Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jak kogoś mierzi tłuszcz w salcesonie ,to w produkcji jednodniowej   batony po parzeniu studzić w temperaturze pokojowej i przekładać  " kulać " lub masować do czasu wystygnięcia i następnie obciążyć .

Dwudniowa - to po ostygnięciu rosołu zebrać smalec , ale nie "zawadzi " powtórzyć to co podczas jednodniowej . 

Podobnie ma się to do innych wyrobów - słoiki , pasztetowe 'etcetera'  :hmm:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6501-g%C5%82owizna-a-salceson/page/2/#findComment-305983
Udostępnij na innych stronach

 

 

A co zrobić, żeby z salcesonu w poliamidach usunąć powietrze?

 

Nadziewać nadziewarką

 

 

 

Czy salcesony po wyjęciu z kotła przyciskacie?

 

Ja w barierowej też lekko przyciskam ,ale tylko po to, żeby otrzymać owalny kształt.

 

 

 

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6501-g%C5%82owizna-a-salceson/page/2/#findComment-305986
Udostępnij na innych stronach

 

 

A co zrobić, żeby z salcesonu w poliamidach usunąć powietrze?
Należy napełnić trochę ( 10 cm ) następnie unosisz osłonkę z zawartością do góry a potem szybko opuszczasz. Wykonujesz uderzenia osłonką o blat stołu. Czynności powtarzasz do całkowitego napełnienia osłonki.

Sposób sprawdza się przy napełnianiu osłonek ciepłym farszem.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6501-g%C5%82owizna-a-salceson/page/2/#findComment-306031
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.