Henio Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 9 Października 2013 Jak kogoś mierzi tłuszcz w salcesonie ,to w produkcji jednodniowej batony po parzeniu studzić w temperaturze pokojowej i przekładać " kulać " lub masować do czasu wystygnięcia i następnie obciążyć .Dwudniowa - to po ostygnięciu rosołu zebrać smalec , ale nie "zawadzi " powtórzyć to co podczas jednodniowej . Podobnie ma się to do innych wyrobów - słoiki , pasztetowe 'etcetera' Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6501-g%C5%82owizna-a-salceson/page/2/#findComment-305983 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 9 Października 2013 A co zrobić, żeby z salcesonu w poliamidach usunąć powietrze? Nadziewać nadziewarką Czy salcesony po wyjęciu z kotła przyciskacie? Ja w barierowej też lekko przyciskam ,ale tylko po to, żeby otrzymać owalny kształt. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6501-g%C5%82owizna-a-salceson/page/2/#findComment-305986 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 9 Października 2013 A co zrobić, żeby z salcesonu w poliamidach usunąć powietrze? Należy napełnić trochę ( 10 cm ) następnie unosisz osłonkę z zawartością do góry a potem szybko opuszczasz. Wykonujesz uderzenia osłonką o blat stołu. Czynności powtarzasz do całkowitego napełnienia osłonki.Sposób sprawdza się przy napełnianiu osłonek ciepłym farszem. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6501-g%C5%82owizna-a-salceson/page/2/#findComment-306031 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.