraczi to dobre na wszelkiego rodzaju salatki. Mniami pycha. Np. pokroic odrobine drobniej te plasty, dolozyc mieszanke salatkowa( wiadomo ,salata, rocket, szpinak itp.) , na patelni podprazyc orzechy ( jakie kto lubi,moga byc wloskie,nerkowe orzeszki pini, czy nawet plasterki migdala) , no i wiadoo dressing: maly zabek czosnku, zetrzec , odrobine oliwy z oliwek, balsamiczny ocet ,mozna soli dodac ale dla mnie feta juz daje slonosc do salatki , wymieszac i zalac. Na to posypac wczesniej prazone orzechy.Tylko jesc. Aniu - umiesz robić smaczny klimat [Dodano: 05 gru 2017 - 07:46] do śmieci wywalam Poczytaj post Ani - świetne sałatki - więcej nie wyrzucisz Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/23/#findComment-578399 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #565 Opublikowano 5 Grudnia 2017 To ja zadam troche laickie pytanie u nas barszcz gotuje sie z burakow takich startych i zaprawia octem ( moze nie zdrowo ale zadne tam cytryny czy occy jablkowe nie daja tego smaku), czy taki na zakwasie smakuje podobnie czy inny smak bo nigdy prawdopodobnie nie jadlam ..no moze jeden raz w Oswiecimiu , takiego dobrego barszczu nie jadlam nigdy zaprawiany smietana i koperkiem pycha i do tego byl karp zlapany na swiezo smazony. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/23/#findComment-578435 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 5 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #566 Opublikowano 5 Grudnia 2017 czy taki na zakwasie smakuje podobnie Dla mnie osobiście, na pewno w smaku lepszy jest barszcz na zakwasie buraczanym od barszczu z dodatkiem octu Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/23/#findComment-578443 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #567 Opublikowano 5 Grudnia 2017 No a ja sie nie przekonam jak nie zrobie sama , tylko musze upiec chleb bo nie mam zadnego akurat na zakwasie , [Dodano: 05 gru 2017 - 12:57]Ile tej wody trzeba dac bo nic nie napisane ? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/23/#findComment-578445 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 5 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #568 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Ile tej wody trzeba dac bo nic nie napisane ? Ja daję tyle coby było +/- z 5 cm powyżej buraków. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/23/#findComment-578448 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #569 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Dziekuje pieknie , bede dzialac musze tylko buraki kupic , bo mam tylko mrozone na barszcz taki z octem :-) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/23/#findComment-578449 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 5 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #570 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Gdyby pojawiła się pleśń na chlebie to się nie stresuj, chleb wyjmij ze słoja i trzymaj buraki dzień lub dwa i odcedzaj przez jakąś gęstą gazę.Gdyby zrobił się zakwas o konsystencji bardzo rzadkiego kisielu, tzn. że do zakwasu dostały się bakterie śluzowate i cały towar idzie do wc.[Dodano: 05 gru 2017 - 13:31] musze tylko buraki kupic Na słój 4.25L kupuję +/- 1.1-1.2 kg buraków. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/23/#findComment-578450 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #571 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Mam nadzieje ze tak sie nie stanie , kisze ogorki kapuste i robie zakwas na chleb , taki moze tez mi wyjdzie , musze tylko jakies cieplejsze miejsce znalesc bo u mnie dosc niska temp w domu ,postawie przy kaloryferze wkuchni Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/23/#findComment-578452 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #572 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Dla mnie osobiście, na pewno w smaku lepszy jest barszcz na zakwasie buraczanym od barszczu z dodatkiem octu Zbójaszku ...... oczywista oczywistość . Specjalisto wszelaki :D ..... mam pytanko .... na starter do buraczków mogę dać zakwasu do pieczenia chleba zamiast skórki chleba . Pozdrowionka i dla mamy też Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/23/#findComment-578457 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek55 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #573 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Ja właśnie zamiast chleba daję zakwas żytni i jest ok. Jak kiszę żur tak samo . Sorki Wojtek , że się wcinam . Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/23/#findComment-578458 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #574 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Sorki Wojtek , że się wcinam . Do zakwasu na żur też dodałem zakwasu - chlebowego .....żur był na drugi dzień i wcale dużo nie dałem może łyżkę ??? Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/23/#findComment-578460 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek55 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #575 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Spróbuj latem dolać ze dwie łyżki do ogórków małosolnych . Półtora dnia i ukiszone , a smak taki , że zawsze będziesz stosował zakwas , a do kolejnego kiszenia trochę wody z poprzedniego kiszenia . Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/23/#findComment-578463 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.